$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

נשות הדסה: המדינה נמנעת מלהעריך שווי שטחים שמסרנו

במכתב ששלח ארגון נשות הדסה לאוצר הן מאשימות את המדינה בכך שכבר שנתיים וחצי היא לא מבצעת הערכת שווי לקרקעות שהעביר לידיה. לטענת הארגון, הסיבה לכך היא ששוויין הגבוה של הקרקעות יחייב את המדינה להזרים עוד כסף להבראת בית החולים

ספי קרופסקי 07:0422.01.17

ארגון נשות הדסה, שמחזיק בבעלות על בית החולים הדסה, טוען במכתב ששלח למשרד האוצר, ושהגיע לידי "כלכליסט", לסחבת מצד המדינה בהערכת שווי הקרקעות שהועברו אליה לאחרונה במסגרת הליך ההבראה, ומאיים לנקוט הליכים משפטיים אם ההליך לא יקודם.

כשנחתם הסכם ההבראה ב־2014 הוחלט כי חלק מהנכסים שבבעלות נשות הדסה יועברו למדינה תמורת 150 מיליון שקל. שני הצדדים הסכימו כי אם שווי הנכסים יעלה על סכום זה, המדינה תעביר לבית החולים סכומים נוספים לטובת הליך ההבראה. במכתב טוענת באת כוחן של נשות הדסה, עו"ד ליזה טרוס, כי הארגון ביצע הערכת שמאי שממנה עולה כי שווי הקרקעות הוא 1.9 מיליארד שקל, אך המדינה טרם ערכה בדיקה משלה כפי שנקבע בהסכם. "הרצון של המדינה להימנע מהודאה בכך ובהשלכות של שווי הקרקעות על התחייבויותיה לפי הסכם ההבראה הוא הסיבה להתנהלותה ולגרירת רגליה בשנתיים וחצי האחרונות", כתבה טרוס. לדבריה, "אם המדינה לא תחזור לאלתר לקיים את ההליך שהיא מחויבת לו, שרק לפיו וכתנאי לקיומו העבירו נשות הדסה את הנכסים, ייאלץ הארגון לנקוט הליכים משפטיים".

 

אלן הרשקין, נשיאת ארגון נשות הדסה אלן הרשקין, נשיאת ארגון נשות הדסה

 

ארגון נשות הדסה טוען שהתנהלות המדינה היא הפרה של הסכם ההבראה ומציין במכתבו כי "מדובר בכסף רב שיסייע להוצאת בית החולים מהמשבר הכלכלי שהוא מצוי בו. הסחבת רק מחזקת את התחושה כי המדינה מנסה להימנע מביצוע התחייבויותיה".

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "במסגרת הסכם ההבראה שנחתם עם בית החולים העבירו נשות הדסה נכסים למדינה תמורת 150 מיליון שקל ונקבע מנגנון הסדרה למקרה שבו שווי הנכסים יעלה על סכום זה. טענתן של נשות הדסה בדבר סחבת תמוהה לאור העובדה שהימשכות התהליכים נובעת מסוגיות משפטיות שהן העלו במפתיע בשלב הסופי של ההערכה, שבו כל שנותר הוא לסיים את תחשיב הנכסים באמצעות המנגנון שנקבע בהסכם".

 

החזית מול האוניברסיטה העברית: הקרב על תשלומי הוראה בהיקף של 36 מיליון שקל

 

האוניברסיטה העברית מחדשת מאיימת להפסיק את התשלום בהיקף של 36 מיליון שקל עבור שירותי הוראה שמתקיימים בבית החולים אם ועדי הרופאים שהורו על סכסוך עבודה לפני כשבוע וחצי יחליטו לשבות. במכתב שהגיע לידי "כלכליסט" כותב מנכ"ל האוניברסיטה העברית בילי שפירא למקבילה בהדסה פרופ' זאב רוטשטיין כי "האוניברסיטה עומדת על קיום מלא של מחויבות הדסה לפי הסכמי הסינוף וככל שלא תקבל את מלוא שירותי ההוראה לפי המוסכם, תנקוט בכל האמצעים שעומדים לרשותה".

 

ההסכם הראשוני בין העברית לנשות הדסה נחתם ב־1936 ועם השנים הפך למשוכלל יותר. במסגרת ההסכם סטודנטים לרפואה משתלמים ומתמחים בבית החולים.

 

ועדי הרופאים בהדסה הכריזו לפני שבועיים על סכסוך עבודה בגיבוי ההסתדרות הרפואית מול הנהלת בית החולים בגין מה שהם מגדירים כפגיעה מתמשכת בהם ובזכויותיהם. סכסוך העבודה הוכרז בעיתוי בעייתי מאוד עבור רוטשטיין שנדרש כעת לנהל משבר בשתי חזיתות: מול רופאי המוסד ומול אנשי משרד האוצר שמפקחים על הליך ההבראה שבו נמצא בית החולים. הוועדים טוענים כי המנכ"ל שנכנס לתפקידו לפני פחות משנה מקפיא מינויים אקדמיים — דבר המשפיע על דרגת השכר שלהם ופוגע במעמדם. לדבריהם, בוצעו כמה ניסיונות להיכנס למו"מ מול ההנהלה אך הם לא צלחו. האיום מצד העברית משחק לידם של ועדי הרופאים ועשוי לשמש כמנוף לחץ מול הנהלת בית החולים.

 

מהדסה נמסר: "השבתת הלימודים על ידי הרופאים הנה צעד פסול. אנו משוכנעים כי ציבור הרופאים הנבון לא ייתן לוועד המיליטנטי וחסר האחריות שלו לגרור אותו לשביתה שבראש ובראשונה תפגע ברופאים. במציאות שבה הדסה מממנת את כל בתי הספר האקדמיים של האוניברסיטה העברית בקמפוס עין כרם, לא ניתן היה לצפות מהאוניברסיטה לצעד טיפשי מעין זה. הנהלת האוניברסיטה העברית יודעת שבתי הספר, הממומנים על ידי הדסה, גורמים לה גרעון של למעלה מ- 70 מליון שקל לשנה. במצבה הנוכחי של הדסה, עצירת התשלום הזעיר מהאוניברסיטה, העומד על כ-18 מיליון שקל בלבד, יביא סגירה מידית של כל בתי הספר וכמובן הקלה מידית בחוב של הדסה שעומד היום על כ-600 מיליון שקל. מפליא שחודשים של ניסיון הדברות עם האוניברסיטה לא זכו להתייחסות והנהלת האוניברסיטה כלל לא הייתה מוכנה לשמוע על פתרונות של הגורמים לסיבת המשבר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x