$
בארץ

ארדן יוזם: לחייב ציון פרטי השולח בהודעות דואר רשום

לדברי שר התקשורת, "החוק יגביר שקיפות ויאפשר לכל אזרח להחליט האם הוא מעוניין להגיע לסניף הדואר ולקבל את המכתב"

אופיר דור 15:0225.03.14

משרד התקשורת הפיץ היום (ג') למשרדי הממשלה תזכיר חוק חדש לפיו כל גורם, פרטי או מסחרי, השולח דבר דואר רשום, יחויב לציין את פרטיו על גבי הודעת הדואר רשום. לפי החוק המוצע, במקרה שהדואר נשלח על ידי גורם מיופה כוח, כמו על ידי משרד עורכי דין השולח מכתבים בשם גוף אחר, יצוין גם שמו של מייפה הכוח על גבי ההודעה.

 

שר התקשורת גלעד ארדן: "אי ציון שמו של השולח על הודעה בדבר דואר רשום, גורם לטרחה ולבזבוז זמן של הציבור. החוק יגביר שקיפות ויאפשר לכל אזרח להחליט האם הוא מעוניין להגיע לסניף הדואר ולקבלו". כיום מצוינת על גבי ההודעה רק העיר ממנה נשלח הדואר הרשום.

 

החוק המוצע על ידי משרד התקשורת יחייב את השולח גם לציין על גבי דבר הדואר אם קיימת לגביו "חזקת מסירה", מצב בו הנמען נחשב כמי שקיבל את דבר הדואר הרשום גם ללא חתימתו על אישור מסירה. זאת בכדי לחסוך לציבור עלויות מיותרות למשל של קנסות, ריביות והצמדות בגין איחור בתשלומים שונים, שנבע מאי קבלת הדואר הרשום.

 

גלעד ארדן, שר התקשורת גלעד ארדן, שר התקשורת צילום: נמרוד גליקמן

 

בהסבר שנתן משרד התקשורת לתזכיר החוק נכתב כי "נמענים רבים אינם נמצאים בביתם כאשר מגיע הדוור בכדי לתת להם דואר רשום, והם מוזמנים לסניף הדואר לאסוף אותו מבלי שהם יודעים מי השולח וממי הדואר הגיע. הנמען מגלה את זהות השולח רק עם קבלת הדואר בסניף הדואר. על מנת שנמען יוכל לכלכל את צעדיו בהתאם, בנוגע לאיסוף דבר הדואר יש לו זכות לדעת מראש מי שלח לו את הדואר".

 

לפי תזכיר החוק, החובה למלא את הפרטים שציין השולח בהודעת דואר רשום המושארת במענו של הנמען, תוטל על עובדי חברות הדואר.

 

נסיון שני של ארדן

 

אין זאת הפעם הראשונה שנעשה ניסיון לחייב ציון של פרטי השולח על גבי הודעת הדואר הרשום. למעשה ב-2008 ארדן עצמו, כחבר כנסת, הגיש הצעת חוק ברוח זאת שלא אושרה מעולם. הצעות חוק דומות הוגשו על ידי חברי כנסת נוספים לאורך השנים, אך לא הגיעו לשלב המימוש.

 

ב-2008 פרסם משרד התקשורת שימוע בנושא ציון זהות השולח על גבי דואר רשום וביקש את הערות הציבור בעניין זה, אך לא המשיך לקדם את התיקון לחוק. גם הפעם יצטרך תזכיר החוק שהפיץ משרד התקשורת לעבור את תהליכי החקיקה הרגילים בכנסת בטרם יאושר, אם כי הסיכוי של הצעת חוק ממשלתית להתקבל גבוה יותר מאשר של הצעות חוק פרטיות שמגישים חברי הכנסת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x