$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

מבקר המדינה סוגר על אורי יוגב: קורא לעצור הפרטת תעש

מנהל רשות החברות אורי יוגב מנסה לקדם את מכירת תעש לאלביט מערכות כנגד פקידות האוצר הבכירה שמצויה עמו ביחסים עכורים. היום התייצב לימין האוצר גם מבקר המדינה שמנהל במקביל בדיקה נגד יוגב. הפרטת החברה הממשלתית צפויה להיעצר

גולן חזני 19:0502.08.16

מבקר המדינה יוסף שפירא מתערב במכרז הפרטת תעש וקורא לשר האוצר משה כחלון לשקול אם להמשיך בהפרטה. המבקר שיגר היום (ג') מכתב לכחלון שבו ציין כי יש לו השגות בנוגע להרכב ועדת המכרזים שהחליטה להתחיל בניהול משא ומתן על מחיר הרכישה עם אלביט מערכות, החברה היחידה שניגש למכרז לרכישת תעש. מי שהוביל את ההחלטה היה מנהל רשות החברות הממשלתית, אורי יוגב.

 

ההשגות של המבקר עלו בעקבות החקירה שהוא מקיים מזה מספר חודשים על פעילותו של יוגב ברשות החברות בנוגע למינוי רואי חשבון בהן, והשבוע פורסם כי גיבש טיוטת דו"ח הכוללת חשש למעשים פליליים. חברי ועדת המכרזים הם החשבת הכללית באוצר מיכל עבאדי־בויאנג'ו, היועץ המשפטי של משרד האוצר אסי מסינג, סגן מנהל רשות החברות מאיר שמרה והיועצת המשפטית של רשות החברות דלית זמיר. עבאדי־בויאנג'ו ומסינג הצביעו נגד הצעתו של יוגב, אך שמרה וזמיר שנחשבים למקורביו, תמכו בהצעה כך שההחלטה התקבלה על חודו של קול ובחלוקה של רשות החברות נגד האוצר.

 

בעקבות מכתבו של המבקר צפוי כחלון להורות על הפסקת ההפרטה. גם כך שוררים בין כחלון ליוגב יחסים מתוחים, אבל למרות אזהרות שונות וטענות של אנשי המקצוע במשרדו, נמנעו עד כה כחלון ומנכ"ל משרדו שי באב"ד, לעצור את המכרז.  

שר האוצר משה כחלון שר האוצר משה כחלון צילום: עומר מסינגר

 

ההערכה החדשה קובעת לתעש שווי של 1.6 מיליארד שקל במכירה לאלביט. בישיבת ועדת המכרזים שנערכה אתמול התעורר ויכוח חריף בין יוגב לעבאדי־בויאנג'ו שהובילה את ההתנגדות למכירה לאלביט משום שלדעתה יש צורך בבדיקות מעמיקות יותר לפני שמתחילים במו"מ מעשי איתה. יוגב אמר כי המו"מ מול אלביט איננו למכירת החברה אלא לקביעת מחיר ובסיומו יחזור הנושא לוועדה לקבלת אישור סופי למכירה. הוא הוסיף שתעש ממשיכה לדמם ולהפסיד ולא ייתכן להמשיך להשית את ההפסדים על קופת המדינה ויש למכור אותה מיד. מנגד, עבאדי ביקשה לבחון שוב את היכולת של החברה הממוזגת העתידית להעלות מחירים ברכישות של משרד הביטחון, כתוצאה מירידה בתחרות.

 

 

 

לפי החוק לא ניתן למכור נכסי מדינה ללא אישור החשב הכללי, כך שיוגב ניסה למעשה להוביל מהלך בעלי סיכויים נמוכים מלכתחילה. הפרטת תעש התעכבה בשל המתנה להערכות שווי חדשות, בשל המעורבות של המעריך הקודם בפעילות עם אלביט. המכרז עצמו לווה בטענות שהוא תפור לאלביט, מה שגרם לפרישתם של ארבעת המתמודדים האחרים — איירה רנארט האמריקאי, מאיר שמיר וסמי קצב, קרן פימי, וחברת פלקסטרוניקס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x