$
בארץ

ליצמן והכללית מתווכחים - ותוספת המיטות לסורוקה תקועה

בית החולים עומד על תפוסה של 130% במחלקות הילדים. ליצמן טען כי המשרד אישר 120 מיטות ואיים שאם הן לא ייפתחו "אעביר את הכסף לצרכים אחרים". קופ"ח כללית, בעלי ביה"ח: לא קיבלנו תקציבים. ראש עיריית ב"ש: "זה מאבק כדי שתושבי הדרום יקבלו את אותו טיפול רפואי כמו בשאר הארץ"

ספי קרופסקי 17:0810.01.17

קרב גרסאות התפתח אתמול בין שר הבריאות יעקב ליצמן לבין נציגי כללית בנוגע לשאלה מי אחראי למקורות המימון להגדלת מלאי מיטות האשפוז בבית החולים סורוקה בבאר שבע, שנמצא בבעלות הקופה. בדיון שנערך בוועדה לצדק חלוקתי בכנסת טען ליצמן כי "המשרד אישר לסורוקה 98 מיטות אשפוז ו-20 מיטות, אך זה לא קרה ונפתחו רק 9 מיטות". כיום יש בבית החולים 1,063 מיטות, כשנכון לאתמול דיווחו בסורוקה על תפוסה של 110% במחלקות הפנימיות ו-130% במחלקות הילדים. העלות הכוללת של כל מיטת אשפוז חדשה היא כמיליון שקל.

 

השר הוסיף בדיון כי "הטענות של סורוקה כלפי כללית אינן קשורות אליי. ב-2014 עד 2016 השקענו בסורוקה את הסכום הגבוה ביותר שהקצבנו לאיזשהו בית חולים בארץ עבור בינוי ותשתיות. אם לא ייפתחו מיטות, אני אקח אותן ואעביר לבית חולים אחר. סוכם עם ראש העיר כי יוקם בית חולים חדש בבאר-שבע, ובתוך שלושה חודשים תונח אבן הפינה". השר אף איים כי "אם בתוך שבועיים לא ייפתחו 89 מיטות ו-20 מיטות שיקום – אעביר את הכסף לצרכים אחרים".
בית חולים סורוקה בית חולים סורוקה צילום: חיים הורנשטיין

 

בכללית טענו מנגד כי כלל לא קיבלו תקציבים להוספת המיטות בסורוקה, שהוא בית החולים הגדול ביותר שבבעלות הקופה, המספק שירות לכמיליון בני אדם. בהודעה שהוציאו מיד לאחר הדיון טענו בקופה כי "בתי החולים של כללית ממומנים מהקופה ללא תקצוב ייחודי משמעותי שיש בו כדי לכסות על גרעון בתי החולים או פתיחת מיטות ואפילו לא תחזוקה שוטפת".

 

כלומר, לדברי כללית לא הועבר תקציב ייחודי למיטות כפי שהשר טוען וכי הם אלו שנדרשים להשקיע בבית החולים כספים לשם כך מתוך התקציב הקבוע הניתן להם על ידי המדינה. סמנכ"ל הכספים בקופה אלי כהן הדגיש בדיון כי הקופה משקיעה רבות בבית החולים בבאר שבע וכי "סורוקה נראה כמו אתר בנייה כי בונים שם מחלקות חדשות. תקציב הבינוי שם הוא הגבוה מכל בתי החולים של כללית".

 

בכללית גם עמדו על ההבדל בין סורוקה שבבעלותם לבין בתי החולים שבבעלות המדינה. "עמדת הכללית אשר נתמכת על ידי שר הבריאות", ציינו, "היא לתקצב בנפרד את בתי החולים - גם הממשלתיים וגם של כללית - ובכך להגיע לשווין, רצון זה של השר לא מומש על ידי דרגים מקצועיים במשרדו ובאוצר". בכללית ובסורוקה התייחסו להחלטת ממשלה מספטמבר 2014 להוסיף 98 מיטות לבית החולים, אולם לטענתם הכסף שיועד לכך - שעליו דיבר ליצמן אתמול בדיון – מעולם לא הגיע. לאחר הדיון נקבע לקיים דיון חירום נוסף עם נציגי הממשלה והקופה בנוגע לחוסר הקריטי במיטות בבית החולים שבנגב.

 

ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ' שהשתתף בדיון אמר כי "הדיונים הללו הפכו לריטואל. באנו היום לזעוק מדם ליבנו. אנחנו לא מחפשים אשמים אלא פתרונות. אנחנו מרגשים שמשחקים בנו כמו ביו-יו. סורוקה הוא נס. הם פועלים במציאות בלתי אפשרית של כוח אדם חסר. זה מאבק כדי שתושבי הדרום יקבלו את אותו טיפול רפואי כמו בשאר הארץ. חייבת להתקיים תחרות בין בתי חולים גם בנגב. רק כך קופות החולים ישקלו שיקולים נכונים בבואם לתקצב בתי חולים. לא יצא כלום מהחלטות הממשלה שהתקבלו אחרי כל המבצעים בעזה. אם לא יחול שינוי, תושבי הדרום יאבדו את האמון במדינת ישראל ואני מזהיר שנגיע למקומות לא טובים".

 

מנכ"ל סורוקה ד"ר אהוד דודסון אמר במהלך הדיון כי "יש אצלנו התקדמות גדולה בציוד, ברכש ובטכנולוגיה בעלויות של עשרות מיליוני שקלים. עם זאת, הפערים עדיין עצומים. חייבים להגדיל את חדר המיון ואת חדר הטראומה. חסרים כ-120 מיליון שקלים כדי לבנות את אותן 118 מיטות. מצד האמת, אנחנו חייבים לגדול ב-220 מיטות".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x