$
בארץ

רשות המסים מבהירה: ביטקוין אינו מטבע ומכירתו מחייבת תשלום מע"מ ומס על רווחי הון

הרשות פרסמה טיוטת חוזר המסדירה את המסחר במטבעות הווירטואליים ולפיה אלו ייחשבו לנכסים והסוחרים בהם יוגדרו כעוסקים ויחויבו בהתאם

עמרי מילמן 17:2912.01.17

רשות המסים הפיצה היום (ה')  טיוטת חוזר שבאה להסדיר את מיסוי ה"מטבעות וירטואליים" כמו הביטקוין או לייטקוין, וממנה עולה כי הם נחשבים לנכסים ולפיכך מכירתם מחייבת תשלום מע"מ ומס על רווחי ההון. 

 

מטרת המהלך היא ליצור וודאות בשוק. לפי טיוטת החוזר, רשות המסים לא תכיר במטבעות הווירטואליים אלו כמטבעות וזאת כיוון שבנק ישראל אינו מכיר בהם כמטבעות, אלא כנכסים. לפי חוק בנק ישראל, מטבע מקומי ייחשב רק מטבע שמוציא בנק ישראל (ומוגדר כ"הילך חוקי" בישראל) ומטבע חוץ המוגדר כהילך חוקי במדינת חוץ. לפי רשות המסים, מאחר שביטקוין אינו "הילך חוקי" באף מדינה, היא אינה מכירה בו כמטבע בעצמה.  

ביטקוין. לא מט"ח כי אם נכס ביטקוין. לא מט"ח כי אם נכס צילום: גטי אימג'ס

 

משמעות הדבר היא כי כנכס מכירה שלו מחייבת ברווח הון (25%) והפסד יאפשר קיזוז עם רווחים בעתיד. לעומת זאת , אם הביטקוין היה מוכר בישראל כמטבע, שינוי בערכו לא היה מחייב במס, ומנגד ירידה בערכו לא הייתה מאפשרת קיזוז הפסדים.

 

כאמור עד היום נושא זה לא היה מוסדר ומי שמחזיק במטבעות כאלו היה נדרש לקיים דיוני שומה עם פקיד השומה שלו. כעת טיוטת החוזר מבהירה את עמדת רשות המסים. זו הופצה בקרב הציבור והלשכות המקצועיות: לשכת רואי החשבון, עורכי הדין ויועצי המס יידרשו להעביר הערות בעניין עד סוף החודש.

 

ההשלכות של החלטה זו בנוגע למע"מ הן כי מי שסוחר בביטקוין (או כל מטבע וירטואלי אחר) ייחשב לעוסק ולכן הכנסותיו יחוייבו במע"מ. בדיוק כמו שקבלן ,למשל, שמוכר דירה שבנה מחויב במע"מ על דירה שמכר.

 

בכל מקרה רשות המסים מבהירה בחוזר כי מי שמסחר בביטקוין הוא עסק עבורו, יחויב בכל מקרה במס הכנסה, כלומר אם הוא יחיד יחוייב במס שולי (עד 50%) ואם הוא עושה זאת דרך חברה ימוסה ב-24% (ובמס דיבידנד של עד 30%) כשם שהכנסות של אדם המחזיק מספר רב של דירות יכולות להיחשב כהכנסות מעסק ולא הכנסות משכירות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x