$
בארץ

האוצר מציע: גם ניצולי שואה שעלו אחרי אוקטובר 1953 יקבלו סיוע

מדובר בהקצאה של 300 מיליון שקל בחקיקה בכנסת; במקביל, אישרה ועדת חוק, חוקה ומשפט נוסח הצעת חוק שלפיו יועלה סכום הסיוע הכולל מדי שנה לניצולי שואה

רוני זינגר 14:2309.03.14

משרד האוצר יקצה 300 מיליון שקל עבור תגמולים לניצולי שואה שעלו לישראל לאחר אוקטובר 1953.  לשם כך יהיה על האוצר להעביר חקיקה בנושא בכנסת.

ניצולי השואה ויוצאי המחנות והגטאות שעלו לישראל אחרי תאריך זה לא היו זכאים עד כה לאותם התנאים שקיבלו ניצולי שואה שעלו לישראל קודם לתאריך זה. בשנים האחרונות ניהלו ניצולי אלה  מאבק להשוות את זכויותיהם.

 

הפגנה של ניצולי שואה הפגנה של ניצולי שואה צילום: גדי קבלו

 

בעקבות הצעד של שר האוצר, כ-18,500 ניצולים יוכלו ליהנות משורה של הטבות ובהן העלאת גובה התגמולים - אלה נקבעים על פי מדרגת נכות של הניצולים. התגמול הבסיס נע בין 1,825 ל-5,405 שקל. כמו כן נזקקים ונצרכים יקבלו סיוע של בין 5,317 ל-9,000 בחודש, וכן מימון טיפול רפואי של מחלות שהוכרו כקשורות ל"רדיפות השואה". בנוסף, יזכו לתגמול שארים ובו במקרה של פטירת ניצול שהוכר כנכה רדיפות הנאצים, יקבל בן זוגו תגמול במשך 36 החודשים שלאחר המוות. במקרה שהניצול קיבל תגמול מוגדל בחייו, יקבל בן הזוג תגמול למשך כל חייו.

 

הכסף יועבר ישירות לחשבון הבנק

 

במקביל, אישרה הבוקר ועדת חוק, חוקה ומשפט נוסח הצעת חוק נכסי נספי השואה, ולפיו יועלה סכום הסיוע הכולל מדי שנה מ-100 ל-135 מיליון בשנה הראשונה, 150 מיליון בשנה השנייה ו-135 מיליון בשנתיים שיבואו לאחר מכן.

 

בנוסף אושר, כי בעוד 4 שנים תיסגר החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה. עוד אושר כי בניגוד למצב כיום, בו מקבלים ניצולי שואה את הסיוע, חלקו במזומן אך חלקו בתלושים של רשתות מזון, מעתה הם יקבלו 75% מהסיוע במזומן ישירות לחשבון הבנק שלהם. הנוסח המוסכם הוא שילוב של שלוש הצעות חוק שהגישו חברי הכנסת מרב מיכאלי (העבודה) ואלעזר שטרן (התנועה).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x