$
בארץ

900 מיליון שקל יעברו למשרד הבריאות לקיצור תורים לניתוחים

משרד האוצר יעביר את הסכום בתוך תקופה של שלוש שנים במטרה לעצור את הנהירה לניתוחים הפרטיים ולהביא להפחתת התשלומים לביטוחים המשלימים. עדיין לא סוכם אם הכסף יוקצה דרך קופות החולים או יועבר ישירות לבתי החולים

שאול אמסטרדמסקי 08:3120.12.15

משרד האוצר ומשרד הבריאות צפויים להסכים בקרוב על הוספת 900 מיליון שקל למערכת הבריאות הציבורית כדי להגדיל את האטרקטיביות של הניתוחים בבתי החולים הציבוריים ולעצור את הנהירה לניתוחים במערכת הבריאות הפרטית. 200 מיליון שקל מתוך הסכום הזה כבר הוקצו למשרד הבריאות לטובת שיפור התנאים בנושא זה, כגון קיצור תורים, ובקרוב יוקצו לו 700 מיליון שקלים נוספים בפריסה לשלוש שנים.

 

תקופת צינון בין הפגישה עם הרופא למועד הניתוח

 

הסיכום בין המשרדים התגבש בעקבות רפורמה שאושרה בחוק ההסדרים, שמטרתה לגרוע מהיתרונות של הרפואה הפרטית, ולפיה תחול תקופת צינון של ארבעה־שמונה חודשים בין מועד הפגישה עם הרופא המנתח במערכת הציבורית ובין מועד הניתוח במערכת הפרטית.

 

שר האוצר משה כחלון שר האוצר משה כחלון צילום: עומר מסינגר

 

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הודיע כי הוא יפעל לגיבוש הסכם תקציבי מול משרד האוצר כדי שהמערכת הציבורית תוכל לממן ניתוחים נוספים בבתי החולים הציבוריים. בר סימן טוב ציין במהלך דיוני ועדת הבריאות של הכנסת כי בערך מחצית מהניתוחים במערכת הפרטית הם תוצאה של מפגש קודם בין החולה לבין הרופא במערכת הציבורית, כך שהמערכת הציבורית הפכה להיות מעין טרמינל להפניית חולים למערכת הבריאות הפרטית.

 

הצדדים הסכימו על הסכום שייועד למטרה זו, אך הם טרם גיבשו מנגנון להקצאת הכספים, ולא ברור עדיין אם הכסף יוקצה דרך קופות החולים או אם הוא יועבר ישירות לבתי החולים. בתי החולים הממשלתיים חוששים שאם הכסף יעבור דרך קופות החולים הן ישתמשו לפחות בחלקו לצמצום הגירעונות הגדולים שהן סובלות מהם. כמו כן עולה חשש כי מאחר שלשירותי בריאות כללית יש 14 בתי חולים בבעלותה, היא תסיט את הניתוחים בעיקר אליהם, והכסף לא יתחלק באופן שווה בין כל המערכת. בקופות החולים טוענים מנגד כי בגלל כוח הקנייה הגדול שלהן, אם הכסף יעבור ישירות לבתי החולים הרי שאז השימוש בו יהיה יעיל פחות והוא יוכל לקנות בסופו של דבר פחות ניתוחים.

 

קופות החולים יתומרצו להעביר ניתוחים לציבורי

 

סוגיה נוספת שעל משרד האוצר ומשרד הבריאות לפתור כעת היא כיצד להפחית את התשלום החודשי שהציבור משלם לביטוחים המשלימים של קופות החולים. כיום הציבור משלם בביטוחים המשלימים סכום של כ־2 מיליארד שקל בשנה על ניתוחים פרטיים וייעוצים רפואיים נלווים.

 

 

אם משרד האוצר ומשרד הבריאות יצליחו להסיט חלק גדול מהניתוחים הפרטיים אל המערכת הציבורית, אין סיבה שהציבור ימשיך לשלם מחיר גבוה על הביטוחים המשלימים של הקופות.

 

במצב כזה הממשלה כנראה תפעל להפחתת התשלום החודשי לביטוחים המשלימים, והשאלה היא רק באיזה אופן: האם על ידי הפחתת המחיר החודשי של הביטוחים המשלימים בדיעבד, בהתאם להיקף הניתוחים הפרטיים שעברו למערכת הציבורית; או על ידי הפחתת המחיר בהתאם ליעדים מוגדרים מראש, כך שלקופות יהיה תמריץ להעביר ניתוחים למערכת הציבורית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x