$
משפט

לאחר 14 וחצי שנים: אתי אלון, שהורשעה במעילת ענק, הולכת הביתה

ועדת השחרורים נענתה לבקשת השחרור המוקדם של האסירה, שנידונה לעונש של 17 שנים על חלקה בפרשת הבנק למסחר שקרס; התרשמה ממסוכנותה הנמוכה והתנהגותה החיובית בכלא; בהמשך תדון בבקשות של הנשיא לשעבר משה קצב והשופט בדימוס דן כהן

זוהר שחר לוי 10:1104.08.16

כצפוי: ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר החליטה היום (ה') להיענות לבקשת השחרור המוקדם של אתי אלון. אלון, שנידונה לעונש מאסר של 17 שנה על חלקה בפרשת הבנק למסחר שקרס, צפויה לעזוב את בית הסוהר מיידית, לאחר שריצתה מעל 14 שנות מאסר. הוועדה ציינה כי למרות חומרתה חסרת התקדים של העבירה בה הורשעה, היא מקבלת את חוות הדעת לגבי מסוכנותה הנמוכה של האסירה. כן התרשמה לטובה מהתנהגותה החיובית בכלאה.

 

להחלטה המלאה של ועדת השחרורים לחצו כאן

 

בנוסף תקיים היום הוועדה דיון בבקשותיהם לשחרור מוקדם של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, שנידון לשבע שנות מאסר בגין ביצוע אונס ועבירות מין, ושל השופט בדימוס דן כהן, שהורשע בקבלת שוחד בעת היותו חבר דירקטוריון בחברת החשמל ונידון לשש שנות מאסר.

 

אלון הורשעה במעילה של כ-250 מיליון שקל בפרשת הבנק למסחר - כסף שהועבר לכיסוי חובותיו של אחיה המהמר, עופר מקסימוב.

 

ועדת השחרורים: "מלאה הסאה"

 

"כיום, משעבר זמן רב, האסירה המשיכה בהליכי השיקום והתקבלו חוות דעת כי אכן מסוכנותה נמוכה, ולאחר שהאסירה מרצה כ-14 וחצי שנות מאסר, הגיעה העת ובשלה השעה להורות על שחרורה המוקדם", כך כתבו חברי ועדת השחרור בהחלטתם.

 

אלון במהלך הדיונים על שחרורה אלון במהלך הדיונים על שחרורה צילום: יריב כץ

 

 

חברי הוועדה, בראשות השופט בדימוס שלמה שהם, ציינו עוד כי ראוי להדגיש כי העבירה בה הורשעה אלון היא "אולי החמורה ביותר שנעברה במדינת ישראל", עבירה שבעקבותיה קרס בנק, נגנבו כספים בשווי של כ-250 מיליון שקל ועלות מעשיה עלו למדינה כחצי מיליארד שקל. חומרה נוספת היא בכך שהכספים שנגנבו עברו לארגוני פשיעה, לה היה חייב מקסימוב כספים, דבר שהוביל לפגיעה בציבור.

 

"יחד עם זאת", כך נכתב, "מלאה הסאה, האסירה קיבלה עונש חמור. יש מקום של ממש לראות את האסירה כמי ששילמה את המחיר אותו היה עליה לשלם בשם מעשיה. זאת גם כאשר אנו באים ושוקלים את הפגיעה בציבור, הפגיעה הכספית ברוכשי המניות והפגיעה בציבור כולו ששילם את מחיר הגניבה".

 

הוועדה ציינה עוד את התרשמותה מאלון כ"אסירה למופת" שלקחה חלק משמעותי בהליכי השיקום, פעלה רבות בפעילויות השונות מאחורי הסורגים. "אין בכל אלה כדי להפחית מחומרת העבירות", נכתב בהחלטה, "יחד עם זאת, יש בהם כדי לשמש בסיס איתן להחלטת שחרור מוקדם".

 

החלטת הוועדה קובעת כי במסגרת תנאי שחרורה אסור עליה ליצור כל קשר עם אחיה, וגם לא לקבל ממנו כספים. בנוסף נקבע כי אלון לתפעל לתשלום הקנס שהוטל עליה לצד עונש המאסר, בסך 5 מיליון שקל, ועליה להסדיר את תשלומו בתוך 90 ימים. אלון, כך מצוין עוד, תעבוד לאחר שחרורה במשרה מלאה בחברת מוקד הטלפונים call יכול.

 

הפרקליטות התנגדה להחלטת ביהמ"ש

 

בינואר אשתקד קיבלה ועדת השחרורים את בקשתה והחליטה לקצר את עונשה. אולם הפרקליטות התנגדה להחלטה ועתרה לבית המשפט המחוזי מרכז שבלוד בדרישה לבטל את ההחלטה בטענה כי "נסיבותיה האישיות של האסירה מתגמדות לנוכח חומרתם המופלג של העבירות והנזקים האדירים שנגרמו בעטיין".

 

אתי אלון בבית המשפט אתי אלון בבית המשפט צילום: עידו ארז ויינט

 

עמדת הפרקליטות נגעה בין היתר לכך שאלון טרם שילמה את הקנס שהוטל עליה. בית המשפט קיבל אז את עמדת הפרקליטות וביטל את קיצור העונש.

 

בחודש פברואר האחרון הגישה אלון בקשה נוספת לשחרור מוקדם. בדיון שהתקיים בבקשתה ציין בא כוחו של היועץ המשפטי לממשלה כי המדינה לא תתנגד לשחרור המוקדם של אלון במידה שהדיון יידחה לחודש אוגוסט ובהנחה שלא יתקבלו "מידעים חסויים בעניינה של האסירה ושהתנהגותה תהיה חיובית". על בסיס דבריו אלו של נציג היועמ"ש, הסכימה אלון לדחות את הדיון בעניינה.

 

בעקבות זאת דחתה ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר את הדיון בנוגע לשחרורה של האסירה להיום תוך שהיא מציינת כי אז יישקל בחיוב קיצור עונשה.

 

 

אלון מחוץ לבית הכלא אלון מחוץ לבית הכלא צילום: דנה קופל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x