$
בארץ

300 עובדי ניקיון ייקלטו בהעסקה ישירה בשירותי בריאות כללית

מהלך זה הוא יוזמה אישית בין מנכ"ל הכללית, אלי דפס, בעקבות פנייה של יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן. על פי הסכם מ-2015, כעשרת אלפים עובדי קבלן במגזר הציבורי יהפכו לעובדים מן המניין

אסנת ניר 11:1608.11.16

מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס, הכריז הבוקר (ג) על קליטת כ-300 עובדי קבלן בתחום הניקיון כחלק מיוזמה בינו לבין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן.

 

מהלך זה לא היווה חלק מהתוכנית הכללית לקליטת עובדי קבלן להעסקה ישירה, עליה חתמה ההסתדרות עם שר האוצר, משה כחלון, ביולי 2015, שמטרתו לקלוט כעשרת אלפים עובדי קבלן במגזר הציבורי ולהפכם לעובדים מן המניין, אלא מקורו ביוזמה אישית של מנכ"ל הכללית, אלי דפס, בעקבות פנייה של יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן.

"ניקיון במערכת הבריאות זה תחום ליבה" אמר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ל"כלכליסט", "לאחר שהבנו שהמדינה איתנו פנינו למנכ"ל קופת חולים כללית שהבין את חשיבות קליטת העובדים למרות שלא היה מחויב לכך בהסכם".

אלי דפס מנכ"ל שירותי בריאות כללית אלי דפס מנכ"ל שירותי בריאות כללית צילום: עמית שעל

 

שר האוצר משה כחלון התחייב, בהסכם שנחתם ביולי 2015 בין האוצר להסתדרות, כי כל עובדי הניקיון בבתי החולים הממשלתיים ייקלטו כעובדים מן המניין בתוך ארבע שנים. המרכז הרפואי הראשון שיישם את ההסכם היה בית החולים אסף הרופא, שקלט בסוף ספטמבר 300 עובדי קבלן להעסקה ישירה. אליו הצטרפו 31 עובדי ניקיון בשער מנשה, 51 עובדי רנטגן ופרה רפואיים. בחודשים הקרובים צפויים להצטרף לאסף הרופא גם בתי החולים פוריה, שער מנשה ואיכילוב. זאת בנוסף לעובדי קבלן בתחומים נוספים שנקלטו בחושים האחרונים כעשרות עובדי קבלן בנט גז, 200 עובדי ביטחון בשדות התעופה שיקלטו בקרוב שיקלטו ועוד. "אנחנו מייצרים פה שינוי חברתי", אומר ניסנקורן, "כל מקום שקולט עוד עובדים יוצר רעש שמעודד עוד מקומות לקלוט להעסקה ישירה".

 

אלי דפס, מנכ"ל הכללית, הוסיף: "אוכלוסיית עובדי הניקיון חלשה מבחינת היציבות שלה והביטחון שלה במקום העבודה. אני רוצה להזכיר שהניקיון הוא תחום ליבה הכרחי בבתי החולים ולכן יש לנו עניין רב לקלוט אנשים מהסקטור הזה לקופה כעובדים מן המניין".

 

בנוסף לעובדי הניקיון בבתי החולים אמורים להיקלט גם עובדי קבלן בתפקידים נוספים במערכת הבריאות כמו אחים ואחיות, עובדים סוציאליים, עובדי רנטגן, מעבדות רפואיות ומקצועות פרא־רפואיים נוספים, ועמם גם עובדי מוקדי הקליטה ליוצאי אתיופיה, אחיות בתי ספר, סייעות לתלמידים עם צרכים מיוחדים ובסך הכל כאמור כעשרת אלפים עובדים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x