$
בארץ

המכרז שלא נגמר: דחייה נוספת בעסקה למכירת תעש

אחרי שכבר הוחלט שוועדת מכרזים תדון עם אלביט מערכות על מחיר לרכישת החברה הביטחונית, הגיעה פניית מבקר המדינה ליועמ"ש על מנת שזה יפתח בחקירה פלילית נגד מנהל רשות החברות, מנכ"ל האוצר פנה לקבל הוראות והמכרז נתקע

גולן חזני 07:0123.03.16

דווקא שנדמה היה שהפרטת התעשייה הצבאית (תעש) מתקרבת לישורת האחרונה, התהליך הוקפא שוב, וזאת ערב ההתמחרות עם אלביט מערכות של מיקי פדרמן, החברה היחידה שנותרה במכרז לרכישת החברה. ברקע הדברים, פניית מבקר המדינה ליועץ המשפטי לממשלה לפני כמה ימים, זאת בעניינו של מנהל רשות החברות הממשלתיות אורי יוגב — אחד מאדריכלי המכרז למכירת החברה הביטחונית.

 

המבקר, השופט בדימוס יוסף שפירא, טען בפנייתו ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי יש חשד למעשים פליליים מצידו של אורי יוגב בכל הנוגע לניהול מכרזים ולהפרת תנאי צינון במינוי רואי חשבון חיצוניים לחברות הממשלתיות. במשרד היועץ המשפטי לממשלה בוחנים בימים אלה את הדברים, אך בינתיים פנה מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ליועמ"ש וביקש להבין ממנו האם ניתן להתקדם במכרז.

 

במקביל לכך, החשבת הכללית מיכל עבאדי-בויאנג'ו מובילה בחינה מחדש של שוויה של תעש, תהליך שצפוי לעכב את התקדמות המכרז במספר שבועות. עבאדי-בויאנג'ו מתנגדת למכירה לאלביט מערכות, זאת משום שלהערכתה רמת המחירים עליה דובר, 1.5־1.6 מיליארד שקל, היא נמוכה מדי. לדעתה של עבאדי-בויאנג'ו יש להעלות את המחיר לכיוון ה־2 מיליארד שקל.

 

אורי יוגב על רקע תותח של תעש. מנכ"ל האוצר פנה ליועמ"ש אורי יוגב על רקע תותח של תעש. מנכ"ל האוצר פנה ליועמ"ש צילום: אוראל כהן

 

במשרד האוצר כבר התכוונו לפעול לחתימה

 

במשרד האוצר התכוונו לפעול לחתימת העסקה בתוך מספר ימים, אך כאמור ההליך הוקפא. בשלב הקודם, ועדת המכרזים ברשות החברות הממשלתיות מינתה צוות של שלושה חברים, כדי שאלו יפתחו במשא ומתן מיידי למכירת תעש לאלביט מערכות, שנותרה התמודדת היחידה במכרז.

 

בצוות המושא ומתן אמורים היו להיות חברים מנהל רשות החברות הממשלתיות אורי יוגב, היועץ המשפטי של משרד האוצר אסי מסינג וראש אגף התקציבים באוצר אמיר לוי. כבר בשלב ההוא הוזמנה החשבת הכללית להצטרף לצוות המשא ומתן, אולם לא עשתה זאת על רקע חוסר הסכמתה העקרונית לאופן שבו התנהלו הדברים עד כה במכרז, במיוחד בזירת המחיר.

 

ההפרטה שנגררת כבר יותר מעשור

 

הפרטת תעש נגררת זה למעלה מעשור, כאשר לאורך השנים עלה על הפרק ניסיון למזג את החברה לתוך חברה ממשלתית אחרת כמו רפאל. בשנה האחרונה מתנהלים ההליכים למכור אותה לחברה שאיננה ממשלתית, אולם גם כאן נרשמה סאגה: כל המתמודדות במכרז, כאמור למעט אלביט מערכות, פרשו תוך שהן מפנות טענות כלפי תנאי המכרז ובמיוחד כלפי תנאי מחיר מינימום שנקבע — 1.1 מיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x