$
תיירות

נוסעים לאכול: המטעמים ששווה להקיף בשבילם את העולם

מפאייה בוולנסיה, טאג'ין במרוקו ועד ארפאס בקולומביה - מהן מנות הדגל של המדינות ומה לא כדאי לפספס בניו אורלינס?

שירות כלכליסט 23:0418.07.15

אוכל הוא אחד החלקים החשובים ביותר בכל נסיעה וחופשה. מעבר לכך, הדרך הטובה ביותר לחוות תרבות היא לאכול ברעבתנות בכל מקום אליו מגיעים. באתר travelandleisure המליצו על מנות מומלצות ממדינות מובחרות.

פאייה – ולנסיה, ספרד

מנה זו המבוססת על אורז היא מנה קלאסית של המטבח הספרדי. מומלץ לטעום אותה במקום בו נוצרה – ולנסיה. אל תשכחו לשפשף את תחתית המחבת כדי לא לפספס עוד נגיסות של אורז פריך.

 

פאייה בוולנסיה. האורז העשיר ביותר שתטעמו פאייה בוולנסיה. האורז העשיר ביותר שתטעמו צילום: שאטרסטוק

 

נסי למק (Nasi Lemak) – מלזיה

 

המנה הלאומית של מלזיה היא מנה של אורז בחלב קוקוס המוגש עם רוטב סמבל, אנשובי מטוגנים, בוטנים קלויים ומלפפון. המנה מוצעת כמעט בכל פינת רחוב.

 

נסי למק במלזיה. המאכז המקומי במדינה נסי למק במלזיה. המאכז המקומי במדינה צילום: שאטרסטוק

 

פינצ'וס - סן סבסטיאן, ספרד

 

בעיר ניתן למצוא מספר רב של מסעדות עם כוכבי מישלן. המנה הזו שהיא בעיקרה מנת טאפס קטנה מוגשת לרוב בווריאציות קלאסיות או יצירתיות יותר.  

 

פינצ'וס בספרד. כמו טפאס, רק על לחם פינצ'וס בספרד. כמו טפאס, רק על לחם צילום: שאטרסטוק

 

פסטל דה נטה – ליסבון, פורטוגל

 

המאפה המפורסם ביותר בפורטוגל. מדובר בטארט קרם עם נגיעות של לימון, קינמון ווניל. המרכז הוא בטעם חמאתי ומעליו טעם קאנצ'י מתוק.

 

פסטל דה נטה בפורטוגל. מאפה מקומי למביני דבר פסטל דה נטה בפורטוגל. מאפה מקומי למביני דבר צילום: שאטרסטוק

 

רוטב מולה – פואבלה, מקסיקו

 

המומחיות של העיר. מדובר על רוטב חמוץ מתוק בצבע שוקולד. ההכנה היא קשה וכוללת רכיבים כמו פלפלים חריפים, תבלינים כמו אניס וכוסברה, שומשום, שקדים, בוטנים, לחם עבש, סוכר חום, צימוקים, שוקולד ופלנטיין בשל (פרי הדומה לבננה). 

 

רוטב מולה מסורתי במקסיקו. טעם עשיר ומלא טעמים רוטב מולה מסורתי במקסיקו. טעם עשיר ומלא טעמים צילום: melodijolola.com

 

תבשיל חריף סצ'ואן (Sichuan Hot Pot) – סין

 

לא מיועד לבעלי לב חלש. אך למי שאוהב חריף, המנה הזו משלבת באופן מושלם בין כאב להנאה.  

 

סצ'ואן "הוט פוט" בסין. חריף במיוחד סצ'ואן "הוט פוט" בסין. חריף במיוחד צילום: שאטרסטוק

 

טאג'ין – מרוקו

 

תבשיל בבישול איטי לרוב כולל פרוסות בשר, עוף ודגים והרבה מאד תבלינים ועשבי תיבול. התבשיל מבושל במשך שעות בסיר חימר עם מכסה בצורת חרוט (שנקרא טאג'ין). התבשיל מוגש ביחד עם קוסקוס או לחם.

 

טאג'ין במרוקו. בישול איטי, עונג מיידי טאג'ין במרוקו. בישול איטי, עונג מיידי צילום: שאטרסטוק

 

בנייה (Beignets) – ניו אורלינס

 

מאכל שהוא חובה בעיר הידועה בעושר הקולינארי שלה. הבנייה היא מעין סופגנייה מתוקה.

 

"בנייה" בניו-אורלינז. מעין דונאט מקומי "בנייה" בניו-אורלינז. מעין דונאט מקומי צילום: somewhereinmiddleamerica.com

 

פוטין (Poutine) – קנדה

 

צ'יפס עם גבינה מותכת ורוטב חום. מאכל הדגל של קוויבק, שכבר התפשט לכל אורכה של קנדה.

 

פוטין (לא על שם פוטין) בקנדה. תענוג מושחת פוטין (לא על שם פוטין) בקנדה. תענוג מושחת צילום: שאטרסטוק

 

ברביקיו – דרום ארה"ב

 

בין אם מדובר בקנזס סיטי או בסנט לואיס, בשר מעושן רך ומלא טעמים כמו צלעות ובשר חזיר, הוא חוויה מרוממת נפש. מומלץ להתחקות אחר שביל הברביקיו מדרום קרולינה ועד לקנזס.

 

ברביקיו בדרום ארה"ב. בשר כמו שאמריקאים אוהבים ברביקיו בדרום ארה"ב. בשר כמו שאמריקאים אוהבים צילום: שאטרסטוק

 

פייז'ואדה – ברזיל

 

נזיד של בשר חזיר ושעועית שחורה, שלרוב מוגש מעל אורז. זוהי המנה הלאומית של ברזיל שמאחדת בתוכה את התרבות וההיסטוריה של המדינה.

 

 

פייז'ואדה בברזיל. ציר עשיר במיוחד פייז'ואדה בברזיל. ציר עשיר במיוחד צילום: שאטרסטוק

 

אסאדו – ארגנטינה

 

שמו של האסאדו הארגנטינאי הולך לפניו. האסאדו הטיפוסי כולל גריל לבנים שנבנה כהלכה עם פחם או עצי הסקה, ולרוב מדובר באירוע משפחתי שנמשך כמעט יום שלם.

 

אסאדו בארגנטינה. שמו הולך לפניו אסאדו בארגנטינה. שמו הולך לפניו צילום: שאטרסטוק

 

פאב באג'י (pav bhaji ) ובהל פורי – מומבי, הודו

 

מאכלי מזון מסורתיים במומבי. פאב בהג'י היא מנה קלויה המורכבת מחמאה, בעוד שבהל פארי היא מנה קרה בטעמי חמוץ מתוק.

 

 

פאב באג'י בהודו. מעדן עשיר בחמאה פאב באג'י בהודו. מעדן עשיר בחמאה צילום: שאטרסטוק

 

עוף ג'רק (Jerk Chicken) – ג'מייקה

 

מנה נוספת המושלמת לאוהבי הפיקנטי. זהו האוכל הג'מייקני הידוע ביותר, שמורכב מפלפלים, תימין ושום. התיבול הפיקנטי הזה יכול לשמש גם לדגים ולירקות.

 

עוף ברוטב ג'מאייקני מסורתי. לא תרצו לפספס עוף ברוטב ג'מאייקני מסורתי. לא תרצו לפספס

 

עוף מעל ואפל – דרום ארה"ב

 

אוכל מנחם במלוא מובן המילה. מדובר בעוף מטוגן ופריך שמוגש מעל וואפלים. מנה אמריקאית קלאסית.

 

ואפל בלגי עם עוף מטוגן. כמה אמריקאים אפשר להיות? ואפל בלגי עם עוף מטוגן. כמה אמריקאים אפשר להיות? צילום: שאטרסטוק

 

ארפאס – ונצואלה וקולומביה

 

לחם שטוח שנמס בפה המורכב מתירס או קמח וניתן גם לטגן, לצלות או לאפות. המנה מוגשת ככריך בוונצואלה וכתוספת בקולומביה. ניתן למלא את הארפאס בבשר, ביצים, גבינה או כל ממרח אחר.

 

ארפה בוונצואלה. "פיתה" מקמח תירס ארפה בוונצואלה. "פיתה" מקמח תירס צילום: שאטרסטוק

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x