$
בארץ

קרן הארנונה למוסדות הממשלה חוזרת בטיוטת חוק ההסדרים

מטרת הקרן היא לחלק מחדש את התשלומים שמעניקה המדינה, שעומדים על כ-900 מיליון שקל בשנה. היום עיקרם מופנה לרשויות החזקות, כאשר המשרד שמשלם את עיקר הארנונה הוא משרד הביטחון. החלוקה מחדש אמורה לתעדף את הרשויות החלשות על פני החזקות, שטירפדו את המהלך בעבר

עמרי מילמן 14:4624.07.16

התוכנית להקמת קרן ארנונה חוזרת בטיוטת חוק ההסדרים הקרוב: התוכנית להקמת קרן אליה יופנו כל תשלומי הארנונה שמשלמים משרדי הממשלה אושרה מול היועמ"ש בשבוע שעבר, יחד עם שאר עיקרי חוק ההסדרים.

 

מטרת הקרן היא לחלק מחדש את התשלומים שמעניקה המדינה, שעומדים על כ-900 מיליון שקל בשנה. היום עיקרם מופנה לרשויות החזקות שבשטחן נמצאים משרדי הממשלה, כאשר המשרד שמשלם את עיקר הארנונה הוא משרד הביטחון. החלוקה מחדש אמורה לתעדף את הרשויות החלשות על פני החזקות.

 

הרעיון של הקמת קרן ארנונה עלה גם בחוק ההסדרים הקודם ולמעשה חוזר אחת לכמה שנים, אך לא מצליח להתרומם, זאת בשל התנגדות הרשויות המקומיות החזקות שצפויות להפסיד מהמלך. הבולטת שבהן היא עיריית תל אביב שנהנת היום מתשלום הארנונה של בסיס הקריה, אך גם רשויות חזקות אחרות שנהנות מהכנסות של בסיסי צה"ל וצפויות להיפגע מהמלך מטרפדות את ההצעה בכל פעם שעולה.

 

 

בניין משרד הביטחון בבסיס הקריה בתל אביב. הרשויות החזקות לא ויתרו על הארנונה בניין משרד הביטחון בבסיס הקריה בתל אביב. הרשויות החזקות לא ויתרו על הארנונה צילום: עומר הכהן

 

רגולציה מקלה לגמ"חים והטבות לענקיות ההייטק

 

לחוק ההסדרים ייכנסו גם המלצות ועדת בריס, בראשה עמד היועץ המשפטי לשעבר של האוצר, יואל בריס, שנועדו להקנות לרגולטור הפיננסי החדש שקם בימים אלו סמכויות בנוגע לפיקוח על אגודות אשראי, גמ"חים ונותני שירותים פיננסים נוספים.

 

עוד תיכנס לתוך חוק ההסדרים התוכנית להטבות מס על קניין רוחני עבור חברות הייטק בילאומיות כך שיעמוד על שיעורים של 6%-12% (בהתאם לגודל החברה) ומס על דיבידנד בשיעור של 4%. וכן מהלכים נוספים שנמצאים בחודשים האחרונים על שולחן הממשלה.

 

גם מהלכי הייעול שעל מערכת הביטחון לבצע, כחלק מהסיכום בין משרד האוצר לביטחון שהתקבל בתחילת השנה צפויים להכנס לחוק ההסדרים. על פי הסיכום רק לאחר וצעדים אלו ייאושרו (חלקם בממשלה וחלקם בכנסת) התוספת התקציבית של 3 מיליארד שקל אמורה להגיע למשרד הביטחון.

 

עוד מתוכנן להיכנס מהלך שיגביר את התחרות בשוק התקשורת- הפרטת עידן פלוס כך שיהווה תחרות ליס והוט. היום בערוץ יש רק 6 ערוצים והכוונה היא להפריטו ולהביא לכך שישדר 28 ערוצים. בנוסף הוחלט על הטלת must sell על ערוצי ספורט כך שערוצי הספורט יהיו חייבים להימכר לכל הערוצים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x