$
בארץ

באיחור של יותר משנה: המדינה נזכרה להכפיל את מספר מקומות החנייה בנתיב המהיר

חודש לאחר שבוטלה אגרת הנסיעה בכניסה לנתיב המהיר בגלל היעדר חנייה, אושרה הקמת קומה שנייה לחניון שתוסיף 2,000 מקומות חנייה. בניית קומה שנייה בחניון מתעכבת כבר יותר משנה

ליאור גוטמן 15:3510.03.15

חודש לאחר שבוטלה אגרת הנסיעה בכניסה לנתיב המהיר, המדינה נזכרת להכפיל במקום את מספר מקומות החנייה: משרד הפנים, באמצעות הוועדה הארצית לתכנון ובנייה של תשתיות לאומיות (ות"ל), אישר עקרונית הקמת קומה שנייה לחניון בכניסה לנתיב המהיר והעביר אותה להערות הציבור. התוכנית כוללת תוספת של 2,000 מקומות חנייה לכלי רכב פרטיים ו-60 מקומות חנייה לכלי רכב תפעוליים (אוטובוסים ומיניבוסים)

 

מעבר להודעה הטכנית על הכוונה לבנות קומה שנייה לחניון, בדיקת "כלכליסט" מעלה שביצוע התוכנית עדיין רחוק. הכוונה לבנות קומה שנייה במקום נידונה כבר לפני יותר משנה, אבל אז התברר שתוכנית המתאר המקורית של החניון כללה הקמה של קומת חניון תת קרקעית. למוסדות המדינה לקח זמן לגלות שמדובר ברעיון שאינו ישים, ואז להפוך את התוכנית לבנייה עילית של קומה שנייה על עמודים.

 

הנתיב המהיר הנתיב המהיר צילום: שאול גולן

   

לעת עתה, המדינה מסרבת לאשר את הקמת הקומה השנייה על ידי זכיין הפרויקט, חברת שפיר הנדסה, ומתעקשת להוציא מכרז לקבלן עצמאי שיבצע את העבודות. הסיבה להתעקשות? תלוי את מי שואלים. בסביבת שפיר הנדסה טוענים שהיו יכולים לבצע את הפרויקט ללא בעיות ובמהירות יחסית, מה גם שהם מזכירים שהחניון נועד לשרת את אותם אנשים שרוצים להשאיר את הרכב בנתיב המהיר ולהשתמש בשירותי ההסעות החינמים ("שאטלים") שנכנסים לתל אביב.

 

לעומתם, בסביבת האוצר מסבירים שעצם הבניה על ידי הזכיין הנוכחי עלולה לגרור תביעות כספיות מצידו על פגיעה לכאורה בתזרים המזומנים בזמן ביצוע העבודות, מה שעלול לעכב את הבניה שלא לצורך. עוד אומרים בסביבת האוצר שהוצאה מסוג זה תחייב פטור ממכרז, פעולה שבתקופה הנוכחית, כאשר אין תקציב מסודר, אינה ברורה מאליה.

 

ומה בנוגע לבניה של קומה שלישית או רביעית עבור שימוש עתידי? כאן כבר יש תמימות דעים מכל הצדדים שלפי תחזיות השימוש אין בקומה שלישית צורך, בוודאי לא בחמש השנים הקרובות. למרות זאת, תוכניות הבניה של הקומה השנייה כוללות תשתית רחבה מספיק (עמודים וגשרי מעבר) שתוכל לקלוט גם קומה שלישית, אם יעלה בכך הצורך בעתיד.

 

בינתיים ביטלו את האגרה

 

פרויקט הנתיב המהיר משמש ככביש אגרה שאורכו כ-13 ק"מ ובמרכזו חניון "חנה וסע". הנתיב פועל מתחילת 2011 ולפי נתוני שפיר עוברות בו 135 אלף מכוניות מדי חודש. המחיר המינימאלי לנסיעה בנתיב הוא 7 שקלים, כאשר הרף המירבי עלול להגיע עד ל-97 שקל לנסיעה בודדת, כאשר הזכיין מחויב לאפשר נסיעה במהירות מינימאלית של 70 קמ"ש.

 

לפני כחודש בוטלה, כאמור, אגרת הנסיעה בכניסה לנתיב, לאחר שהתברר שלקוחות שנכנסו לנתיב ומצאו חניון מלא עד אפס מקום - נאלצו לשלם 7 שקלים עבור הנסיעה כאשר חזרו לנתיב הציבורי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x