$
בארץ

357 נהרגו בכבישים ב-2015, מתוכם 15 רוכבי אופניים

מחבר הדו"ח, ד"ר יעקב שיינין, לשעבר יו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מצביע על עלייה במספר ההרוגים בהשוואה ל-2014, מזהיר מפני סכנות ברכיבה על אופניים חשמליים וקוטל את מצלמות המהירות: "הן מיושנות ולא רלוונטיות"

תומר הדר 14:4003.01.16

בשנת 2015 נרשמו 357 הרוגים בכבישי ישראל, כך עולה מדו"ח "מצב הבטיחות בדרכים לשנת 2015" המתפרסם היום (א'). הדו"ח מסכם בין היתר את מצבת נפגעי התאונות. לפי מחבר הדו"ח, ד"ר יעקב שיינין, לשעבר יו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, חלה האצה במספר ההרוגים, במיוחד ביחס לשנת 2014, אז נהרגו בכבישי ישראל 319 בני אדם. לשם השוואה, בשנת 2013 נהרגו בכבישים 309 בני אדם, ב-2012 נהרגו בכבישים 290 בני אדם ואילו ב-2011 נהרגו בכבישים 382 בני אדם.

 

הדו"ח מפרט גם את מספר ההרוגים בתאונות בהן היו מעורבים רוכבים על כלי רכב דו גלגליים, כולל אופניים חשמליים וחושף כי בשנה שעברה נרשמו 71 הרוגים בתאונות בהן היו מעורבים רכבים דו גלגליים. נתון מטריד העולה מן הדוח קובע כי מבין 71 ההרוגים בתאונות בהן היה מעורב רכב דו גלגלי, חמישה עשר נהרגו בעודם רוכבים על אופניים חשמליים ועל אופניים רגילים (ביחס לעשרה הרוגים בשנת 2014 שהיו רכובים על אופניים חשמליים). מבין ההרוגים שתועדו השנה, 223 נהרגו בתחומים בין עירוניים ואילו 134 נרשמו בתחום העירוני. לשם השוואה, בשנת 2014, מתוך 319 הרוגים, 188 נהרגו בתחום הבינעירוני ו-131 בתחום העירוני.

 

ד"ר יעקב שיינין. מודאג מהאופניים החשמליים ד"ר יעקב שיינין. מודאג מהאופניים החשמליים צילום: רועי פלצמן

 

אופניים: "בעיה חמורה"

 

בדו"ח, מוקדש פרק מיוחד לנושא האופניים החשמליים, שמוגדר כ"בעיה חמורה". לפי הדו"ח, מספר ההרוגים על אופניים חשמליים צפוי לגדול בשנים הבאות, לנוכח מידת הפופולאריות הגבוהה של כלי תחבורה זה. יצוין, לפי שיינין, כי חלק מן התאונות שמתרחשות על אופניים חשמליים כלל אינן מדווחות. לפי שיינין: "אנו נותנים את האופניים ואת האופניים החשמליות לילדינו ללא פיקוח". עוד קובע שיינין כי: "ילדים אלה רוכבים על המדרכות ובכבישים ללא קסדות, חלקם באופניים חשמליים במהירויות גבוהות בניגוד לתקנות ולעתים מרכיבים ילד נוסף. ילדים אלה עלולים להיפגע ולהיהרג, כמו גם לפגוע ולהרוג קשישים וילדים אחרים".

 

אופניים חשמליים. "ילדים אלה עלולים להיפגע ולהיהרג, כמו גם לפגוע ולהרוג קשישים וילדים אחרים" אופניים חשמליים. "ילדים אלה עלולים להיפגע ולהיהרג, כמו גם לפגוע ולהרוג קשישים וילדים אחרים" צילום: יריב כץ

 

מצלמות המהירות: "לא רלוונטיות"

 

בדו"ח תוקף שיינין את אחד מאמצעי האכיפה הנפוצים ביותר בישראל: מצלמות המהירות. לפי שיינין, "מצלמות המהירות הנקודתיות הקיימות בישראל מייצגות טכנולוגיה מיושנת, בת 20 שנים ויותר. רק כ-60 מצלמות הותקנו בישראל (מתוך 200 מצלמות שהומלצו לפני 10 שנים).

 

 

לפי שיינין, המצלמות הפכו לסכנה: "הודות לטכנולוגיות כגון WAZE מיקום המצלמות ידוע לכל, וגם גורם לנהגים להאיט בחריפות לפני המצלמה ובכך לסכן נהגים אחרים", נכתב בדו"ח. בדו"ח ממליץ שיינין על מצלמות המודדות את מהירותו הממוצעת של רכב על פני קטע דרך, שיחליפו את המצלמות המהירות הקיימות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x