$
בארץ

משרד התיירות יגיש את תוכנית הפיצויים שלו ללא הסכמת האוצר

המחלוקת לפיצוי הענף בעקבות נזקי מבצע צוק איתן הצטמצמה ל־200 מיליון שקל, אבל באוצר עדיין מסרבים לפצות עסקים שמחוץ לטווח ה־40 ק"מ מהרצועה

עמרי מילמן 06:5510.09.14

משרד התיירות צפוי להגיש היום (ד')  את תוכנית הפיצויים שלו לממשלה ללא הסכמת האוצר. אף שהמחלוקת בין הצדדים הצטמצמה ל־200 מיליון שקל - באוצר עדיין מסרבים להיענות לבקשת משרד התיירות להקצות 750 מיליון שקל לפיצוי הענף בעקבות נזקי צוק איתן. באוצר מוכנים לסייע ב־450–550 מיליון שקל בלבד. מטרת משרד התיירות היא להביא את התוכנית לדיון בממשלה כבר ביום ראשון כדי להפעיל לחץ על האוצר.

 

"סלע המחלוקת הוא סוגיית הטווח", מסביר ל"כלכליסט" מנכ"ל המשרד התיירות אמיר הלוי. "באוצר לא מעוניינים לפצות את עסקי התיירות שמחוץ לטווח 40 הק"מ, ואילו אנחנו רוצים לפצותם לפי קריטריונים של הכנסות מתיירות זרה והשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. אנחנו מבינים שכל הענף נפגע, ללא קשר למיקום".

 

בית שנפגע מטיל באשקלון. משרד התיירות דורש 750 מיליון שקל פיצויים לענף בית שנפגע מטיל באשקלון. משרד התיירות דורש 750 מיליון שקל פיצויים לענף צילום: רויטרס

 

סוגיה נוספת שמצויה במחלוקת היא ענף התעופה. במשרד התיירות רוצים להקצות לו סיוע של 80 מיליון שקל בשל המכה הקשה שספג במהלך המבצע, ואילו באוצר חושבים שאין זה תפקידה של המדינה. הסיוע נועד לממן שימוש יתר בדלק לחברות תעופה זרות ומקומיות שנאלצו לשנות מסלולי טיסה ולשלם תוספת סיכון לצוותים שנשארו ללון בארץ וכן את פרמיות הביטוח שעלו במהלך המבצע.

 

"חשוב לנו לשמור על שמים פתוחים בישראל", אומר הלוי. "וכדי לעשות את זה עלינו לסייע לחברות התעופה. כמה חברות היו מעוניינות לפתוח קווים נוספים, אך כרגע נמנעות מלעשות זאת משום שהן לא יודעות מה יקרה במצב החירום הבא". מלבד שני נושאים מרכזיים אלה, בין שני המשרדים יש הבנות כלליות בכל הנוגע למרכיבי הפיצויים האחרים - תקציבי שיווק מיוחדים, קרן הלוואות והנחות בארנונה.

 

לפי הערכות, הממשלה מעוניינת לאשר את הפיצויים לפני תחילת החגים, מה שיאלץ את האוצר להגיע להסכמות עם משרד התיירות בימים הקרובים. בינתיים עסקי התיירות שבטווח 40 ק"מ מרצועת עזה מקבלים את הפיצויים בהתאם למתווה שקבעה רשות המסים, אבל הסיוע לענף בכללותו - לדוגמה שיווק מיוחד בחו"ל, שאמור לסייע לכל הענף וחיוני לשרידותו - ממשיך להתעכב.

 

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "הנושא מצוי בדיונים בין הגורמים הרלבנטיים כדי להגיע לפתרון מוסכם על כל הצדדים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x