$
בארץ

"גביית מחיר מופרז על ידי מונופול - הגבל עסקי מובהק"

רשות ההגבלים פרסמה ניירות עמדה שהוגשו במסגרת השימוע לביטול מדיניות הטלת הקנסות על מונופולים שגובים מחירים מופרזים. החלטה צפויה להתקבל בספטמבר, ובינתיים האכיפה נמשכת

תומר גנון 08:3014.07.16

"אין הגבל עסקי מובהק יותר ממחיר מופרז הנגבה על ידי מונופול, ורשות ההגבלים העסקיים חייבת לומר זאת בקול ברור וצלול" - כך נטען בנייר עמדה שהוגש במסגרת השימוע הציבורי בנושא ביטול מדיניות הטלת הקנסות על מונופולים שגובים מחירים מופרזים.

 

 

 

הממונה על הגבלים עסקיים מיכל הלפרין הקפיאה את מדיניות האכיפה בנושא גביית מחירים מופרזים בשל העמדת הסוגיה לשימוע ציבורי, אך בג"ץ הוציא צו ביניים שהורה להמשיך ביישום המדיניות עד לקבלת החלטה בעתירה שהוגשה בנושא. הדיון בעתירה יתקיים ב־19 בספטמבר, ועד אז הרשות לא צפויה לפרסם החלטה סופית לגבי מדיניות האכיפה. בעקבות הצו אף חידשה הרשות את בדיקתה בנושא גביית מחיר מופרז על מרגרינה בלו־בנד, שהופסקה בשל שינוי המדיניות.

 

  צילום: shutterstock

 

את המדיניות השיק ב־2014 הממונה הקודם דיויד גילה, שקבע שמונופול שיגבה מחיר מופרז יהיה חשוף לקנסות מינהליים

של עד 24 מיליון שקל. עוד קבע גילה שההגדרה למחיר מופרז היא מחיר שבינו לבין עלות יצור המוצר יש פער של 20% ומעלה. בתקופת גילה נבדקו מוצרים כמו סכיני גילוח של ג'ילט ומעדני חלב של שטראוס, אך אף מונופול לא נקנס על גביית מחיר מופרז.

 

בין מגישי ניירות העמדה במסגרת השימוע נמצאים המועצה הישראלית לצרכנות ופרופ' יוסי שפיגל, שתומכים בהמשך האכיפה, אם כי שפיגל טוען שיש לבחון שוב את 'נמל המבטחים' שמבטיח הגנה מפעולות אכיפה - כלומר פער של עד 20% בין עלות הייצור למחיר המכירה - וכן פרופ' מיכל גל שמתנגדת לה. ניירות עמדה נוספים שטרם פורסמו הוגשו מטעם התאחדות התעשיינים, חברת איתוראן וגוף נוסף שביקש ששמו לא ייחשף. מהרשות נמסר לגבי הגוף כי "העמדה תוצג בהמשך, ככל הנראה עם השחרה של שמו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x