$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

סמי סגול מאיץ את המכירה של כתר תמורת 2 מיליארד דולר

סגול, הבעלים בן ה־74 של כתר פלסטיק, דורש סכום הגבוה בחצי מיליארד דולר מההערכות עבור כל מניותיו. החברה מנהלת מגעים עם ג'יי.פי מורגן וגולדמן זאקס על הובלת העסקה. בין המתעניינות ברכישה או מיזוג: בלקסטון, אייפקס ודורל הקנדית

גולן חזני 07:0522.03.15

סמי סגול מקדם את מכירת כתר פלסטיק. ל"כלכליסט" נודע כי סגול נפגש בשבועות האחרונים עם בנקי השקעות זרים כדי להוביל תהליך מסודר למכירת החברה. הוא נפגש לפחות עם חמישה בנקים זרים שהמועמדים הבולטים בהם להובלת התהליך הם ג'יי.פי מורגן וגולדמן זאקס.

 

עוד נודע כי ישנן שתי קרנות השקעה גדולות שכבר מתעניינות ברכישה של החברה ויצרו קשר עם הבעלים סגול: בלקסטון ואייפקס.

 

בלקסטון, הנחשבת לאחת הקרנות הגדולות בעולם, בוחנת זה כשנה השקעות בישראל באמצעות דני גילרמן, שמונה לנציגה. בין היתר היא בחנה את רכישת כלל ביטוח והפניקס; את רכישת הפניקס בחנה בשיתוף משפחת קושנר, אבל התהליך לא הבשיל לכדי עסקה משום שהרוכשים ביקשו להפחית 300 מיליון שקל משווייה ויצחק תשובה, בעל השליטה בהפניקס, סירב. אייפקס, שהנציגה שלה בארץ היא זהבית כהן, מצויה על סף אקזיט מרשים בחברת תנובה עם רווח של 4 מיליארד שקל ומחזיקה בבית ההשקעות פסגות. 

 חברה נוספת שמתעניית במיזוג היא דורל הקנדית, ענקית צעצועים, ריהוט ומוצרי תינוקות, שמקיימת קשר עם כתר זה כשנתיים. עם זאת, בדורל הבהירו כי לא מתנהל מו"מ כרגע לרכישת החברה או למיזוג. דורל, שבשליטת מרטין שוורץ, נסחרת בבורסה הקנדית לפי שווי של כמיליארד דולר, והדרך הריאלית מבחינתה היא מיזוג עם כתר. דורל רכשה בארץ את רשת טייני לאב מידי שילב.

 

סמי סגול. מתקשה להיפרד מהחברה שאותה בנה בעשר אצבעות סמי סגול. מתקשה להיפרד מהחברה שאותה בנה בעשר אצבעות צילום: אוראל כהן

 

ככל הידוע ישנן חברות וקרנות נוספות שמתעניינות ברכישת כתר, ביניהן חברה מאסיה, אבל המחיר שדורש סגול נראה להן גבוה. סגול החליט לדרוש 2 מיליארד דולר עבור כל מניות החברה, כלו מר סכום הגבוה בכחצי מיליארד דולר מההערכות עם הפרסום ב"כלכליסט" על ההחלטה שלו למכור את החברה לפני כשנה.

 

מכפיל גבוה מן הממוצע

 

מכירותיה של כתר, ששומרת בקנאות על ביצועיה כחברה פרטית, מוערכות בכמיליארד דולר לשנה, וה־EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות) היה ב־2014 כ־160 מיליון דולר.

 

 

בנק ג'יי פי מורגן. אחד המועמדים המרכזיים להובלת מכירת החברה בנק ג'יי פי מורגן. אחד המועמדים המרכזיים להובלת מכירת החברה צילום: בלומברג

 

סגול מבקש מחיר המשקף מכפיל גבוה יחסית של יותר מפי 12 על ה־EBITDA, ואילו המחיר המקובל בעסקאות בחברות תעשייתיות בסדר הגודל של כתר הוא מכפיל של 8–9, לדברי בנקאי השקעות המעורים בתחום.

 

כתר פלסטיק, שמייצרת ריהוט פלסטיק לגן, מחסנים ומערכות אחסון, מוצרים לבית ומוצרים לפעוטות, נוסדה לפני 60 שנה ומחזיקה בלא פחות מ־29 מפעלים בישראל, אירופה וארה"ב. חלקם עברו לידיה במסגרת רכישות של חברות שביצעה לאורך השנים.

 

בין הרכישות הבולטות של כתר לאורך השנים היו רכישת חטיבת ריהוט הגן של קונצרן אינדסטריז האמריקאי ב־1997 תמורת 12 מיליון דולר, חברת EOS הדנית המייצרת ריהוט גן ב־4 מיליון יורו ב־2002, אילברט הצרפתית תמורת 70 מיליון יורו ב־2002 והחטיבה האירופית של חברת ראבר מייד האמריקאית ב־35 מיליון דולר ב־2006. מוצריה נמכרים ב־90 מדינות בעולם. כתר פלסטיק היא חלק מקבוצת כתר, ולבעליה סגול השקעות נוספות בתחומים שונים.

 

סגול השקיע בעבר 100 מיליון שקל בקבוצת הכדורגל הפועל תל אביב, ובה החזיק בשותפות עם חברו הטוב משה תאומים. נוסף על כך תרם עשרות מיליוני דולרים לחקר המוח, בעיקר בבתי החולים תל השומר ואסף הרופא.

 

"קשה לו להיפרד"

 

"הדברים במשפחת סגול עובדים לאט. קשה לו להשלים עם המחשבה על פרידה מהחברה, שאותה בנה בעשר אצבעות, אבל הוא מבין כי אין מנוס וכי כדי להשאיר נכסים נזילים לדור הבא זה הדבר הנכון מבחינתו", אמר גורם המקורב לכתר ולסגול.

 

סגול בן ה־74 נולד בטורקיה ועלה לארץ עם משפחתו בגיל 15. את כתר פלסטיק ירש עם אחיו יצחק מאביהם כמפעל קטן ביפו, ולאורך השנים הוא פיתח אותה לאחת מחברות הפלסטיק הגדולות ביותר בעולם.

 

 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x