$
בארץ

בעקבות הפחתת מחירי המלט: מפעל הר-טוב מאיים לסגור את שעריו

המפעל שהיה בעבר בבעלות נשר נמכר להר-טוב באפריל כחלק ממהלכי האוצר לשבור את המונופול בשוק המלט. לטענת בעלי המפעל הפחתת המחיר על ידי הממשלה ב-5.35% החלה גם עליו, מהווה "פניית פרסה המנוגדת לעידוד התחרות בענף"

עמרי מילמן 17:5729.02.16

חברת המלט הר-טוב מאיימת לסגור את המפעל שרכשה חברת נשר בחודש אפריל, זאת כתגובה להפחתת מחיר המלט ב-5.35% עליה הכריז משרד האוצר אתמול (א').

 

נשר מכרה את המפעל לחברה כחלק ממהלכים שקידם משרד האוצר והממונה על ההגבלים העסקיים שנועדו להקטין את הנתח של נשר הנחשבת למונופול בשוק. כחלק מאותם תהליכים נקבעה הפחתת המחיר הנוכחית.

 

במכתב שנשלח היום לראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר האוצר, משה כחלון, כותב עו"ד איתי גפן, ממשרד עו"ד גורניצקי ושות' כי "רכישת המפעל בהר- טוב נעשתה מתוך ידיעה ותיאום עם כלל הרשויות הרגולטוריות לפיהן תינתנה למפעל המלט בהר-טוב 'הגנות ינוקא' מצד הרשויות הרלבנטיות, שתאפשרנה לו להתמודד עם האתגר העצום הכרוך בניסיון לשנות שוק ריכוזי, שהיה תחת מונופול כמעט 90 שנה".

"רכישת המפעל בהר- טוב נעשתה מתוך ידיעה ותיאום עם כלל הרשויות הרגולטוריות לפיהן תינתנה למפעל המלט בהר-טוב 'הגנות ינוקא' מצד הרשויות הרלבנטיות, שתאפשרנה לו להתמודד עם האתגר העצום הכרוך בניסיון לשנות שוק ריכוזי, שהיה תחת מונופול כמעט 90 שנה" "רכישת המפעל בהר- טוב נעשתה מתוך ידיעה ותיאום עם כלל הרשויות הרגולטוריות לפיהן תינתנה למפעל המלט בהר-טוב 'הגנות ינוקא' מצד הרשויות הרלבנטיות, שתאפשרנה לו להתמודד עם האתגר העצום הכרוך בניסיון לשנות שוק ריכוזי, שהיה תחת מונופול כמעט 90 שנה" צילום: שאטרסטוק

 

לטענת החברה הפחתת המחירים "מהווה פניית פרסה המנוגדת לעידוד התחרות בענף- פניה שעלולה (חלילה) להביא את מפעלה הר-טוב לקריסה כלכלית ולסגירת שעריו".

 

במכתב מצוין כי הקושי של חברת הר-טוב נובע מכך מ"מדיניותה של 'נשר' להעניק הנחות גדולות ומשמעותיות ללקוחותיה העסקיים הגדולים, ומשאירה 'לתחרות חופשית אמיתית' רק מקטע צר של כ-30% מהשוק הרלוונטי כולו". הפחתת המחיר כעת תקשה עוד יותר על הר-טוב.

 

מאותה הסיבה, טוענים בחברה, להפחתת המחירים לא תהיה השפעה משמעותית על רווחיותה של נשר ואילו מי שתשלם את המחיר היא דווקא הר-טוב שתעבור, לטענתם מרווח להפסד.

 

במכתב מציין עורך הדין של החברה כי "נשקלת האפשרות להפסיק את פעילותה במפעל בהר-טוב, כבר בזמן הקרוב, על מנת לצמצם את ההפסדים הצפויים". עוד נכתב כי עורכי הדין מתכננים לפנות להליך ערעור, במסגרת חוק הפיקוח, עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים לקבלת צו מניעה, הגשת תביעה לקבלת פיצוי כספי בגין הנזק הכלכלי כנגד כל המעורבים בהחלטה ופניה לוועדת הכלכלה של הכנסת בבקשה שתפעל בנושא.

 

ממשרד האוצר נמסר כי "הסדר הפיקוח חל על חברת נשר ולא מחייב שחקנים נוספים בשוק. על אף זאת הצוות האמון על ההחלטה בדבר שינוי המחיר נפגש עם כלל השחקנים בשוק ושמע את עמדותיהם. ירידת חומרי הגלם וייצור מלט מיטיבה עם כולם ועל כן גובשה החלטה על הפחתה מאוזנת במחיר, תוך שיקלול כלל הנתונים בשוק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x