$
משפט

בלעדי לכלכליסט

"האחים נקש רשמו בניין על שם ילדיהם לצרכי תכנון מס"

במסגרת תביעה שהוגשה נגד אבי נקש וחברת ג'ורדאש ישראל, טוען עו"ד רונן ברק כי לאחר שהגיע עם מנהל העסקים של האחים נקש להסכם לרכישת דירה הוא התבקש להוסיף עוד מאות אלפי שקלים. מנהל העסקים: "לא פגשתי את האיש מעולם"

גולן חזני 07:0422.11.16

"האחים נקש רשמו בניין ברמת גן על שמם של 13 ילדיהם ועל שמו של אדריכל הפרוייקט לצרכי תכנון מס", כך טוען עו"ד רונן ברק בתביעה שהגיש לבית המשפט המחוזי בת"א נגד אחד מהאחים נקש — אבי — חברת ג'ורדאש ישראל שבבעלות האחים, מנהל העסקים שלהם אבי חורמרו ו־12 מילידהם של האחים האחרים רפי וג'ו: אבי, סטיבן, חיה מישל, לי שאול, אריאל, מירי, נתנאל ולורנדס דוד נקש, ושריים מילו מוסרי, לוריה סיס ולואיז אסתר סיגורה.

 

במסגרת התביעה, דורש ברק לאכוף הסכם אליו הגיע לדבריו עם חורמרו לרכישת דירה בפרויקט שבנו האחים נקש ברחוב מעלה הצופים 19 ברמת גן תמורת 4.7 מיליון שקל, או לחילופין לפסוק לו פיצויים בהיקף של חצי מיליון שקל. לטענת ברק, לאחר שהגיע לסיכום עם חורמרו הוא התבקש להוסיף מאות אלפי שקלים תמורת הדירה, "אך ורק משום שבתקופה שהוא עצמו ביקש מהמוכר להמתין עם חתימת ההסכם עד להשלמת תכנון המס המורכב, המוכר גילה כי הביקוש לפרויקט היוקרתי עולה על ציפיותיו, וכי יש ביכולתו לקבל מחיר גבוה יותר עבור הדירות".

לפי ברק, "התנהלותו זו של מר חורמרו חמורה שבעתיים משום שהוא עצמו, בבואו להסביר לקונה מדוע אין הוא צריך לחשוש להמתין עם חתימת ההסכם עד שיושלם תכנון המס ויתקבל טופס 4 לפרויקט, חזר והדגיש כי מילתו היא מילה בסלע, משום שהקונה עושה עסקה עם אנשי עסקים ישרים ומכובדים כאחים נקש".

 

האחים נקש. "קווים אדומים גם בעולם העסקים" האחים נקש. "קווים אדומים גם בעולם העסקים" צילום: טל שחר

 

ברק מבקש מבית המשפט לקבוע מה שווה מילתו של חורמרו תוך שהוא מדגיש כי "גם בעולם העסקים הקשוח ישנם קווים אדומים ונורמות בסיסיות של התנהגות הגונה וסבירה. קווים אדומים אלה נחצו על ידי מר חורמרו בחוסר תום לב. עקרונות הצדק, דיני החוזים וחובת תום הלב מחייבים בנסיבות אלה לאפשר לתובע לאכוף את החוזה ולרכוש את הדירה במחיר שסוכם". שופט בית המשפט הרי קירש שידון בתביעה, הוציא אתמול אחה"צ צו מניעה לביצוע דיספוזיציה בדירה או בתכולתה.

 

האחים נקש רכשו את הקרקע שעליה הוקם הפרויקט ב־2012, בנו עליה בית משותף והעמידו תשע דירות למכירה ביולי 2016. לפי ברק, הוא נפגש עם עם שני מנהלי מכירות מטעם נקש וסיכם איתם על רכישת הדירה לדוגמה תמורת 4.7 מיליון שקל. לדבריו, בסוף יולי נשלחה אליו טיוטת רכישה — אולם מספר ימים לאחר מכן נאמר לו כי בשל סוגיות תכנון מס יש לעכב את חתימת העיסקה עד לקבלת טופס 4 לאכלוס המבנה.

 

ברק טוען כי לאחר שהמתין תקופה ארוכה מבלי שהטיוטה נחתמה, הוא ביקש לדבר עם חורמרו ועם אחד ממנהלי המכירות איתם נפגש, ובאותה שיחה אמר לו חורמרו כי "הדירה שלך..לא נמכור אותה לאף אחד". לדבריו, כשביקש אישור בכתב להסכם, נענה על ידי חורמרו כי לפי עצת עורכי דינו, הוא לא יכול להמציא כל אישור שעלול לסכל את תכנון המס עליו שוקדים האחים נקש. "מילה שלי היא מילה בסלע", הוסיף אז חורמרו לטענת ברק.

 

ברק פתח לדבריו בינתיים תכניות חסכון ומשך כספים מחשבונות בחול כדי להיערך לתשלום, אבל בסוף אוקטובר חזר אליו מנהל השיווק כשהוא נסער וסיפר לו על כוונה של חורמרו להעלות את המחירים. לטענו, מנהל השיווק חזר אליו כעבור מספר ימים ואמר כי חורמרו החליט להעלות את המחיר ל־5.38 מיליון שקל. אחרי משא ומתן הוא הסכים לרדת ל־5.1 מיליון שקל, אך כעת ברק דורש את הפיצוי הכספי או מימוש ההסכם.

 

חורמרו מסר בתגובה: "מעולם לא מכרתי לאיש הזה דירה, ולא פגשתי אותו. אין לנו חוזה עם הבן אדם והכל יתברר בבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x