$
משפט

פרשת המרמה ביוטרייד: אביב טלמור שוחרר למעצר בית של שבוע

הבעלים של בית ההשקעות יוטרייד חשוד במרמה של כ-600 משקיעים בהיקף של 12 מיליון דולר. הוא נמלט מישראל בספטמבר ונעצר ביום שני עם שובו מלונדון לאחר שהסגיר את עצמו לידי חוקרי רשות ני"ע

תומר גנון 15:1803.03.16

שופטת בית משפט השלום בת"א, אפרת בוסני, שחררה היום למעצר בית של 7 ימים את אביב טלמור, הבעלים של בית ההשקעות יוטרייד החשוד במרמה של כ-600 משקיעים בהיקף של 12 מיליון דולר. טלמור שהגיע לדיון השחרור בתנאים מגבילים, נעצר ביום שני בבוקר עם שובו מלונדון לאחר שהסגיר את עצמו לידי חוקרי רשות ני"ע.

 


 

"כלכליסט" חשף לאחרונה כי טלמור שהה בבירה האנגלית וניהל משם עסקים, זאת על אף שהיה דרוש לחקירה בישראל מאז חודש דצמבר בחשד שיוטרייד פעל בשיטת פירמידה.

 

טלמור, אשר חייב למאות משקיעים עשרות מיליוני שקלים ופעילות בית ההשקעות שבבעלותו הוקפאה, נמלט מישראל בחודש ספטמבר.

אביב טלמור בדיון להארכת מעצרו, היום אביב טלמור בדיון להארכת מעצרו, היום צילום: עמית שעל

 

על פי בקשת המעצר, טלמור המיוצג על ידי עורכי הדין קובי רון ורונן מנשה, חשוד בעבירות של ניהול תיקים ללא רישיון, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות מנהלים והלבנת הון. "החקירה נוגעת לחשדות באשר לפעילותה של חברת יוטרייד פרימיום שהינה חברה פרטית בבעלות מלאה של טלמור, כאשר הוא היווה גם הגורם הבלעדי ששלט בחברה ובהתנהלותה", נכתב בבקשת המעצר. "מאז חודש ספטמבר 2015, שהה טלמור בחו"ל ולא התייצב לחקירה בחודשיים האחרונים, למרות זימונו לחקירה - הן באופן ישיר והן באמצעות עורכי דינו.

 

"טלמור, באמצעות יוטרייד, גייס בין השנים 2015-2012, כ-600 לקוחות וניהל את כספם לשם השקעה בשוק ההון, תוך ביצוע פעולות השקעה באמצעות תוכנת אלגוטריידינג (מסחר רובוטי) המבצעת את פעולות המסחר ללא התערבות הלקוח וללא הפעלת שיקול דעת מצד הלקוח בביצוע ההשקעה. זאת כשאין ברשות החברה רישיון ניהול תיקים כדין".

 

"בנוסף", טוענת הרשות, "הציג טלמור מצגי שווא שונים שתכליתם הנעת המשקיעים ושכנועם להשקיע את כספם בחברה, תוך הצגת מצגי שווא, לפיהם הוראות חוק הייעוץ אינן חלות על פעילות החברה. לכל משקיע סופקה גישה לחשבון וירטואלי שהציג באופן כוזב את סך ההשקעה העומדת לרשות המשקיע, בעוד שבפועל כספי המשקיעים הופקדו בחשבון אחר בו שלטו טלמור והחברה בלבד. בפועל נוצר פער בסך של 12 מיליון דולר בין המצג הכוזב של יתרת כספי המשקיעים בחשבונות הוירטואליים, לבין סך המזומנים הקיים בחשבון הבנק של החברה.

 

"במהלך חודש מאי 2015", כתבה הרשות, "התחייבה החברה לחדול מפעילות של ניהול תיקים ללא רישיון, לאחר פניית רשות ני"ע. על פי החשד, בפועל, וחרף התחייבותה של החברה, המשיכה החברה לגייס משקיעים שהיקף השקעותיהם נאמד בסך של 3.5 מליון דולר. יתרה מכך, על פי החשד, כספי המשקיעים החדשים מימנו, עפ"י החשד, פדיונות של משקיעים אחרים".

 

"כאשר ביקשו לקוחות החברה למשוך את כספי השקעתם מהחברה, נתקלו הלקוחות באמירות שונות ומצגים שונים, מצד עובדי החברה ומנהליה, שתכליתם מניעת משיכת הכספים מהחברה. זאת, כאשר, לפי החשד, עובדי החברה ומנהליה ידעו כי אין בחשבונות החברה כיסוי מספיק להשבת כספי הלקוחות".

 

הרשות מפרטת בבקשה את ממצאי החקירה עד כה. "טלמור, באמצעות עובדי החברה, גייס בין השנים 2015-2012 עשרות מיליוני שקלים מכ-600 משקיעים וניהל את תיקי ההשקעות שלהם, זאת כאשר אינו מחזיק ברישיון לניהול תיקים כנדרש בחוק הייעוץ. במקרים רבים כספי המשקיעים החדשים הועברו לתשלום חובות כלפי המשקיעים הישנים, כך שלמשקיעים מוצגת יתרת זכות פיקטיבית שאין מאחוריה דבר.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", על פי החשד, טלמור עשה שימוש בכספם של הלקוחות בישראל להקמת רשת בינלאומית של חברות פורקס ואופציות בינאריות.

 

"כספי הלקוחות אשר הופקדו בחשבון החברה בבנק הפועלים, הועברו בסמוך לאחר הפקדתם לחשבון הבנק התפעולי של החברה המנוהל אף הוא בבנק הפועלים", טוענת הרשות. "מהחשבון הנ"ל משך טלמור עשרות מיליוני שקלים לצרכים שונים כגון תשלום לספקים, משכורות, הוצאות שוטפות והעברת כספים לחו"ל בטענה כי הוא מבצע השקעות בחו"ל ועוד. על פי החשד, פעילות זו של משיכת הכספים מחשבון הלקוחות לחשבון התפעולי וממנו לצרכיה השוטפים של טלמור והחברה, יצרו פער בין תזרים המזומנים הקיים בחשבונות החברה לבין חוב החברה למשקיעים שהינו כ-12 מיליון דולר.

 

כאמור, טלמור עזב את ישראל בחודש ספטמבר ולא שב. "נערכו ניסיונות רבים לזמן את החשוד לחקירה", כתבה הרשות. "שיחות רבות עם באי כל החשוד הביאו את החשוד להתייצב לחקירה רק לאחר מספר חודשים בהם שהה בחו"ל, ללא אפשרות לאתרו או ליצור עמו קשר. לאחר שנוצר עימו קשר וזומן לחקירות בסוף ינואר ובתחילת פברואר, לא התייצב. על כן החשד להימלטות מתעצם".

 

עורכי הדין קובי רון ורונן מנשה ממשרד מנשה-רון, המייצגים את אביב טלמור, מסרו: "אנו מברכים על שחרורו המהיר של טלמור לתנאים מגבילים. מר טלמור כופר בחשדות נגדו ואנו מאמינים כי בסיומה של החקירה כל החשדות נגדו יופרכו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x