$
בארץ

"מצבת כוח האדם במפעלי הדרום קטנה בכ־30% בעקבות ההסלמה"

לפי נתוני התאחדות התעשיינים, הפגיעה בכוח האדם במבצע הנוכחי פחות חמורה מבמבצע עמוד ענן, שבו נרשמה ירידה של 50% במצבת העובדים. עם זאת, במפעלים חוששים שהפיצויים מהמדינה לא יהיו מלאים ושהם יספגו נזקים בלתי הפיכים

דוד רפאלי 22:0512.07.14

ענף התעשייה בדרום הארץ הוא אחד הנפגעים העיקריים מהמצב הביטחוני. רק לפני שבועיים נשרפו בשדרות שני מפעלים בעקבות פגיעת טיל קסאם, וההסלמה בשבוע האחרון מצמצמת משמעותית את מצבת כוח האדם ואת התפוקה של העובדים.

 

 

 

מאיר שימקו, מנהל מרחב דרום של התאחדות התעשיינים, המפעיל את החמ"ל של ההתאחדות עבור מפעלי הדרום, מספר כי "רוב המפעלים לא נסגרו. יש מפעלי כימיקלים המקורבים לריכוזי אוכלוסייה, שהם קצת מסוכנים ולכן נסגרים בתקופות כאלה. כרגע מצבת העובדים קטנה בכ־30%. במבצע הקודם זה היה 50% בערך, עובדה שמעידה שהתעשיינים מתרגלים ומסתגלים למצב".

 

 

ירי מעזה ירי מעזה צילום: רויטרס

 

שימקו מציין את הפסד הזמנות הלקוחות כבעיה המרכזית שהמפעלים מתמודדים איתה. הוא טוען כי התמיכה הממשלתית מוגבלת, והפיצויים אינם מכסים את כל ההפסדים: "רשות המסים דחתה את הדיווח על מע"מ, בנקים ביטלו הקפאת חשבונות. בדרך כלל המו"מ על הפיצויים מתחיל אחרי שהמצב נרגע. קשה מאוד לפצות על כל נזקי הטווח הבינוני והארוך - כמו אובדן עסקאות בחו"ל ופיגור באספקה, וגם אם מפצים זה לא מכסה הכל. אני מניח שיש ביטוחים שהתעשיינים משתמשים בהם, אבל אין ספק שיש כאן נזקים בלתי הפיכים עבורם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x