$
בארץ

נחשף בכלכליסט

הפיטורים בנגב קרמיקה: מענק למפעל בסכנת ביטול

החברה אישרה אתמול את חשיפת "כלכליסט" לפיה תפטר 90 עובדים. משרד הכלכלה יבדוק האם הפיטורים עומדים בתנאי המענק שקיבלה מהמדינה. המנכ"ל עמרי לוטן: "לא היה מנוס מהפיטורים"

גולן חזני והדס גליקו 06:5115.10.15

אפריקה תעשיות אישרה אתמול לבורסה את חשיפת "כלכליסט" על פיטוריהם של 90 עובדים וסגירתן של חמש חנויות של קבוצת נגב קרמיקה. הפיטורים, שעשויים לכלול בעתיד גם כמה עשרות עובדים מהמפעל החדש של החברה בירוחם, הם חלק מתכנית התייעלות אגרסיבית עליה הוחלט בנגב ובחברה האם אפריקה תעשיות בשל הפסדים כבדים.

 

אם אכן יפוטרו עובדים גם במפעל ולא רק בחנויות, הפיטורים עשויים לעלות לחברה במענק של כ־5 מיליון שקל שאושר לה מהמדינה. במרץ 2014 על בסיס תכנית השקעה להרחבת המפעל. על פי תוכנית שהגישה החברה, מספר המועסקים במפעל כלל 139 עובדים ו־65 עובדים נוספים נכללו במסגרת תכנית ההשקעות לרחבה.

 

לדברי גורמים במשרד הכלכלה, פיטורי העובדים שיחרגו מהמוסכם בכתב האישור יוביל לעצירה מיידית להזרמת המענק.

נגב קרמיקה מעסיקה כיום כ־550 עובדים בסניפי החברה ועוד 200 עובדים מועסקים במפעל החברה בירוחם. נגב היא זרוע הפעילות המוכרת יותר מבין שתיים של אפריקה תעשיות, והיא כוללת יבוא וייצור מוצרי סניטריה ומוצרים אחרים לבית תחת המותגים נגב, ויה ארקיה וסופר קרמיק.

  

אבי מוטולה. משבר עזיבתו אילץ את החברה להחזיר 50 מיליון שקל אבי מוטולה. משבר עזיבתו אילץ את החברה להחזיר 50 מיליון שקל צילום: עמית שעל

 

מנכ"ל החברה עמרי לוטן שנכנס לתפקידו לפני ארבעה חודשים מוביל את התכנית שמטרתה לשקם את החברה לאחר פיטוריו של המנכ"ל הקודם אבי מוטולה על רקע אי סדרים כספיים שהובילו לחקירת רשות ני"ע והחזר של 2 מיליון שקל לחברה.

 

ההפסדים המתמשכים, ביחד עם המשבר שהשאיר מוטולה, אילצו את אפריקה ישראל להעביר להזרים לאפריקה תעשיות הלוואת בעלים של 50 מיליון שקל. במקביל, מניית אפריקה תעשיות צנחה ב־30%, ושווי החברה צנח ל־330 מיליון שקל. לוטן אומר: "לא היה מנוס מביצוע התכנית. המטרה שלי היא להחזיר את נגב להיות אותה חברה מצליחה מלפני שנתיים.

 

רוב האנשים שפיטרנו עבדו בחנויות שנסגרו, או תומכי חנויות כמו אנשי לוגיסטיקה וכספים ומטרת הורדת חנויות היא להוריד את מורכבות החברה. לא סגרנו חנויות דגל אלו חנויות קטנות שחבל לנו עליהם, אבל הן לא מרוויחות כסף. אנחנו

בוחנים גם את המפעל בירוחם ואם נוכל נתייעל גם שם. בקרוב נסתכל גם על מוצרים שלנו שאינם רווחיים וגם אותם נוריד".

 

לפי לוטן, ההתייעלות כוללת איחוד אגפי לוגיסטיקה ורכש ותכנון לאגף אספקה והקמת אגף שיווק אחד לכל קבוצת נגב, בניגוד לחלוקה שקיימת כיום בין ויה ארקדיה ונגב.

 

לטענות שויה ארקדיה היתה רכישה מיותרת עונה לוטן :"ויה ארקדיה מכסה את מותגי היוקרה והיא המותג הצומח ביותר שלנו".

 

לוטן מתייחס למשבר המנכ"ל הקודם ואומר: "אני מאמין שלנגב יש תקומה. יש לה מותגים חזקים. מאז התחלת הטראומה המכירות לא ירדו והן רק עולות. צרכנים ואדריכלים ממשיכים להגיע אלינו. אבל אנחנו לא מוכרים במחירים אופטימליים. החברה מורכבת ומסורבלת. לכן הולכים להתייעלות."אני עושה תכניות רב שנתיות במטרה לעמוד בחוב. אני צריך להחזיר קודם כל את הבטחון. אני לא מבטיח שנוכל תוך זמן קצר להחזיר את החוב במלואו אבל תוך כמה שנים נוכל להחזיר הכל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x