$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

תגובת הדואר לביקורת מארדן: מכתב תשובה ב־13 אלף שקל

שר התקשורת גלעד ארדן תקף את מנכ"ל החברה על רקע מצבה הכספי הקשה, והמנכ"ל הגיב במכתב משלו - לאחר שקיבל ייעוץ מעו"ד חיצוני שעליו שילם הדואר. חברת הדואר: "כל ההתקשרויות נעשו ונעשות על פי החוק וכללי רשות החברות"

אופיר דור 06:4914.05.14

הנהלת דואר ישראל לא עוצרת אישור להוצאות למרות המצוקה הפיננסית הקשה של החברה. נתונים שהגיעו לידי "כלכליסט" מגלים כי הנהלת החברה אישרה הוצאה בגובה 37 אלף שקל עבור מסיבת פרישה ליו"ר הדואר ששי שילה, כמו גם הוצאות משפטיות בהיקף של 13 אלף שקל לכתיבת מכתב תשובה לשר התקשורת ו־136 אלף שקל לייעוץ משפטי בנוגע לדו"ח מבקר המדינה.

חיים אלמוזנינו מנכ"ל דואר ישראל חיים אלמוזנינו מנכ"ל דואר ישראל צילום: עמית שעל

 

חברת דואר ישראל עלולה להגיע לחדלות פירעון כבר בתחילת 2015 ולא תוכל לעמוד בתשלומים לספקים, לעובדים ולבעלי האג"ח, שלהם היא חייבת יותר מ־300 מיליון שקל. במקביל מאשרים מנכ"ל הדואר חיים אלמוזנינו וסמנכ"לית הכספים טלי הובר הוצאות יקרות.

 

לדואר יש מחלקה משפטית שבה מועסקים שישה עורכי דין ובראשה עומד חבר הנהלת החברה חגי עינת, שעלות שכרו עומדת על כ־54 אלף שקל בחודש. למרות זאת ממשיך הארגון המפסיד לצרוך שירותי ייעוץ משפטי חיצוני בסכום שעומד על כ־2.5 מיליון שקל לשנה. בין משרדי עורכי הדין המרכזיים שזוכים לנתח מהעוגה השמנה של הדואר נמצאים משרד גדעון פישר ומשרד רובין שמואלביץ. הדואר עובד גם עם משרד הרצוג פוקס נאמן.

 

בסוף דצמבר האחרון שלח שר התקשורת גלעד ארדן מכתב חריף להנהלת הדואר שבו כתב כי "חברת הדואר הידרדרה אל סף עברי פי פחת. לא אוכל להסכים למצב שבו הנהלת החברה יושבת מן הצד בבחינת 'מתריעה בשער', כאילו אינה נושאת באחריות הישירה להובלת החברה ולשיקומה". אלמוזנינו השיב לארדן במכתב משלו, שבו הוא כתב כי "הנהלת הדואר... פעלה ופועלת ללא לאות כדי להאט ככל האפשר את קצב הפגיעה ביציבותה העסקית, שהגורמים לה אינם נתונים לשליטתה כלל ועיקר". ל"כלכליסט" נודע כי מכתב התשובה נכתב בייעוצו של משרד עוה"ד גדעון פישר, שקיבל בתמורה כ־13 אלף שקל.

 

סכום זה מתווסף לכ־136 אלף שקל שקיבל אותו משרד עבור ייעוץ משפטי הנוגע לדו"ח מבקר המדינה שפורסם באוקטובר האחרון. בין השאר הטיל הדו"ח אחריות על הנהלת הדואר בכך שלא הכינה תוכנית אסטרטגית ארוכת טווח לחברה ואישרה תוספת שכר של כ־150 מיליון שקל לעובדים, למרות המצב הכלכלי הקשה של הארגון. משרד שמואלביץ ייעץ לדואר בנוגע לפיטורי עובדים ולסגירת פעילות, וקיבל עבור שירותים אלו כ־300 אלף שקל במהלך השנתיים האחרונות.

 

הנהלת הדואר גם יזמה מסיבת פרישה ליו"ר החברה ששי שילה בעלות של 37 אלף שקל. באוגוסט 2013 החליט ארדן שלא להאריך את כהונתו של שילה, לאחר קדנציה של שלוש שנים בתפקיד. בתחילת נובמבר 2013 תיכננה ההנהלה לקיים מסיבת פרישה ליו"ר, אולם שבועיים לפני האירוע התחרטו בדואר והחליטו לבטל את האירוע, ככל הנראה לאור הביקורת הציבורית. אלא שעד אז שילם הדואר מקדמה של כ־11 אלף שקל נוסף לדמי ביטול לאולם בגובה 8,000 שקל, כך שגם ללא המסיבה רשם הדואר הוצאה של כ־19 אלף שקל.

 

מחברת דואר ישראל נמסר כי "המחלקה המשפטית של הדואר מונה שישה עו"ד בלבד, מספר הנמוך משמעותית מהנהוג בחברות בסדר גודל דומה. כמו כן, בכלל החברות נהוג לשכור שירותי ייעוץ משפטי, גם בשל היקפי העבודה וגם בשל המומחיות הנדרשת בתחומים מסוימים כגון יחסי עבודה, רגולציה ועוד. יצוין כי כלל ההתקשרויות נעשו ונעשות על פי החוק וכללי רשות החברות. בשל מצב החברה ובמטרה לחסוך בעלויות הוחלט לבטל את מסיבת הפרידה ליו"ר היוצא. לצערנו, הביטול היה כרוך בתשלום חלקי מהסכום הכולל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x