$
בארץ

בחוק ההסדרים הקרוב: כחלון מתכנן להחיל מס על פיצויי פיטורים

משיכת כספי הפיצויים המופרשים לפנסיה במשכורות של מעל 30 אלף שקל תוכר כהכנסה - ותמוסה; מנגד ייקבע כי פיצויי הפיטורים יגיעו לכלל המועסקים, ולא רק למי שנקבע לו בסעיף 14 שהם יועברו אליו

עמרי מילמן 09:3020.07.16
שר האוצר משה כחלון להשית מס חדש בחוק ההסדרים הקרוב על כספי הפיצויים המופרשים לפנסיה, בעוד שהיום כספי הפיצויים המופרשים בכל חודש לעובד אינם ממוסים כלל בעת ההפקדה, אלא רק במקרה של משיכת הכספים לפני גיל הפרישה, כמו כל הכנסה שמעבר ל-12.5 אלף שקל עבור שנת עבודה.

 

מהלך המיסוי החדש, שצפוי להכניס 600 מיליון שקל לקופת המדינה, יחול רק על הכנסות חודשיות של מעל 30 אלף שקל בחודש, עד לתקרה זו יזכו העובדים לפטור ממס. בבסיס המהלך עומדת העובדה כי מחד כספי הפיצויים שמפקיד המעסיק מוגדרים כהוצאה מוכרת ולכן הוא אינו משלם עליהם מס, ומאידך הם גם אינם מוכרים כהכנסה ולא ממוסים ככזו. ההצעה החדשה מכירה בהם למעשה כהכנסה של העובד.

 

 

שר האוצר משה כחלון. כספי הפיצויים שייכים לכולם - ואפשר למסות אותם שר האוצר משה כחלון. כספי הפיצויים שייכים לכולם - ואפשר למסות אותם צילום: אוהד צויגנברג

 

מנגד, ייקבע כי כספי הפיצויים שייכים למועסקים בכל המקרים, ואלה יקבלו אותם בעת פרישה בכל מקרה. למעשה, צו ההרחבה שקבע כי לכל עובד תופרש פנסיית חובה קבע כי יופרשו לו פיצויים, אולם כיום רק לעובדים החותמים על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, אשר קובע כי ההפרשות החודשיות שמעסיק מפריש לקופת פיצויים יוכלו להחליף את פיצויי הפיטורים, מובטח כי בכל מקרה הפיצויים יגיעו אליהם (ובמקביל מסוכם כי הפיצויים יינתנו על בסיס השכר לאורך השנים ולא על בסיס השכר האחרון). עובדים שאינם חותמים על סעיף זה במצבים מסוימים יכולים שלא לקבל את הפיצויים, למשל במקרה בו הם התפטרו בעצמם, ותלויים ברצונו הטוב של המעסיק (עובדי המדינה למשל מקבלים תמיד את הפיצויים, גם אם התפטרו). כעת ייקבע בחוק כי כספי הפיצויים שלהם ולכן יקבלו אותם בעת פרישה בכל מקרה.

 

צעד זה בא לצד הפחתת מס ההכנסה בהיקף של מיליארד שקל והפחתת מס החברות ב-2% שצפוי להקטין את הכנסות המדינה ב-1.8 מיליארד שקל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x