$
בארץ

דן פרופר: העלאת שכר המינימום אינה תחליף להעלאת הפריון

לטענת יו"ר אסם בפאנל של עמותת "לתת", העלאת שכר המינימום משפיעה לרעה על תחרותיות המפעלים. פרופר: "יש 15 מיליארד שקל עודפים שלא חילקו אותם". יוסי ורדי: "אוצר הטבע של ישראל הוא לא הגז אלא 12 אלף טון של חומר אפור שנמצא בראש של התושבים שלה"

הדס גליקו 15:5115.12.15

יו"ר אסם, דן פרופר, לקח היום (ג') חלק בכנס של עמותת "לתת" בפאנל בנושא "תפקידו של המגזר העסקי ביציאה מהעוני" בהנחיית עורכת כלכליסט, גלית חמי. פרופר קרא להשקעה של המדינה בהעלאת הפריון – היקף הייצור לשעת עבודה, כמפתח לשיפור שיעורי העוני בישראל והעלאת רמת החיים בישראל. במקביל טען פרופר כי העלאת שכר המינימום לא תהיה הפתרון, כיוון שתוביל ליציאת מפעלים מתחרותיות הייצור. "אני לא רוצה לראות את העובד מזיע ומייצר יותר. הדרך היא ליצור אוטומציה. להעלאת שכר המינימום יש גבולות ברורים שבהם מתחילה האבטלה שהורסת משפחות ולא רק מביאה אותן לידי רעב", אמר פרופר.

 

פרופר מתח ביקורת על החלטת הממשלה לחלק את עודפי התקציב למפלגות "יש 15 מיליארד שקל עודפים שלא חילקו אותם. יושבת היום ועדת הכספים ותחלק אותם למפלגות. מה היה אפשר לעשות עם 15 מיליארד שקל לטובת העניים?!"

 

יוסי ורדי יוסי ורדי צילום: בלומברג

 

בפאנל לקח חלק גם יוסי ורדי שמתח ביקורת על היכולת של המגזר העסקי לטפח ילדים מוכשרים לעומת טיפוח ילדים פחות מוכשרים. לדבריו, "המגזר העסקי התגייס בצורה מופלאה לקחת ילדים מוכשרים ולתת להם צ'אנס. אני לא חושב שיש ילד מוכשר שלא מקבל צ'אנס. ילדים מוכשרים הם 3%, אבל לכל הילדים מגיע ללמוד משהו שייתן להם מקום תעסוקה". עוד הוסיף ורדי, כי "אוצר הטבע של מדינת ישראל הוא לא הגז אלא 12 אלף טון של חומר אפור שנמצא בראש של התושבים שלה".

 

איזי בורוביץ טען כי יכולתו של המגזר העסקי לסייע היא מוגבלת ושלח גם הוא אצבע מאשימה לממשלה "יש כמה מאות אנשים שהם התורמים הגדולים במדינת ישראל. כשהייתי בא כל פעם בכובע אחר לבקש תרומה הבנתי שזה לא עובד יותר כי אתה מגיע בסוף לאותם אנשים וכל המדינה מנסה להשיג תרומה מהם. המדינה צריכה לעשות משהו ולמדינה די נוח ואת הדברים האלו צריך לשנות".

 

עימאד תלחמי איש עסקים שלקח חלק בפאנל ציין כי 70% מהנשים הערביות במגזר לא עובדות ובמקביל 50% מהעובדים הם בעבודות פיזיות קשות. "הבעיה עם תעסוקה בעבודות פיזיות היא שמעל גיל 45 ו-50 הם מתחילים להתעייף ומפסיקים לעבוד ושם מוסיפים עוד בעיה לחוסר התעסוקה. לנו במגזר יש מעט תעסוקה ותעשייה. אמנם יש אנשי עסקים וצעירים מבטיחים אבל זה עדיין רחוק מלהביא את התועלת שאנחנו מחפשים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x