$
בארץ

תשע"ז באקדמיה: פחות תארים ראשונים, יותר תלמידי מכללות

300 אלף סטודנטים יחלו ללמוד בשבוע הבא ב־63 מוסדות להשכלה גבוהה ברחבי הארץ - עלייה קלה בהשוואה לשנה שעברה. מדעי הרוח ממשיכים להיחלש, אך גם לימודי מינהל עסקים, והמכללות ממשיכות לנגוס עוד נתח מהאוניברסיטאות

ניר טל 07:5826.10.16

יותר תארים מתקדמים, פחות ראשון

חלה ירידה בהרשמת סטודנטים לתואר הראשון

 

310 אלף סטודנטים יחלו ללמוד בשבוע הבא ב־63 מוסדות להשכלה גבוהה בארץ, כך פרסמה הוועדה לתכנון ולתקצוב המועצה להשכלה גבוהה. מדובר בעלייה מזערית של 0.2% בהיקףפם, בהמשך למגמת האטה במספרם.

 

הירידה של 0.6% נרשמה לאחר עלייה בשנה שעברה, למרות שהמל"ג חזה שזו תסתיים בירידה של 0.9% בהיקף הסטודנטים. לפני שנתיים נרשמה גם כן ירידה של 1%.

בלימודי התואר השני ממשיכה מגמת העלייה וכמות הסטודנטים עלתה ב־3%, בהמשך לעלייה של 2.5% בשנים שעברו.

 

מוסדות הלימוד: ירידה בהרשמה לאוניברסיטות

המכללות ממשיכות להתחזק על חשבון האוניברסיטאות

 

שנת הלימודים הקרובה לתואר ראשון מתחילה בירידה במספר הסטודנטים באוניברסיטאות בישראל של 0.6% לעומת שנה שעברה. את מרבית השינוי ניתן להסביר במרכזיותן של המכללות האקדמיות, שבשנה הנוכחית רשמו עלייה של 3% בהיקף הסטודנטים לתואר ראשון.

 

במועצה להשכלה גבוהה מסבירים כי אחת הסיבות לירידה בהיקף הרשומים לאוניברסיטאות נובעת מצמצום התכניות במסלולים האקדמיים שבאחריות האוניברסיטות שנלמדים במכללות והעברתן למכללות עצמאיות.

 

בנוסף, גם נתוני קבלה נוקשים יותר באוניברסיטאות ומגוון גיאוגרפי של מכללות ברחבי הארץ נמצאים בשיקולי הסטודנטים בבואם להירשם למוסד ארדמי להשכלה גבוהה.

 

 

המקצועות הפופולריים: הנדסה, אדריכלות וחינוך

הטרנדים: יותר מורים ואחיות, פחות מנהלים ופילוסופים

 

המקצועות הנפוצים ביותר ללימודי תואר ראשון בכלל המוסדות האקדמיים בשנה החולפת נותרו דומים לשנה שקדמה לה. בין המבוקשים נמצאים מדעי החברה (עם 19.2% מכלל הסטודנטים), הנדסה ואדריכלות (18.1%) וחינוך והוראה (1%.16).

 

המקצועות במדעי החברה כוללים כלכלה, קרימינולוגיה, תקשורת ומדע המדינה ונחשבים פופולריים בגלל מגוון הלימודים; לימודי ההנדסה מבוקשים משום שהם לרוב מבטיחים כניסה לעולם ההיי־טק; ולימודי ההוראה נפוצים כלל הנראה משום שחל גידול של 25 אלף במספר המשרות ובמספר שעות הלימוד של 1.25 מיליון שעות שבועיות בחמש השנים האחרונות, כך עולה ממחקר הלמ"ס שפורסם במאי.

 

מהצד השני, לימודי החקלאות, האמנות ומדעי הרוח הכי פחות נפוצים, כשהאחרון נמצא במגמת ירידה כבר שנים ועומד על 6.1% מכלל הלומדים, בהשוואה ל־6.9% אשתקד. היקף הלומדים בתחום הצטמצם משמעותית ומשקף מגמת ירידה של לא פחות משליש בעשור האחרון.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x