$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

שער העמקים במגעים למכירת כרומגן לגרופ אטלנטיק הצרפתי

הקיבוץ מהגליל המערבי וקרן טנא מנהלים מגעים מתקדמים עם תאגיד הענק למכירת החברה, שמייצרת דודי שמש וקולטים סולאריים, לפי שווי של 150 מיליון שקל. המכירה נועדה לבוא במקום ניסיון ההנפקה, שהיה אמור לצאת לפועל לפני כ־10 חודשים

גולן חזני 07:0320.04.15

תאגיד הענק הצרפתי גרופ אטלנטיק (Groupe Atlantic) מנהל מגעים מתקדמים לרכישת חברת כרומגן מקיבוץ שער העמקים (68%) ומקרן טנא (32%) סביב שווי של כ־150–160 מיליון שקל. כך נודע ל"כלכליסט".

 

כרומגן מייצרת דודי שמש וקולטים, ומחזיקה במפעל לייצור דוודים בקיבוץ שער העמקים שבגליל המערבי ובמפעל לייצור קולטים באזור התעשייה ציפורית, המעסיקים 220 עובדים. כרומגן מייצאת את מוצריה ל־40 מדינות, והיצוא מהווה 50% ממחזור מכירותיה - המוערכות ב־200 מיליון שקל בשנה עם רווח של 5–7 מיליון שקל.

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי במסגרת ההכנות למכירה רכשה כרומגן את פעילות המפיץ האוסטרלי שלה, במטרה להגדיל את היקף הכנסותיה בשוק המשמעותי עבורה ולהגדיל את סיכויי המכירה.

 

מימין: מנכ"ל כרומגן אדר אייזנקוט ומנהל קרן טנא אריאל הלפרין מימין: מנכ"ל כרומגן אדר אייזנקוט ומנהל קרן טנא אריאל הלפרין צילום: עמית שעל

 

מהלך המכירה נועד לבוא במקום ניסיון ההנפקה שלא יצא לפועל. לפני כ־10 חודשים החלה החברה בגישושים בשוק ההון כדי להוציא לפועל הנפקה, שבה ביקשה לגייס 30–50 מיליון שקל לפי שווי חברה של 150–200 מיליון שקל לפני הגיוס, ששיקף מכפיל 15 על הרווח הנקי.

 

קרן טנא ביקשה להוביל את המהלך כדי למכור את אחזקותיה בחברה, אולם כבר אז היו הערכות כי הסיכוי לכך איננו גבוה בשל רווחיות נמוכה של החברה. השוק לא היה מוכן לרכוש מניות לפי שווי גבוה מ־100–120 מיליון שקל.

 

בין בעלי השליטה בכרומגן ישנו הסכם שלפיו תונפק החברה בשווי של 135 מיליון שקל ומעלה, וכי בשווי נמוך מזה תהיה לקיבוץ זכות וטו על ההנפקה. מתווה המכירה לגביו מתנהל מו"מ מדבר על רכישה בשלבים ותחת עמידה באבני דרך.

 

הקיבוץ מונה כ־320 חברים, ומכירת החברה תידרש לעבור אישור של אסיפה.

 

רכישה אסטרטגית לקידום הטכנולוגיה בגרופ אטלנטיק

 

גרופ אטלנטיק פעילה בתחום חימום המים ורואה בטכנולוגיה של כרומגן טכנולוגיה עילית שיכולה לקדם את מוצריה. התאגיד עוסק בפתרונות בקרת אקלים ונוסד ברוש־סור־יון שבמערב צרפת ב־1968 בידי שני מהנדסים, פול ראדה ופייר לאמור. היום, גרופ אטלנטיק מונה 4,400 עובדים (מתוכם יותר מ־1,000 עובדים בחברות־בנות בינלאומיות, בתחומי הייצור והשיווק) וכולל שבעה מותגים בתחומי ההסקה, חימום מים, מיזוג אוויר ואוורור לשוק הביתי והמסחרי. עם המותגים הללו נמנים סאוטר הצרפתית למערכות מיזוג וחימום, והאמוורת'י הבריטית להסקה ולדודי שמש.

 

החברה מפתחת מערכות הפועלות על מגוון סוגים של אנרגיה, ובהם חשמל, גז ואנרגיה סולארית, ואלה מופצות ביותר ממאה מדינות ברחבי העולם.

בינואר רכשה גרופ אטלנטיק את חברת הדוודים הבריטית איידיל בויילרז, השלישית בגודלה בבריטניה לדוודים ביתיים עם מכירות שנתיות של כ־300 אלף יחידות, בסכום שלא נמסר. לדברי החברה, העסקה משקפת את האסטרטגיה שלה להתרחבות בינלאומית וכן את שאיפתה להפוך לשחקנית מרכזית בשוק דודי גז.

 

פרט לפעילותה במערב אירופה, הקבוצה התרחבה בשנים האחרונות למזרח אירופה, המזרח הרחוק והמזרח התיכון, ויש לה תשעה מפעלים בצרפת ושמונה ברחבי העולם, כולל במצרים, טורקיה, תאילנד ובריטניה.

 

הכנסות גרופ אטלנטיק ב־2014 הסתכמו בכמעט מיליארד יורו, ובאחרונה קיבלה גרופ אטלנטיק את אות המעסיק המצטיין לשנת 2015 בזכות התנאים הטובים שלהם זוכים עובדיה.

 

קצב גידול המכירות של כרומגן אינו גבוה

 

קרן ההשקעות טנא המנוהלת בידי אריאל הלפרין רכשה 26% ממניות כרומגן ב־2007 תמורת 5 מיליון דולר, לפי שווי של כ־19 מיליון דולר (כ־81 מיליון שקל).

 

מטרת הרכישה היתה הרחבת פעילות החברה בחו"ל. מחזור המכירות של כרומגן עמד אז על 167 מיליון שקל, אך מאז קצב הגידול השנתי שלה היה נמוך. למרות זאת, הקרן הגדילה את אחזקותיה ל־32%.

 

המכירה תניב לה רווח של כ־80%-90% על ההשקעה, הנחשב לנמוך יחסית להשקעות של קרנות השקעה, כולל טנא עצמה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x