$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

יו"רית הבינלאומי הנכנסת זכתה לקבלת פנים צוננת מהמנכ"לית

ישיבת הדירקטוריון השנייה שבה השתתפה אירית איזקסון הגיעה לטונים צורמים, בעקבות ויכוח בינה לבין מנכ"לית הבנק סמדר ברבר־צדיק, שעזבה בכעס את החדר. הבינלאומי: "היחסים טובים מאוד והאווירה מצוינת"

גולן חזני 06:5316.02.17

מערכת היחסים בין היו"ר החדשה של הבנק הבינלאומי לבין המנכ"לית הוותיקה התחילה ברגל שמאל. ל"כלכליסט" נודע כי בשבועות האחרונים שורר מתח ביחסים בין יו"ר הדירקטוריון של הבנק אירית איזקסון, שנכנסה לתפקיד לפני כשלושה חודשים, לבין המנכ"לית סמדר ברבר־צדיק. הדברים הגיעו לנקודת רתיחה בישיבת מועצת המנהלים האחרונה, שנערכה לפני כשבועיים. במהלך הישיבה פרץ עימות בין איזקסון לבין ברבר־צדיק. בעקבותיו עזבה המנכ"לית בכעס את חדר הישיבות וסירבה לחזור. לא ברור מה הביא לאירוע ועל מה התנהל הוויכוח בישיבה.

 

 

בבנק מחכים כעת לראות אם השתיים יצליחו לייצר יחסי עבודה תקינים, שכן תפקיד היו"ר בבנק הנו תפקיד אקטיבי שדורש שיתוף פעולה מלא עם המנכ"ל.

איזקסון מונתה לתפקידה רק לפני שלושה חודשים, לאחר שהיו"ר הקודם רוני חזקיהו התפטר בעקבות מינויו לחשב הכללי במשרד האוצר. בעברה שימשה איזקסון בתפקיד יו"ר דירקטוריון ישראכרט מקבוצת בנק הפועלים, כראש סקטור בחטיבה העסקית בבנק לאומי וכדירקטורית בבנק הפועלים, באי.די.בי בתקופת נוחי דנקנר ובחברות נוספות. איזקסון נחשבת למקורבת לבעלת השליטה בבנק הפועלים שרי אריסון.

 

מימין: יו"ר הבינלאומי אירית איזקסון, בעל השליטה בבנק צדיק בינו והמנכ"לית סמדר ברבר־צדיק מימין: יו"ר הבינלאומי אירית איזקסון, בעל השליטה בבנק צדיק בינו והמנכ"לית סמדר ברבר־צדיק צילומים: סיון פרג', תמר מצפי

 

ברבר־צדיק עומדת בראש הבינלאומי מאז ינואר 2007. היא המנכ"לית הוותיקה ביותר במערכת הבנקאית בישראל, ונחשבת לאשת סודו של בעל השליטה בבנק צדיק בינו. בינו, שלו ניסיון רב בתחום הבנקאות, נתפס כבעל שליטה שמעורב בקביעת האסטרטגיה של הבנק. עלות שכרה של ברבר־צדיק ב־2015 עמדה על 4.3 מיליון שקל.

 

הבינלאומי פועל במדיניות שמרנית ועומד ביעדי ההון הנוקשים שקבע בנק ישראל, שגם מאפשרים לו לחלק דיבידנד לבעלי המניות. השמרנות של הבנק בניהול תיק האשראי שלו הביאה לכך שהוא כמעט לא היה מעורב בהסדרי החוב הרבים שנעשו במשק הישראלי בשנים האחרונות. מנגד, הנהלת הבנק לא מצליחה להוביל הליכי התייעלות משמעותיים, בין השאר בשל מערכת יחסים קשה מול ועד הפקידים.

 

באחרונה פרש יו"ר הבינלאומי רוני חזקיהו מתפקידו. חזקיהו כיהן בעבר כמפקח על הבנקים ונחשב למפקח פעיל, שהוביל בין היתר את תהליך הדחת יו"ר בנק הפועלים דאז דני דנקנר. כמו כן, כיהן חזקיהו כמפקח בתקופת המשבר הפיננסי העולמי בשנת 2008, אז הטיל לא מעט מגבלות על הבנקים.

 

מהבנק הבינלאומי נמסר בתגובה: "היחסים בין המנכ"לית והיו"ר טובים מאוד והאוירה מצוינת".

 

בכיר בבינלאומי התפטר

 

אמנון בק, אחד הבכירים בבנק הבינלאומי והמנכ"ל של חברת הבת מתף, הודיע אתמול על התפטרותו. בק, בן 64, מכהן בתפקידו כעשר שנים. אף שנותרו עוד כ־3 שנים עד שיגיע לגיל פרישה, בק לא ציין סיבה לפרישתו.

 

מתף, חברת התפעול הפיננסי של הבינלאומי, פועלת בתחום המחשוב והיא אמונה על תפעול התהליכים הבנקאיים לקבוצה כולה. בנוסף לניהולה, בק היה ממונה על תחום טכנולוגיות המידע בבנק.

600

 עובדי מתף, המועסקים בהסכם אישי ואינם מוגנים מפני פיטורים, מחכים כעת לגלות מי יחליף את בק וכיצד שינוי זה ישפיע עליהם נוכח מהלכי ההתייעלות בבנק.

עלות שכרו של בק הסתכמה ב־2015 ב־1.57 מיליון שקל.

 

בק סירב להגיב לידיעה.

רעות שפיגלמן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x