$
בארץ

משטרת התנועה: 3,000 דו"חות נתנו ב-2015 לרוכבי אופניים חשמליים

רובם ניתנו לבגירים בנסיעה על המדרכה, והיתר ניתנו על רכיבה ללא קסדה ועל רכיבה מסוכנת; המשטרה: בכונתנו להעלות את הקנס לרוכבים שלא כחוק ל-750 שקל

תומר הדר 15:2729.03.16

"בשנת 2015 ניתנו 3,000 דו"חות על נסיעה באופניים חשמליים, רובם ניתנו לבגירים בנסיעה על המדרכה (47%) והיתר ניתנו על רכיבה ללא קסדה – ועל רכיבה מסוכנת",מסרה היום (ג') נצ"מ עו"ד שרית פיליפסון, ראש מחלקת התביעות באגף התנועה של משטרת ישראל, בכנס של עמותת אור ירוק.

 

 

בכנס, שנערך תחת הכותרת "הכי קל להאשים את הנהג", התקיים פאנל מיוחד בנושא ההשלכות של רכיבה על אופניים חשמליים. לדברי נצ"מ פיליפסון, משטרת ישראל בוחנת מהלך אכיפה חדש- הוצאת הסוללה מן האופניים החשמליות: "המשטרה שוקלת לקחת את הסוללה מאופניים של ילדים מתחת לגיל 16 שירכבו עליהן בניגוד לחוק. בכונתנו להעלות את הקנס לרוכבים שלא כחוק לסכום של 750 שקל. בנוסף, פקחים עירוניים יוכלו לאכוף עבירות המתבצעות על אופניים חשמליים".  

ניצב ירון בארי, ראש אגף התנועה ניצב ירון בארי, ראש אגף התנועה צילום: אוראל כהן

 

לדברי מיטל להבי, סגנית ראש עיריית תל אביב, מחזיקת תיק התחבורה בעירייה: "הרחבת סמכויות האכיפה לפקחים תקרה לפחות בשנת 2017. אופניים בכלל ואופניים חשמליים בפרט – הם כלי רכב. וכך הם גם מוגדרים לפי חוק. המדרכות שייכות להולכי הרגל". עוד הדגישה להבי, כי חטיבות ביניים, מקום אליו מגיעים אלפי רוכבי אופניים ברחבי הארץ, צריכות לאסור את כניסתם של אופניים חשמליים לשטחן.

 

ניצב ירון בארי, ראש אגף התנועה: "לאחר שנים רבות ניכר שאגף התנועה עובר שינוי. קיבלנו תוספת של 50 שוטרים. מה שישפיע בגזרת הפעילות והאחריות שלנו על הורדת תאונות הדרכים היא נוכחות ובולטות משמעותית בכבישים. לפי החלטת ממשלה אנו זקוקים ל-450 ניידות באגף התנועה ויש לנו רק 112, שחלקן נסעו מעל 200 אלף קילומטרים. ככל שיהיו יותר ניידות, כך יהיו פחות תאונות דרכים בכבישים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x