$
בארץ

500 מוהלים ורבנים נבדקו, רבע מהם לא דיווחו מעולם למס הכנסה

אחד הרבנים אמר לחוקרי מס הכנסה: "אני לא דורש כסף עבור עריכת חתונות, אני אפילו מסרב. רק פעם אחת נתנו לי 500 שקל"

עמרי מילמן 12:5509.12.15

במסגרת מבצע מיוחד שנערך בשבוע שעבר ברחבי הארץ, בדקו חוקי רשות המסים 500 מוהלים ורבנים ומצאו כי כ-25% מהם מעולם לא דיווחו על הכנסותיהם. 

 

הבדיקות נערכו על סמך מיפוי מראש של המשרדים ע"י הזמנת רשימות מהמועצות הדתיות לגבי עורכי החופות, איתור רשימות מוהלים שנלקחו מהאינטרנט וכן, על בסיס חשדות לכאורה לאי רישום הכנסות וכן, על סמך בקשות של רכזים ומפקחים לגבי נותני שירותי דת הנמצאים בטיפולם.

 

חתונה (ארכיון) חתונה (ארכיון)

 

על פי רשות המסים, רב שהיה קיים מידע מוקדם לגביו, טען בפני החוקרים כי "אני לא דורש כסף עבור עריכת חתונות, אני אפילו מסרב. רק פעם אחת נתנו לי 500 שקל". עוד מספרים ברשות המסים כי רב אחר טען שלא ידע שהוא צריך להוציא קבלות עבור תשלום, ושניים אחרים טענו שאת המעטפות עם הכסף שהם מקבלים הם אפילו לא פותחים אלא מעבירים ישר לתרומה, אבל אחד מהם ידע בדיוק מה ממוצע ה"תרומה" שהוא מקבל.

 

מספר ימים לפני כן, נערך מבצע מע"מ ארצי אצל נותני שירותי נוספים כמו אולמי אירועים או סלוני כלות. במבצע זה נמצא כי ב-44% מהעסקים שנבדקו התגלו ממצאים ראשוניים המצביעים על אי דיווח על עסקאות בהיקף כולל של כ-22 מיליון שקל.

 

תגובת תנועת "נאמני תורה ועבודה": "המספקים צרכי דת, כמו מוהלים, צריכים להיות הראשונים לקחת חלק בכך ומי שמשתמט מן החוב פוגע בקדושתו, כפי שנפסק להלכה: 'המבריח ממכס זה, עובר על לא תגזול, מפני שהוא גוזל מנת המלך, בין שהיה מלך ישראל, בין שהיה מלך עובד כוכבים'.

אכיפת חוקי המס הינה כלי אחד ויש להשלים את המהלך לחיזוק תשלומי המס באמצעות הסדרה בחקיקה ופיקוח בתחום זה ובתחומים כמו כשרות וקבורה. גביית המיסים במדינת ישראל הינה במידה רבה מפעל הצדקה הגדול ביותר הקיים בישראל. מפעל זה הוא מה שמאפשר חינוך, בריאות, רווחה וביטחון לכל".

 

בשעה שבאופן טבעי, תשלום המס נתפס אצל כל אדם פרטי כדבר שלילי, עלינו לחזק את התפיסה המחייבת מכל אדם ואדם לקחת חלק בחוב מוסרי זה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x