$
בארץ

רשות המים מקימה תאגידי מים בדרום רגע לפני הבחירות

הרשות צפויה לאשר את הקמת התאגידים למרות מדיניות משרד האנרגיה והמים לצמצומם. במועצות המקומיות זועמים: "זה ניצול של היעדר תשומת הלב של מקבלי ההחלטות". הרשות: "מדובר בפרשנות שגויה של המהלך"

ליאור גוטמן 06:5402.03.15

רשות המים עומדת לאשר תוכנית להקמת תאגידי מים אזוריים לחקלאות באזור הדרום חמישה ימים בלבד לפני הבחירות לכנסת. כך, המועצות האזוריות ייאלצו להתאגד תחת גוף אחד, שיסווג כ"ספק מים אזורי לחקלאות", ואשר ינהל מנגנוני בקרה, פיקוח, תכנון וגבייה. זאת אף ששר האנרגיה והמים סילבן שלום פעל בקדנציה האחרונה לצמצום דרמטי במספר תאגידי המים האזוריים בישראל.

אלכסנדר קושניר ראש רשות המים אלכסנדר קושניר ראש רשות המים

 

רשות המים הקימה את תאגידי המים ב־2007 בשל הזנחה מתמשכת של תשתיות המים והביוב העירוניות מצד הרשויות המקומיות וניצול כספי המים מצדן למטרות אחרות. הרשויות המקומיות התנגדו למהלך מראשיתו, ובשנה שעברה אף טען יו"ר איגוד המזכירים והמנכ"לים ברשויות המקומיות גיל ליטוב כי הקמת תאגידי המים גרמה לבזבוז של 2.6 מיליארד שקל מכספי הציבור בשל תוספת בירוקרטיה.

 

ראשי המועצות האזוריות אשכול, מרחבים, שער הנגב, בני שמעון ושדות נגב העבירו בשבוע שעבר מכתב דחוף ליו"ר רשות המים אלכס קושניר בדרישה לעצור את המהלך. "זוהי שערורייה שדווקא בתקופת בחירות רשות המים מנצלת את היעדר תשומת הלב של מקבלי ההחלטות", נאמר במכתב, שבו הוזכרה גם הצהרתו של השר שלום.

 

גורמים בחברת המים הלאומית מקורות טוענים שהקמת תאגידי המים תוליד מנגנון מנופח שיהיה כרוך בעלויות נוספות, יקפיץ את תעריף המים ובכך יגרום לעלייה במחירי הירקות והפירות שגדלים בדרום. נייר עמדה של מקורות מסוף 2014 קבע שהליך הרגולציה החדש מתגבש ללא תיאום וללא ראייה ארוכת טווח ושמדובר בכשל לאומי שעלול להוביל לבכייה לדורות.

 

שר האנרגיה סילבן שלום שר האנרגיה סילבן שלום צילום: אוראל כהן

 

רשות המים טוענת כי היועמ"ש אישר את קיום ההליך לפני הבחירות וכי תעריף המים לא יתייקר: "מי שמתנגד לזה הוא ועד עובדי מקורות, כנראה במטרה לשמר את כוחה של החברה ולמנוע כניסת מתחרים. תאגידי המים והביוב הם גופים המיועדים לאספקת מים במגזר העירוני, זה ייעודם ואין כוונה להרחיב את פעילותם מעבר לאספקת מים במרחב הכפרי. מדובר בפרשנות שגויה באשר לייעול אספקת המים לחקלאות במגזר הכפרי על ידי מתן רישיון לאגודות מים אזוריות שיקומו באופן וולונטרי על ידי הצרכנים החקלאיים באזורם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x