$
בארץ

נחתם הסכם בין רשות המסים למכס האמריקאי שיקל על הביורוקרטיה ליצואנים

על פי ההסכם, גופים ישראליים יזכו להקלות בתהליכי כניסת סחורה ושחרור הסחורות בארה"ב וכן מטעניהם יזכו לסיכון נמוך יותר לבידוק, מה שיביא לחסכון רב בזמן וכסף

עמרי מילמן 13:1429.06.14
נחתם הסכם בין רשות המסים למכס האמריקאי שיקל על הביורוקרטיה ליצואנים בסחר עם ארה"ב. במסגרת ההסכם סוכם על הכרה הדדית בין התוכנית הישראלית "גורם כלכלי מאושר" שמפעיל המכס הישראלי לתוכנית המקבילה שמפעילה רשות המכס בארה"ב (תכנית ה- C-TPAT - Customs-Trade Partnership against Terrorism).

 

על פי ההסכם, שנחתם ביום שישי בבריסל, בין מנהל רשות המסים, משה אשר, ומנהל המכס האמריקאי, גיל קרליקווסקה במסגרת כנס מנהלי המכס של ארגון המכס העולמי, "גופים מאושרים" ישראליים יזכו להקלות בתהליכי כניסת סחורה ושחרור הסחורות בארה"ב וכן מטעניהם יזכו לסיכון נמוך יותר לבידוק, מה שיביא לחסכון רב בזמן וכסף. גורמים מאושרים בתוכנית האמריקאית יזכו להקלות דומות בכניסה ובשחרור טובין בישראל.

 

משה אשר מנהל רשות המסים משה אשר מנהל רשות המסים צילום: עמית שעל

 

"גורמים מאושרים" הם למעשה חברות ישראליות המייצאות (חלק מהחברות הגדולות במשק גם כן חלק מהתוכנית), יבואנים, סוכני מכס, משלחים בינלאומיים, נמלים ימיים, מסופים לוגיסטיים וגורמים נוספים בשרשרת האספקה.

 

תוכנית הגורם הכלכלי המאושר הישראלית (AEO) הוקמה בסוף שנת 2010 על ידי המכס הישראלי (לאחר שאומצה מספר שנים קודם לכן על ידי ארגון המכס העולמי), עד היום הצטרפו אליה ואושרו יותר מ-40 גורמים. הגורמים נבחרו בעזרת קריטריונים כמו איתנות פיננסית, ציות לדיני היבוא והיצוא וקריטריונים ביטחוניים.

 

ההסכם עם ארה"ב הוא השני במסגרת תוכנית "גורם כלכלי מאושר" של מינהל המכס. ברשות המסים מסבירים כי "מטרת התוכנית היא לקדם את יעילות ופישוט הסחר הבינלאומי תוך עמידה בסטנדרטים לאבטחת שרשרת האספקה ובכך, להפחית את עלויות השילוח". ההסכם הראשון נחתם מול טייוואן, ובימים אלה נמצא מינהל המכס בשלבים מתקדמים של קידום חתימה על ההסכם עם המכס בדרום קוריאה, ורשויות מכס נוספות מצויות בתכנית העבודה להמשך.

 

מנהל רשות המסים משה אשר אמר כי "כרבע מכלל הייצוא הישראלי מתבצע לארה"ב ומכאן חשיבותו האדירה של ההסכם לקידום מכירת התוצרת הישראלית. באמצעות הקלה על הבירוקרטיה הכרוכה בהליכים אלה, נסייע ליצואנים הישראלים בפיתוח וחשיפה לשווקים חדשים. ההסכם צפוי להעלות את היקף הסחר עם ארה"ב, העומד כיום על כ-25 מיליארד שקל מדי שנה וכמובן, לחזק את שיתוף הפעולה בין המדינות בתחומים נוספים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x