$
בארץ

ראשי הוועד בחברות כרטיסי האשראי: "יש לעגן בכל רפורמה שתוגש אופק תעסוקתי לעובדים"

ועדי העובדים של שלוש חברות כרטיסי האשראי התאגדו יחד ושיגרו מכתב לוועדת שטרום הבוחנת את התחרות בתחום האשראי, בו הם מבקשים להפגש עם חברי הוועדה. "מהלך של הידברות משותפת תאפשר לוועדה להוציא תחת ידיה מסקנות טובות לכלל הגורמים הענף"

תומר ורון 14:1808.07.15
עובדי חברות כרטיסי האשראי נערכים לרפורמות המתוכננות ולאפשרות שיפרידו את החברות מבעלות הבנקים. ועדי העובדים של שלוש חברות כרטיסי האשראי שיגרו בימים האחרונים מכתב לועדת שטרום בו הם מבקשים להפגש עם חברי הוועדה. ועדת שטרום הוקמה על ידישר האוצר משה כחלון ונגידת בנק ישראל בחודש מאי בכדי לקדם את התחרות בתחום האשראי בבנקים.

 

"חשוב לנו להציג בפני הוועדה את אשר אנו מבקשים לעגן בכל מתווה רפורמה אשר יהיה בכדי להבטיח שגם בשנים הבאות יהיה לנו אופק ויציבות תעסוקתית במקומות העבודה שלנו", כתבו ראשי הועדים, אופיר הרפז (כאל) רעות פבלוביץ' (לאומי קארד), ואהוד מלך (ישראכרט).

 

חברי ועד העובדים רואים עצמם שותפים לעבודת הוועדה חברי ועד העובדים רואים עצמם שותפים לעבודת הוועדה צילום: בלומברג

 

"חשוב לנו לציין כי אין אנו מתנגדים לתחרות בענף וכי אנחנו רואים עצמנו שותפים לעבודת הוועדה ובמהלך של הידברות משותפת תאפשר לוועדה בראשותך להוציא תחת ידיה מסקנות טובות לכלל הגורמים הענף", הוסיפו. ועדי העובדים של ישראכרט, כאל ולאומי קארד החלו לפעול במשותף בנושא זה ואף שכרו את שירותי משרד יחסי הציבור – פרו אסטרטגיה שמצייג בין היתר את חברת שב"א (שירותים בנקאיים אוטומטיים).

 

הוועדה שבראשה עומד דרור שטרום, הממונה על הגבלים עסקיים לשעבר וחברים בה כמו כן המשנה לנגידת בנק ישראל - נדין בודו טרכטנברג, פרופ' אבי בן בסט ושורה של רגולטורים נוספים החלה את עבודתה לפני כחודש והוקצבו לה כ-100 ימים להגיש את המלצותיה.

 

עובדי חברות כרטיסי האשראי - ישראכרט, כאל ולאומי קארד - חוששים מרפורמות בשוק כרטיסי האשראי כמו אלו שארעו בשוק הסלולר והביאו לצמצומים מסיביים של תקציבים ופיטורים של אלפי עובדים. שוק כרטיסי האשראי מעסיק כיום כ-3,800 עובדים כאשר בשלוש החברות פועלים ועדי עובדים מאורגנים. עלות השכר החודשית לעובד בשוק הסלולר עומדת בממצע על כ-15.3 אלף שקל.

 

שוק כרטיסי האשראי מתאפיין כיום בריכוזיות ונשלט כיום על ידי שלוש חברות שהן המנפיקות היחידות וגם הסולקות היחידות. יתרה מכך, שלוש החברות הפועלות בתחום הן חברות-בנות של הבנקים הגדולים כך שישראכרט היא בבעלות של בנק הפועלים, לאומי קארד היא בבעלות של בנק לאומי (80%) ואילו כאל בבעלות של בנק דיסקונט (71.8%) ושל הבנק הבינלאומי (28.2%).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x