$
בארץ

למרות החשש לניגוד עניינים: החברה לאיכות הסביבה תהפוך לזרוע טיהור קרקעות מדינה

קבינט הדיור אישר הבוקר את הצעת המחליטים לפיה החברה הממשלתית תטפל בטיהור קרקעות המדינה ללא צורך במכרז בתנאי כי תמכור את אחזקותיה בביוסויל המוחזקת בשרשור במשותף עם דוד פורר הבעלים של ניאופארם

הדס גליקו 11:4718.10.15

קבינט הדיור אישר הבוקר (א') כי החברה לשירותי איכות סביבה תשמש כזרוע ביצוע לשיקום קרקעות תעש וצה"ל שיפונו, זאת בהמשך להצעת המחליטים בנושא שנשלחה לפני עשרה ימים ובה סעיף הקובע כי המהלך יתאפשר לאחר פיתרון ניגוד העניינים של החברה.

 

לצורך מימוש ההסכם החברה הממשלתית תיאלץ למכור את אחזקותיה בשותפות ביוסויל המוחזקת בשרשור במשותף עם דוד פורר הבעלים של ניאופארם, ענקית שיווק התרופות. להצעת התיקון להחלטת ממשלה מצורפת חוות דעת משפטית מטעם עורכת הדין דלית דרור, היועצת המשפטית של המשרד להגנת הסביבה המפרטת שורה של ניגודי עניינים של החברה לשירותי איכות הסביבה.

 

הראשונה שבהם היא השותפות של החברה עם חברת LDD טכנולוגיות מתקדמות באמצעות ביוסויל עד כדי חשש לפגיעה בטוהר המידות. ביוסויל המוחזקת בקצה השרשור על ידי ניאופארם השקעות של דוד פורר, היא שותפות רשומה ולא מוגבלת המבצעת טיפול ביולוגי בבוצות וקרקעות מזוהמות. חברה נוספת בשרשור הבעלויות היא השותפה של החברה לשירותי איכות הסביבה - LDD שהיא חברה לייעוץ ולדיגום וטיפול בקרקעות מזוהמות. חלק מפעילותה של שותפות ביוסול הוכרזה כמונופול כמו גם חלק מפעילויות החברה לשירותי איכות הסביבה.

 

אבי גבאי, השר להגנת הסביבה אבי גבאי, השר להגנת הסביבה צילום: אוראל כהן

 

ההיבט השלישי הוא ההשפעה על שיקול הדעת שתפעיל החברה ורביעי הקושי של החברה לשירותי איכות סביבה לפקח להפעיל ולבקר אובייקטיבית על התקדמות תהליך הטיהור. חוות הדעת המשפטית קובעת כי התנאי להכרה בחברה כזרוע ביצוע חייב להיות מכירת האחזקות של החברה בשותפות ביוסויל באופן מלא וללא הסדר תמלוגים או הסדר הממשיך לקשור אותה לחברת ביוסויל. וזאת למעט שכר הדירה שתשלם ביוסויל לחברה לשירותי איכות סביבה על הפעילות שלה במתקני החברה.

 

החברה לשירותי איכות סביבה חתמה את שנת 2014 בהפסד של 23.6 מיליון שקל. היקף הכנסות החברה הצפויות מניהול התהליך עשוי להגיע למאות מיליוני שקלים. כמו כן, מציינת הצעת תיקון ההחלטה כי אין בהכרזה על החברה כזרוע ביצוע בכדי למנוע מתעש (תעש השיורית או נצר השרון היא החברה שצפויה לטפל בנושא טיהור הקרקע לאחר הפרטת החברה) לנהל את שיקום הקרקעות המוחזקות על ידה ולהתקשר ישירות עם החברה לשירותי איכות הסביבה. הערכות שסיפקה בעבר החברה לשירותי איכות סביבה לעלות טיהור קרקעות תעש היא כ-2 מיליארד שקל.

 

הצעת מחליטים מדגישה שמאחר והליך מכירת האחזקות של החברה בשותפות ביוסויל צפוי לקחת זמן רב תתאפשר החתימה על הסכם המסגרת באמצעות הפקדת אחזקות החברה בביוסויל בנאמנות כפתרון ביניים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x