$
בארץ

ישראל מחזירה מסים לרשות הפלסטינית

ישראל ממשיכה להעביר את כספי המסים שנגבו מסוחרים פלסטינים בחזרה לממשלה הפלסטינית, אף שמ-2006 השלטון בעזה מוחזק בידי חמאס

תומר ורון ודני רובינשטיין 06:5122.07.14
היחסים הפיננסיים בין ישראל לרשות הפלסטינית נקבעו במסגרת הסכמי אוסלו ב־1994. ישראל מקיימת פיקוח מלא על הגבולות החיצוניים של השטחים הפלסטיניים (למעט מעבר רגלי חלקי ברפיח) וגובה את כל תשלומי המע"מ והמכס על סחורה המיובאת לרצועת עזה ולגדה המערבית.

 

המשמעות היא שכאשר סחורות היבוא מגיעות לנמל, הסוחרים הפלסטינים משלמים לקופת האוצר הישראלי את מלוא המכס והמע"מ על הסחורה הנקנית בארץ. עם זאת, הכסף לא נשאר בישראל. בסוף כל חודש עורכים במשרד האוצר ישיבה עם נציגי הממשל הפלסטיני, ובה מחשבים את היקף המסים שנגבו מסוחרים פלסטינים. את הכסף הזה מעבירים בחזרה לקופת הממשלה הפלסטינית. אף שמ־2006 השלטון בעזה מוחזק בידי חמאס, המנגנון הזה ממשיך לעבוד. ישראל, כמו ממשלות אחרות בעולם, ממשיכה להעביר כספים לרשות הפלסטינית בעזה אף על פי שספק אם הכסף אכן מוצא את יעדו המקורי במקום שבו שולט חמאס ביד רמה.

 

מעבר סחורות ברפיח מעבר סחורות ברפיח צילום: אי פי איי

 

הבנקים הגדולים בישראל קיימו קשרים כלכליים עם הבנקים בעזה עד 2007.

 

משום שהקבינט לביטחון לאומי הכריז על חמאס ברצועת עזה גוף עוין החליטו הבנקים להפסיק כל פעילות עם הבנקים המאוגדים ברצועת עזה ועם סניפי הבנקים האחרים הממוקמים שם. בתחילת 2009 הכריז בנק דיסקונט על הפסקת כל הפעילות הבנקאית עם רצועת עזה, ולמעשה סתם את הגולל על קשר של בנק מסחרי עם מוסד פיננסי בעזה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x