$
בארץ

בג"ץ ידון השבוע בעתירה נגד רפורמת ברירת המחדל

החברות טוענות שהרפורמה פוגעת בחופש הבחירה של העובדים והמעסיקים, וכן שהיא תמיט אסון כלכלי על קרנות הפנסיה

רחלי בינדמן 06:5020.06.16

ביום רביעי צפוי להתקיים בבית המשפט העליון דיון בעתירה שהגישו חברות הביטוח נגד רפורמת ברירת המחדל של משרד האוצר. האוצר, שמבקש לסייע לעובדים החלשים שמשלמים דמי ניהול מקסימליים לקרנות הפנסיה כי המעסיק שלהם לא דואג להם להסדר אטרקטיבי, פרסם לפני כחודש מכרז לקליטה אוטומטית של כל עובד שאין לו הסדר, או שבחר אקטיבית בקרן פנסיה, שבו יזכו שתי קרנות הפנסיה שיציעו את דמי הניהול הנמוכים ביותר שיהפכו לקרנות ברירת מחדל.

 

החברות טוענות שהרפורמה פוגעת בחופש הבחירה של העובדים והמעסיקים, וכן שהיא תמיט אסון כלכלי על קרנות הפנסיה. לפני כמה חודשים התקיים דיון ברפורמת ברירת המחדל בוועדת הכספים וחבריה תקפו את המפקחת על הביטוח דורית סלינגר על כך שהוציאה את הרפורמה לפועל ללא הליך חקיקתי.

 

הסיפור של תיגבור חושף את חשיבות הרפורמה והתערבות המדינה למען העובדים החלשים שלא יכולים לדאוג לעצמם להפחתת דמי הניהול שנוגסים בחסכונות הפנסיוניים שלהם, ושיכולים להגדיל את קצבת הפנסיה החודשית שצפויה להם בגיל הפרישה.

דורית סלינגר המפקחת על הביטוח ב משרד האוצר דורית סלינגר המפקחת על הביטוח ב משרד האוצר צילום: עמית שאבי

 

אך הסיפור של תיגבור חושף גם את הסיבה שבגללה רפורמת ברירת המחדל לא צפויה לפתור את בעיית עובדי הקבלן שהמעסיק שלהם לא ירצה לצרף אותם לקרן ברירת המחדל החדשה: לפי הכללים של האוצר, ברגע שחברה יצאה במכרז לבחירת קרן פנסיה במטרה להפחית את דמי הניהול (כמו זה שערכה תיגבור לאחרונה), או ברגע שהעובד נפגש עם סוכן ביטוח שהחתים אותו על כך שהוא בוחר בקרן אחרת (מזו שבה הוא נמצא כיום או מזו שזכתה במכרז של החברה שבה הוא עובד) או נשאר בקרן הנוכחית שלו, הוא כבר לא יצורף אוטומטית לקרן ברירת המחדל. כלומר, הרפורמה אינה רלבנטית עבור עובדי תיגבור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x