$
בארץ

איתן כבל בסוף דיון התאגיד: "זו שעתו הגדולה של כחלון להפגין מנהיגות"

כמו כן ביקר כבל את מנכ"ל משרד התקשורת שנמנע מלהגיע לדיון, והוסיף כי הוא שוקל "להביא צו הבאה לראש הממשלה לדיון משותף עם ח"כ אלהרר בוועדת ביקורת המדינה". כבל גם קרא לעובדי התאגיד לתבוע באופן אישי את רה"מ וכל השותפים למהלך

אלירן מלכי 11:5502.11.16
גורל תאגיד השידור הציבורי עומד על הכף: ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ איתן כבל ערכה היום (ד') דיון בנושא יישום חוק תאגיד השידור הציבורי ומוכנותו של תאגיד השידור "כאן" לשידור. בפני הוועדה הפיע יו"ר התאגיד גיל עומר. מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר נמנע להגיע לדיון.
 
דיווח שוטף: "זה לא דיון על הכסף. ראש הממשלה משסה עובדים בעובדים
 
11:46: הדיון נגמר עם הסיכום עם יו"ר הוועדה איתן כבל: "אני מודה לשר האוצר כי הוא הקול היחיד שעומד מול כולם בקואליציה, ומשתמש גם בכלים כלכליים. אני מקווה מאוד שהוא ידע לעמוד עד סוף הדרך. זו שעתו הגדולה של כחלון להפגין מנהיגות". כבל פנה גם לשאר ראשי הסיעות בקואליציה - אריה דרעי ונפתלי בנט: "זה בידיים שלהם יותר ממה שזה בידיים שלנו".
 

 
כבל פנה גם ליו"ר ההסתדרות: "חושב שקולו חייב להישמע בצורה ברורה, יש כאן משחק ציני מנוול בציבור העובדים. אין כאן שום עניין שנוגע לעובדים. האם הוא היה מסכים שכל הסכם חלוט ייפתח? יורידו להם 30 אחוז מי היה מסכים לזה כנציג עובדים? דברו אם ישמע סוגר את העניין הזה לאלתר".
 
כבל הוסיף: "רוצה לומר לעובדי התאגיד, שאם הייתי במקומכם הייתי מודיע שתתבעו תביעות אישיות את מי שעמד מאחורי התהליך הזה. אתם חייבים להודיע את זה שכל מהלך כזה תהייה תביעה אישית נגד ראש הממשלה ועד אחרון האנשים שהיו שותפים למהלך הזה".
 
כבל חזר וביקר את מנכ"ל משרד התקשורת שנמנע מלהגיע לדיון, והוסיף כי הוא "שוקל ברצינות לקיים דיון משותף עם ח"כ אלהרר בוועדת ביקורת המדינה ולהביא צו הבאה לראש הממשלה".
 
"אתמול פניתי לממבקר המדינה זאת חובתו לברר את הסאגה הזו שבאמת לא נראתה כאן. באמת לא יכולתי לישון הלילה אני מסתובב מאז ההחלטה עם מועקה. יש כאן מאבק של שנאה. זה לא מאבק כלכלי, זה מעבר למאבק פוליטי זה לתייג אנשים כשמאלנים. התאגיד עשה את שלו בצורה הטובה ביותר וחובתו של ראש הממשלה להציג בצורה מעל לכל ספק למה הוא חושב שצריך לשנות את המצב הנוכחי".
 
11:30: ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) הביע את דעתו כי אין צורך בשידור ציבורי, אותה כינה "דעת יחיד": "הרעיון של שידור ציבורי בא לעולם בבריטניה של שנות ה-20 במאה הקודמת. אני רוצה שנשאל את עצמנו עם יד על הלב, מי מתעניין בזה חוץ מאיתנו הפוליטיקאים, העובדים ואנשי הברנז'ה". לשאלתה של ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) כי "אתם כבר עשור בשלטון ועוד לא עשיתם את זה", השיב אוחנה כי "בעידן הפייסבוק והטוויטר, הציבור רוצה להוציא את ה-700 מיליון  שקל האלה דווקא על שידור ציבורי? אני שם על זה סימן שאלה גדול מאוד. לגיטימי לומר שהייתה טעות ולא צריך להתחפר בטעות".
 
11:23: ח"כ מירב בן ארי (כולנו): "מי שבסוף יהיה אחראי על סיום הפארסה הזו הוא שר האוצר משה כחלון. האופוזיציה צריכה להתייצב מאחוריו הוא לא רק גזבר הוא שומר הסף של הדמוקרטיה".
 
11:20: נציגת פורום היוצרים הדוקומנטריים אמרה בדיון: "קיבלנו הצעה לשתוק ולקבל ערוץ יוצרים - סירבנו לה כי אנחנו מאמינים בדמוקרטיה ובשידור ציבורי". לדבריה, "הציע לנו גורם מקורב מאוד לשלטון. מי שיתמוך בהצעה הזו דמה של מה שנשאר מהדמוקרטיה על ידיו."
 
11:08: יו"ר ארגון העיתונאים יאיר טרצ'יצקי פנה לחברי הקואליציה ואמר: "ההחלטה לחסל את התאגיד היא שחיתות. שום משמעת קואליציונית לא תצדיק את הדבר הזה".
 
בהקשר זה, ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) הצטרף לדיון ועמד על זכות ח"כ קיש לדבר: "לשם האיזון צריך לאפשר לנו לדבר".
 
11:03: ח"כ יואב קיש נכנס באיחור לדיון ולא נכלל ברשימת הדוברים. קיש מחה בפני כבל על כך ללא הועיל ולאות מחאה עזב קיש את חדר הועדה זועם ולא חזר.
 
10:48: נציג היוצרים העצמאיים עמית ליאור אמר דברים נוקבים ובסופם קרע את תעודת השחרור של בנו, ששירת ב"צוק איתן": "נתניהו לא מתבייש להגיד שהתאגיד חמק לו מבין האצבעות ב'צוק איתן'. שלחתי את הבן שלי - חברים שלו נהרגו - ונתניהו מדבר שמה שחמק לו מבין האצבעות זה התאגיד". בנוסף אמר: "בשעה שאנחנו יושבים פה בחדר וחברי הכנסת וראש הממשלה ושר התקשורת לא מכבד בנוכחותו, מהדהדים בראש דוד ביטן שאמר התקשורת בישראל חופשית מדי, הוא כנראה נרדם בשיעורי אזרחות בתיכון. זה משפט שלא יכול להיאמר על ידי ראש קואליציה. עזבו אותנו ממספרים השידור הזה שייך לציבור שנאנק כי מכרו את המדינה הזאת לכסף"
ליאור ציין כי מחר יפתחו איגודי היוצרים במחאה בת"א, במסגרתה הוא מתכוון לשבות רעב.
 
10:34: נציגת ועד עובדי התאגיד יערה שפירא אמרה: "נניח שהרשות יכולה להתייעל ההבדל היחיד שהרשות כפופה לפוליטיקאים במינויים ובתקציב ואנחנו לא. אם רוצים שידור ציבורי שהוא שופר של השלטון אפשר לעשות את זה כמו משרד ממשלתי, אבל אם מדברים על עיתונות אז התערבות של פוליטיקאים היא הקו האדום. תקראו לזה רשות השידור אם אתם רוצים זה השלב שאנחנו צריכים להגיד עד כאן".
 
אלדד קובלנץ אלדד קובלנץ צילום: אוהד צויגנברג
 
ח"כ איילת נחמיאס: "פילבר לא כאן כי נתניהו אמר לו לא להיות בדיון. אנחנו לא מבינים איך זה מתנהל בחוק של ביטן יש סעיף קטן של ביטול הזיקה הפוליטית לחברי מועצת רשות השידור. אז בואו נלך אחורה. משסים שנים עובדים בעובדים איזה עלבון לאינטיליגנציה - אנחנו לא מטומטמים כאן בכנסת. את התאגיד הקים נתניהו ועכשיו רוצה לבטל, יחד עם הדמוקרטיה".
 
10:23: ח"כ עופר שלח אמר בדיון: "שר האוצר בא לוועדת הכספים והמשפט הראשון שלו היה ש'אני לא משחק באנשים מה זה אם לא משחק באנשים של התאגיד והרשות'. התחושה שלי ששר האוצר מתכוון להילחם כמו אריה וליפול כמו זבוב". בתגובה אמרה חברת סיעתו של כחלון ח"כ מירב בן ארי: "שר האוצר נלחם כמו אריה. התיאוריה של הזבוב הפריעה לי; בינתיים היחיד שעושה את המלחמות בקואליציה זה שר האוצר".
 
10:07: ח"כ זהבה גלאון: "כולנו נפלנו בפח שטמן לנו ראש הממשלה שהדיון עוסק בעלויות ובכספים. הדבר הכי נורא שקורה כאן שהוא הצליח לשסות עובדים בעובדים. אני יודע שצווי הבאה שמורים למקרים מאוד נדירים אבל צריך לשקול צו לפחות למנכ"ל משרד התקשורת. צריך להוציא צו הבאה, ששמור בדרך כלל לעבריינים, למנכ"ל  - שמתנהג כאן קצת כמו עבריין".
 
09:58: סגן הממונה על השכר באוצר אפי מלכין הציג כי עלות השכר הממוצעת של עובדי רשות השידור עומדת על 26 אלף שקל. בנוסף, יש הסכם חתום עם ההסתדרות על העלאת שכר שתביא את הממוצע ל-28 אלף שקל. בתאגיד, אחרי הגיוס המלא והעלאת שכר, הממוצע יהיה כ-20 אלף שקל. לכן ההסכמים על קיצוץ השכר, שכביכול סוכמו בין רשות השידור לח"כ יואב קיש, אינם ריאליים.
  
09:43: יו"ר התאגיד גיל עומר החליט להציג לוועדה את מוכנות התאגיד לשידור כפי שהופיע במכתב המוכנות שנשלח לראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו ולשר האוצר משה כחלון. עומר חזר והדגיש כי התאגיד מוכן לשידור ועשה את כל ההיערכויות לכך. "אני אומר לכם בוודאות כי אין כלי תקשורת בישראל שיש בו גיוון עובדים כמו שיש בתאגיד" אמר עומר לוועדה.
 
לצד זאת, נציגת משרד האוצר שירה גרינברג בוועדה אמרה שבעשר שנים הקרובות, ביטול התאגיד יעלה למדינה 370 מיליון שקל כל שנה. בנוסף, יש סכנה לנכסים של המדינה בעלות של 1.7 מיליארד שקל.
 
הדיון בוועדת הכלכלה היום הדיון בוועדת הכלכלה היום צילום: אלירן מלכי
 
09:28: "נתניהו מוכר את המדינה ומצידו שהיא תלך לעזאזל. ראש הממשלה שורף את הבית", כך פתח יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל את ישיבת ועדת הכלכלה בנושא תאגיד השידור הציבורי.

 

כבל מתח ביקורת חריפה על מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר שסירב להגיע לדיון. כבל ביקר אותו כי הוא "קורא ציוצים בטוויטר". לדבריו "אין שום סיבה שפקיד בכיר יתייצב לדיון כפי שמצופה ממנו". פילבר לא מסר מדוע הוא נמנע להופיע בדיון. 

 

ח"כ איתן כבל יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל יו"ר ועדת הכלכלה צילום: אלכס קולומויסקי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x