$
מוסף מנהלים 2014
מוסף מנהלים 2014

50 המנהלים הטובים: מקומות 21-30

סטלה הנדלר, ארז ויגודמן, אילן רביב, אלדד פרשר, סמדר ברבר-צדיק, מישל סיבוני, איל שרצקי, מוטי גוטמן, זאב שטיין, רוני על-דור

כתבי כלכליסט 08:3524.12.14

מקום 30: סטלה הנדלר - בזק

ציון סופי: 7.50

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"לבסס את מובילות השוק של בזק, תוך התמודדות עם השוק הסוער והשינויים המבניים שהוא עובר בתקופה האחרונה. כדי להשיג את זה התמקדנו, בין היתר, בהשקעה ובפיתוח מוצרים ושירותים, ובחיזוק המותג ונאמנות הלקוחות".

 

מה התחזית שלך ל־2015?

"בשנה הבאה התחרות צפויה להוסיף ולהתגבר, ולייצר לבזק גם אתגרים חדשים וגם הזדמנויות. ההשקעה בחוויית הלקוח ובאיכות המוצר והשירות תימשך ותחזק את הבידול של בזק מול השוק".

 

סטלה הנדלר סטלה הנדלר צילום: יחיאל ינאי

 

כמה מההצלחה שלך את מייחסת לכישרון, כמה לעבודה קשה וכמה למזל?

"עבודה קשה היא תנאי בסיסי להצלחה, אבל רק עם יכולות ומזל אפשר להגיע רחוק".

 

איך את מגדירה ניהול טוב?

"הבסיס הוא להניע אנשים ליצירתיות, לחדשנות ולעשייה משותפת. מעבר לזה, צריך לדעת לקבל החלטות נכונות בסביבה משתנה ובתנאים של חוסר יציבות".

 

איך את מסכמת את השנה החולפת?

"2014 היתה עבור בזק שנה של צמיחה והמשך פיתוח תשתיות - בעיקר בהתמקדות בפריסת רשת הסיבים האופטיים Bfiber, שכבר הגיעה למיליון בתים ועסקים. במקביל השקענו משאבים רבים בפיתוח מנועי צמיחה חדשים בכל מגזרי הפעילות".

 

איך את מסכמת את השנה החולפת?

"2014 היתה עבור בזק שנה של צמיחה והמשך פיתוח תשתיות - בעיקר בהתמקדות בפריסת רשת הסיבים האופטיים, Bfiber, שכבר הגיעה למיליון בתים ועסקים. במקביל השקענו משאבים רבים בפיתוח מנועי צמיחה חדשים בכל מגזרי הפעילות".

 

מקום 29: ארז ויגודמן - טבע

ציון סופי: 7.54

 

איך היתה 2014 עבורכם?

"שנה חשובה של שינוי בחברה, שיפור וביסוס התשתיות, יצירה וחיזוק של מנועי צמיחה אורגנית והגדרת הכיוון האסטרטגי שיאפשר לטבע להיות אחת המנצחות בשינוי הגדול שעובר ענף הפארמה הגלובלי. השינויים האלה כבר מקבלים ביטוי הן בתוצאות העסקיות של החברה והן ביצירת כל התשתיות שיאפשרו לנו להמשיך לייצר ערך משמעותי למטופלים בכל העולם, לבעלי המניות, לעובדים, למנהלים ולכל בעלי העניין האחרים".

 

כיצד תיראה 2015 להערכתך?

"שנה חשובה בפיתוח המוצרים החדשניים שלנו ושיפור במעמד התחרותי של הפעילות הגנרית".

 

ארז ויגודמן ארז ויגודמן צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

 

מהו לדעתך הדבר הראשון שהממשלה הבאה צריכה לעשות?

"בתחום הכלכלי נדרשת תוכנית ארוכת טווח שתהפוך את המשק הישראלי לבסיס ייחודי להתפתחות חברות בינוניות וגדולות, שיתחרו בהצלחה ולאורך זמן בסביבה העולמית. במקביל נדרשת תוכנית לשיפור הפריון, השקיפות, היעילות והאפקטיביות של השירותים שמספק המגזר הציבורי. רק מהלך משולב כזה יאפשר למשק הישראלי 'להגדיל את העוגה' שעומדת לרשות כולנו. שילוב של מהלכים מתאימים ביחס לאופן חלוקת העוגה יסייע לטפל בסוגיות החברתיות, לרבות הטיפול בפערים בחברה".

 

כמה מההצלחה שלך אתה מייחס לכישרון, כמה לעבודה קשה וכמה למזל?

"הצלחה מחייבת תמיד שילוב בין עבודה קשה ועקבית, כישורים מקצועיים ומנהיגותיים וחשיבה לא שגרתית. באופן אישי אני פחות מאמין במזל. בהרבה מקרים היכולת לראות את העתיד אחרת מאחרים ולממש אותו מיוחסת בטעות למזל".

 

מהו לדעתך ניהול טוב?

"שילוב בין ראש בעננים לרגליים על האדמה, בכל רגע נתון. כלומר היכולת לשלב בין חזון שאפתני אך אפשרי ליכולת ביצוע ברמה גבוהה, תוך חשיבה מהעתיד אחורנית, עם צניעות, פתיחות, הקשבה וגמישות. ניהול טוב הוא היכולת לחבר אל החזון את כל האנשים בארגון, לבנות אמון ולהוכיח, שלב אחרי שלב, שאתה מבצע את כל מה שאמרת ועומד בכל היעדים שלקחת על עצמך".

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"כניסה לתפקיד המנכ"ל תוך כדי הובלת שינוי גדול החברה, והשפעה מהירה על תהליכים ארוכי טווח באופן שיקבל ביטוי מיידי הן בחברה פנימה והן אצל המטופלים והמשקיעים בעולם. ולצד אלה, בניית האמון במנהיגות החברה".

 

מקום 28: אילן רביב - מיטב דש

ציון סופי: 7.56

 

איך היתה 2014 עבורכם?

"זו הייתה שנה מאתגרת שבה השלמנו מהלך של מיזוג חסר תקדים בשוק ההון בארץ עם הרבה החלטות מורכבות. אני שמח שהשנה הזאת מאחורינו ורואים את תוצאותיה".

 

כיצד תיראה 2015 להערכתך?

"תהיה שנה לא קלה בשוק ההון בגלל נקודת הפתיחה המאוד גבוהה של השווקים. אני מקווה שקובעי המדיניות ישכילו לנקוט צעדים שיחזירו את שוק האג"ח לרמות הגיוניות בלי טלטלות קיצוניות".

 

אילן רביב אילן רביב צילום: ישראל הדרי

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"האתגר הגדול היה לעצור מצב של פדיונות שהיו לנו בתחום החיסכון ארוך הטווח, ולהגיע למצב של גוף שמגייס בעקביות בתעשיית החיסכון ארוך הטווח".

 

מי היה השנה המנהל הטוב ביותר במשק לדעתך?

"אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום. המניה נכנסת למדד המעו"ף בזכות עלייה מרשימה של 40% השנה. יהודאי מוכיח שהדרך היא התמדה וריצה למרחקים ארוכים, ואסטרטגיית הרכישות הנכונה לצד צמיחה אורגנית הוכיחו שהן משביחות את הרווחיות ומציפות ערך".

 

לאיזה מנהל בתל אביב־100 מלבדך יש העבודה והאתגרים הכי מרתקים היום?

"מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן מתמודד עם מגמת הירידה בצריכה הפרטית, לצד התחרות הגוברת שהובילה לשחיקה ברווחיות קמעונאיות המזון. שופרסל מתקשה לייצר צמיחה בהכנסות, ובמקביל פגיעה מתמשכת ברווחיות התפעולית הובילה אותה ליישם תכנית התייעלות שכוללת הורדת מחירים רוחבית וסגירת סניפים מפסידים. 2015 תעמיד עוד אתגרים לענף, עם כניסתו לתוקף של חוק המזון ושינוי יחסי הכוחות עם הספקים".

 

מה לדעתך הדבר הראשון שהממשלה הבאה צריכה לעשות?

"לטפל בנושא יוקר המחיה על כל רבדיו, כולל דיור, מוצרי יסוד, וכל המרכיבים של יוקר המחיה".

 

מתי בקריירה שלך שבה הבנת שתגיע רחוק?

"כשגייסו אותי בגיל 32 לתפקיד הניהולי הראשון שלי, מנהל חדר העסקאות בבנק דיסקונט. לשם כך חזרתי לארץ מלונדון. שם הרגשתי קפיצת מדרגה משמעותית וקיבלתי את הביטחון שאני נמצא במסלול הנכון בתחום שאני אוהב".

 

איזה מחיר שילמת על ההצלחה שלך? אתה שלם איתו?

"לא הייתי מספיק עם הילדים. לא הייתי הורה מספיק טוב. קריירה באה בלית ברירה במחיר זמן איכות עם המשפחה. זה גלגל שאי אפשר להחזיר אחורה. אני שלם עם זה".

 

מקום 27: אלדד פרשר - מזרחי טפחות

ציון סופי: 7.61

 

איך היתה 2014 עבורכם?

"ב־2014 התמודדנו עם סביבה כלכלית של צמיחה נמוכה, מדיניות מוניטרית מרחיבה, אינפלציה נמוכה וחוסר ודאות בארץ ובעולם, במיוחד בכל הקשור לחקיקה כלכלית ורגולציה גוברת. אף על פי כן הצלחנו להרחיב את היקף תיק האשראי והפיקדונות, גייסנו עוד ועוד לקוחות קמעונאיים ועסקיים ושיפרנו את הרווחיות, גם אם במעט יחסית לפוטנציאל הצמיחה".

 

כיצד תיראה 2015 להערכתך?

"ההתאוששות הכלכלית והיציאה ממשטר המדיניות המרחיבה ארצות הברית, לצד מחירי נפט נמוכים מאוד ועימותים פוליטיים וכלכליים באזורים שונים בעולם, מבטיחים ש־2015 תהיה שנה של רכבת הרים בכמעט כל פרמטר כלכלי, משערי החליפין דרך האנרגיה ועד דיור, מניות ואג"ח".

 

אלדד פרשר אלדד פרשר צילום: אבשלום ששוני

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"האתגר הניהולי הייחודי המרכזי לבנק היה השקת מהלך השמחה שאמור להוביל אותנו בשנים הבאות, ביחד עם יצירת נוכחות עסקית מהותית בשוק הסינדיקציות. כמו כן, המאתגר העיקרי של עולם הבנקאות כולו ולא רק של מזרחי טפחות היה הרגולטור, שבאמצעות מבול של הוראות העמיק את אחיזתו בכמעט כל תחומי הפעילות, הגדלת הון, צריכת נכסי סיכון, נזילות, ציות ומשכנתאות".

 

מקום 26: סמדר ברבר-צדיק - הבנק הבינלאומי

ציון סופי: 7.65

 

איך 2015 תיראה להערכתך?

"הריבית כנראה תישאר נמוכה, ומולה עליית הדולר היא קרן אור חיובית. את השנה נתחיל בכלכלת בחירות, וצריך להיות ערוכים גם לזה. הרגולציה תמשיך להתהדק, כמו בשאר העולם, ואנחנו נמשיך לקדם תהליכים של התייעלות והליכה לכיוון הדיגיטל, שאליו אנחנו מתכוננים כבר כמה שנים".

 

לאיזה מנהל בת"א־100, מלבדך, ישנם העבודה והאתגרים הכי מרתקים היום?

"באופן כללי כל מי שעוסק בתחום הפיננסים חווה מציאות מאתגרת מאוד. שינוי המצב במשק העולמי יוצר חוסר יכולת להתנהל לפי הספרים — תנאי המאקרו השתנו והניהול חייב להיות יצירתי יותר".

 

סמדר ברבר צדיק סמדר ברבר צדיק צילום: עמית שעל

 

מה לדעתך הדבר הראשון שהממשלה הבאה צריכה לעשות?

"יש לנו בבנק מוטו ניהולי שלפיו אנחנו חייבים לחשוב לטווח ארוך. ארגון עסקי שחושב לטווח ארוך יגיע לתוצאות הנכונות. בתחום הפוליטי זה קשה כי מודדים אותך לטווחים קצרים, אבל אנחנו חייבים פה חשיבה לטווח ארוך".

 

מהו לדעתך ניהול טוב?

"מנהל טוב הוא מנהל שיודע להוביל ארגון בלי זבנג וגמרנו, אלא בתהליך ארוך ונכון. צריך להכיר את העובדים, לשמוע אותם, לא להתנתק. זה תורם למנהל בצורה בלתי רגילה. בבנק הבינלאומי אנחנו עושים ישיבות קטנות ואינטימיות עם מנהלי סניפים כדי לגבש אסטרטגיה. זה מביא חשיבה אחרת".

 

מקום 25: איל שרצקי - איתוראן

ציון סופי: 7.66

 

מה האתגר העיקרי שעמד בפניך השנה?

"האתגר היה לצמוח בכמות מנויים גדולה יותר מאשר בשנים קודמות, לנצל את הגידול ביבוא של כלי רכב לארץ ולהטמיע את השיווק גם בשוק הפרטי בברזיל".

 

איך להערכתך תיראה עבורכם השנה הבאה?

"אני אופטימי זהיר לקראת 2015, ומאמין שנצליח להמשיך ולגדול אף שהן הכלכלה העולמית והן המקומית לא בשיאן, בלשון המעטה. המודל העסקי של איתוראן מבוסס על מנוף תפעולי איתן שעשוי לאפשר זאת גם בשנה קצת קשה יותר".

 

איל שרצקי איל שרצקי צילום: אוראל כהן

 

מה לדעתך הדבר הראשון שהממשלה הבאה צריכה לעשות?

"לחתור בעקשנות להסכם עם הפלסטינים, כי זה בעיניי הבסיס להביא לחברה ישראלית טובה יותר, חינוך טוב יותר וכלכלה טובה יותר".

 

מקום 24: מישל סיבוני - הראל השקעות

ציון סופי: 7.67

 

מישל סיבוני מישל סיבוני צילום: אבשלום שושני

 

מקום 23: מוטי גוטמן - מטריקס

ציון: 7.69

 

כיצד תיראה 2015 להערכתך?

"חוסר היציבות השלטונית משפיע מאוד עלינו, ועל איך שישראל נראית בעולם. אני חושש שמשקיעים זרים יברחו מכאן. מטריקס היא שיקוף של המשק הישראלי, והאקלים הכלכלי בישראל משפיע על תוצאות החברה".

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"המשבר שהיה לנו בג'ון ברייס השנה היה אתגר ניהולי קשה. הייתי צריך לדעת להתמודד עם בשורות רעות, ולא רק עם טובות. הפרשה טופלה והיא מאחורינו" (במהלך השנה הוציאה החברה הודעה נדירה על חוסר התאמות כספיות בתוצאות של ג'ון ברייס שהביאו למחיקות ולסימני שאלה רבים — מ"א).

 

מוטי גוטמן מוטי גוטמן צילום: ענר גרין

 

פרט לך, לאיזה מנהל בת"א־100 יש העבודה והאתגרים הכי מרתקים היום?

"אני מעריך שלמנכ"ל טבע ארז ויגודמן".

 

מה לדעתך הדבר הראשון שהממשלה הבאה צריכה לעשות?

"לטפל במערכת היחסים שלנו עם הפלסטינים, ולשקם את ההתנהלות מול ערביי ישראל".

 

באיזה רגע בקריירה שלך הבנת שתגיע רחוק?

"זה היה ב־1984, כשהייתי מתכנת בממר"ם. אחת השאלות שאדם במסלול טכנולוגי נדרש להן היא האם להיות איש מקצוע טוב, או לבחור מסלול ניהולי. אחרי כמה שנים של עבודה טכנולוגית הבנתי שאני מעדיף את המסלול הניהולי. לא ידעתי כמה טוב אני אהיה בו, אבל זו ההחלטה שקיבלתי. כעבור עשר שנים מוניתי לראשונה למנכ"ל של חברה ציבורית".

 

איזה מחיר שילמת על ההצלחה שלך? אתה שלם איתו?

"כשאתה מנכ"ל של חברה ציבורית לאורך יותר מ־80 רבעונים, אתה חי בסביבה מאוד שקופה. המחיר הוא חוסר האלמוניות. יש לזה מחירים והם לא נוחים לך אבל זה חלק מהתנאים של התפקיד".

 

כמה מההצלחה שלך אתה מייחס לכישרון, כמה לעבודה קשה וכמה למזל?

"99% למזל ו־1% לכישרון. כמו שביל גייטס אמר: 'אני מאחל לעצמי עוד 1% מזל'".

 

מהו לדעתך ניהול טוב?

"ניהול טוב זה לבחור את האנשים הנכונים. זה הדבר היחיד שמנהל באמת יכול לקחת עליו את הקרדיט. כך אני תמיד בוחן את עצמי"

 

מקום 22: זאב שטיין - רבוע כחול נדל"ן

ציון 7.72

 

איך תיראה 2015 להערכתך?

"ב־2015, אחרי שנה שבה הבשילו ארבעה פרויקטים שהתחלנו מאפס, מחכים לנו עוד שלושה פרויקטים בשוק הסיטונאי בתל אביב: קניון האופנה של תל אביב וחניון גבעון, שאמורים להסתיים במהלך 2015, וגם פרויקט מגורים שאנחנו בונים בו כ־770 יחידות דיור. ב־2015 יבואו לידי ביטוי מלוא ההכנסות מהפרויקטים שהושלמו ב־2014".

 

מה לדעתך הדבר הראשון שהממשלה הבאה צריכה לעשות?

"ראשית להתייצב מבחינת ההרכב הפרסונלי שלה, האנשים. במקביל צריך לעשות את המקסימום כדי להיפרד מהפלסטינים, עם הסכם או בלי הסכם. הדבר השלישי הוא להחזיר את מעמד הביניים למקום הראוי לו. זה המעמד שמחזיק את המשק. אי אפשר לחנוק אותו".

 

זאב שטיין זאב שטיין צילום: אוראל כהן

 

באיזו נקודה בקריירה שלך הבנת שתגיע רחוק מאוד?

"כשקיבלתי את המינוי לרבוע כחול נדל"ן, שלא היה בה דבר חוץ מהסניפים של מגה. כאן הרגשתי שאני מצליח והתחלתי לעסוק בפרויקטים שמשפיעים על אוכלוסיות. ההסתכלות היא הרבה יותר רחבה, ומבחינתי זה דרמטי מאוד".

 

מהו לדעתך ניהול טוב?

"אם האנשים הנכונים לא מצויים סביבך, לא תצליח לנהל, לא משנה כמה אתה מוצלח. יש מוביל אחד, אבל זאת עבודת צוות. צריך לייצר סביבה שקשורה ליחס אישי, לדעת להעריך את האנשים, לתת מילה טובה, לתגמל כראוי וגם לדרוש. אם יש לך כישורים לנהל, אתה חייב שיהיו סביבך האנשים הנכונים".

 

לאיזה מנהל בת"א־100, מלבדך, ישנם העבודה והאתגרים הכי מרתקים כיום?

"אני לא מקנא בכל מי שעוסק בקמעונאות, ולא משנה אם זה מזון או אופנה. קמעונאות הפכה לעיסוק מורכב, גם בגלל הרשתות החברתיות שמייצרות מצב רוח וגם בגלל האינטרנט, שההשפעה שלו תתעצם. זה אתגר ניהולי גדול מאוד"

 

מקום 21: רוני על-דור - סאפיינס

ציון סופי: 7.73

 

מה היה האתגר הניהולי המרכזי שלך השנה?

"האתגרים הניהוליים שלי השנה התרכזו בבניית יכולות ניהוליות שיעמדו בקצב הגידול והצמיחה של החברה. בתוך פחות מארבע שנים סאפיינס גדלה בכמעט פי ארבעה בהכנסות, בכוח האדם ובלקוחות. ועקב כך ביצעתי השנה כמה שינויים ארגוניים ואישיים. גיוס אנשים טובים, בעלי יכולות ניהוליות, אנושיות ומקצועיות, זה האתגר האמיתי בכל ארגון צומח".

 

מי היה השנה המנהל הטוב ביותר במשק לדעתך?

"גילעד אלטשולר, שלוקח את החברה שלו, שהתחילה כעסק משפחתי קטן, לגבהים חדשים".

 

רוני על-דור רוני על-דור צילום: יוסי אלוני

 

לאיזה מנהל בת"א־100 מלבדך יש העבודה והאתגרים הכי מרתקים היום?

"לארז ויגודמן, מנכ"ל טבע. ויגודמן נדרש לממש אסטרטגיה עסקית שתאפשר לטבע לשמור על מובילות עולמית בשוק תחרותי של חברות ענק, על ידי הטמעה של שינויים, שלחברה כמו טבע הם מהותיים ביותר".

 

מה לדעתך הדבר הראשון שהממשלה הבאה צריכה לעשות?

"הדבר הראשון שצריך לעשות בתעשייה שלנו, תעשיית ההייטק, הוא להשקיע בחינוך טכנולוגי שיסייע לשמר את היתרון היחסי של ישראל בשוק הבינלאומי המתוחכם. לצד זה, יש לעודד את המעסיקים המקומיים לנצל את המשאבים המקומיים, כדי לשמר את הידע והאנשים הטובים פה בארץ".

 

מהו לדעתך ניהול טוב?

"חברה בריאה מספקת פתרונות בהתאם לצורכי השוק, וניהול טוב מחייב זיהוי של מגמות בשוק ושל מנועי צמיחה, והתאמה אליהם. אחד התפקידים הכי חשובים של המנכ"ל הוא חשיבה לטווח הבינוני והארוך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x