$
בארץ

כלכליסט TV

כביסה קטלנית: זה המיגון שאתם צריכים ללבוש כשאתם משתמשים בטבליות

חליפה ומשקפי מגן - אלו חלק מאמצעי המיגון המומלצים שמופיעים על המוצרים שאתם משתמשים בהם מדי יום; מה פשר האזהרות החריגות ומה הקשר לרמת חובב?

מאור סוויסה 14:5923.01.17
 
מתי בפעם האחרונה קראתם את האותיות הקטנות על האריזות של הסטריפים וטבליות לכביסה או טבליות למדיח כלים?
 
מתברר שבתוויות האחוריות של המוצרים האלה, שאמורות להיות קלות וידידותיות יותר לשימוש, קיימות אזהרות והנחיות מרחיקות לכת לטיפול בחומר. מבדיקה שערכנו עלה שכל הטבליות המוקשחות לכביסה, וגם אלו של מדיח הכלים, כוללות את האזהרה הבאה: "לבש כפפות מגן, בגד מגן והרכב משקפי מגן, מגן פנים…".

 

המוצרים שבדקנו כללו את קולון סטריפים, פיניש טבליות למדיח של היצרנית רקיט בנקיזר, פרסיל טבליות לכביסה, סומת גולד טבליות למדיח כלים של היצרנית Henkel, סוד אריאל, פיירי. על כולם הופיעו אזהרות והנחיות דומות.

האזהרה שמופיעה על טבליות הכביסה האזהרה שמופיעה על טבליות הכביסה

 

ניסינו לברר מדוע אנחנו צריכים להגן על עצמנו בצורה כל כך קיצונית על מנת לכבס או להפעיל מדיח כלים. מהיצרניות קיבלנו את התגובות הבאות:

 

מרקיט בנקיזר נמסר כי "הסימון והאזהרות על גבי התוויות של המוצרים שצוינו בכתבה והמשווקים במדינת ישראל נקבעים באופן בלעדי ע"י מכון התקנים ולכך מחוייבות כל החברות בשוק הישראלי".

 

מהנקל סוד מסרו לנו כי "המוצרים מיוצרים באירופה והוראות אלו נדרשות על פי התקן האירופאי, ומחייבות לרשום את הנחיות אלו על גבי המוצרים. אין סכנה לבריאות בשימוש ללא ציוד מגן". ומפרוקטר אנד גמבל מסרו כי "פרוקטר אנד גמבל, יצרנית פיירי ואריאל, ממלאת אחר כל החוקים והדרישות הרגולטוריות בישראל ובעולם כולל הרגולציה של האיחוד האירופי, החלה על תוויות של מוצרי ניקוי ואשר אומצה על ידי מדינת ישראל ונבדקה על ידי מכון התקנים הישראלי".

 

מהתגובות לא קיבלנו תשובה על הסיכונים הכרוכים בכיבוס הבגדים או הדחת הכלים באמצעות הטבליות המוקשחות או הסטריפים, ומה הם החומרים המסוכנים שעלינו להתגונן מפניהם כפי שכתוב באזהרות. התשובה ככל הנראה נעוצה בכך שבטבליות הללו יש חומרים מחמצנים ברמה גבוהה מאוד שחשיפה אליהם עלולה לגרום לגירוי של העור (מומלץ גם שלא לאחוז את הטבליות או הסטריפים בידיים לחות) קל וחומר במגע שלהם עם העין או בליעה.
 
בנוסף, באחת האזהרות נכתב שיש לפנות את האריזה ותכולתה לאתר מורשה לטיפול בפסולת - לא בדיוק הבנו מהו אותו אתר מורשה, האם זה פח האשפה השכונתי או רמת חובב בדרום.
 

לפי אתר הדיילי מייל, בבריטניה לבדה מגיעים כ-200 ילדים מדי שנה לבתי החולים בעקבות בליעה של טבליות ניקוי. בשנת 2015 פעוטה אף היתה על סף מוות לאחר שנגסה בטבלייה.  

 

על כל פנים, ככל הנראה לא תיפגעו משימוש סביר בטבליות הללו, כפי שגם נכתב באחת התגובות, אבל אם כן, החברות הללו דאגו להגן על עצמן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x