$
בארץ

כצפוי, מדד המחירים לצרכן עלה ביוני ב-0.3%

קצב האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים, משקף כבר עליית מחירים מתונה של 0.3%. לעליית המדד תרמו בעיקר העליות בסעיפי הלבשה, בשר בקר וגבינה. עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות עונתיות במחירי הפירות והירקות הטריים וכן עופות

אמנון אטד 18:3115.07.15

מדד חודש יוני שפרסמה הערב (ב') הלמ"ס עלה בהתאם להערכות המוקדמות ב-0.3%.למרות עלייה זו, האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור ממשיכה להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.4%, והיא נמצאת לכן עדיין מתחת לגבול התחתון של תחום של יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%). לעומת זאת, קצב האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים, משקף כבר עליית מחירים מתונה בשיעור שנתי של 0.3%.

 

מחירי ההלבשה עלו בכ-9% מחירי ההלבשה עלו בכ-9% צילום: יח"צ

 

לעליית המדד בחודש שעבר תרמו בעיקר העליות בסעיפי ההלבשה (9.8%), בשר הבקר (2.6%), הרכב הפרטי (0.3%) והגבינה (2.7%). עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות עונתיות במחירי הפירות הטריים (8.3%) והירקות הטריים (2.4%), וכן ירידות במחירי העופות (2.4%) ובמחירי הנסיעות לחו"ל (0.5%).

 

 

 

סעיף הדיור, שהוא הסעיף בעל המשקל הגדול ביותר בסל מדד המחירים לצרכן, עלה בחודש שעבר ב-0.4%. גם מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים, המודד למעשה את השינויים בחוזי שכירות חדשים שנחתמו בחודשיים האחרונים לעומת חוזים שנחתמו בחודשים המקבילים בשנה שעברה, עלה  בחודש יוני ב-0.4%.

 

מדד שכר הדירה בחוזים מתחדשים עלה בחודש שעבר בשיעור מתון יותר של 0.2%. מחירי הדירות בפועל, שאינם כלולים בחישוב מדד המחירים לצרכן, ירדו בחודשים אפריל-מאי לעומת החודשיים הקודמים ב- 0.4%. כתוצאה מכך מחירי הדירות גבוהים כעת ב- 3.2% ממחיריהן הממוצעים בתקופה המקבילה בשנה שעברה, לעומת עליית מחירים שנתית של 4% שעליה דיווחה הלמ"ס בחודש שעבר.

 

מדד יוני לא צפוי להשפיע על החלטת הריבית הקרובה, וההערכה היא שחברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יחליטו בסוף החודש להשאיר את הריבית לחודש אוגוסט ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%. זאת בעיקר בשל ההערכה של בנק ישראל שהאינפלציה במשק צפויה לשוב אל תוך תחום היעד שקבעה הממשלה במהלך השנה הקרובה גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים בתחום הריבית.

 

"המדד לא משנה את ההערכות לגבי הריבית"

 

כיצד מתייחסים בשוק ההון למדד? לדברי עידן אזולאי מנהל ההשקעות הראשי באפסילון, "המדד לא משנה את ההערכות לגבי הריבית. בנק ישראל יצטרך לתת את הדעת לשער החליפין ולירידה בפעילות הכלכלית בתקופה האחרונה".

 

מנכ"ל בית ההשקעות טופ אלפא רו"ח בועז צליח אמר כי "נראה שהמשק מראה סימני התייצבות וסביר להניח כי בטווח הבינוני נראה את האינפלציה בחלקו התחתון של היעד". לדבריו, "חוזקו של השקל מול סל המטבעות עדיין ניכר, למרות התערבות מסיבית של בנק ישראל בשוק המט"ח בחודש האחרון. להערכתנו במידה ומגמה זו תמשך ייתכן ובסוף החודש נראה את בנק ישראל נוקט בצעדים מרחיבים נוספים, למרות הצהרותיו במסיבת העיתונאים שהתקיימה לאחר הכרזת הריבית".

 

איילת ניר, הכלכלנית הראשית של "יצירות" הדגישה כי "ההסתברות לחזרת האינפלציה אל תוך היעד בשנה הקרובה ירדה משמעותית, דבר המסכן את עמידת בנק ישראל ביעד האינפלציה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x