$
בארץ

המדינה יוצאת מנמל ת"א: תמכור את אתרים, אוצר מפעלי ים והחברה לפיתוח יפו לעירייה

החברות שהיו עד כה בבעלות משותפת של העירייה והממשלה יהפכו לחברה מאוחדת בבעלות עירונית. ברשות החברות שוקלים כעת גם את מכירת חלקה של הממשלה בחברת הדיור הציבורי חלמיש לעיריית ת"א

גיל קליאן 17:1324.02.14
רשות החברות מתחילה לאחד ולמכור חברות שהמדינה לא רואה צורך בהפעלתן כגופים נפרדים. הרשות הודיעה היום (ב') כי היא פועלת למכירת החברות המשותפות שלה עם עיריית תל אביב לעירייה – לרבות אוצר מפעלי ים, המנהלת את נמל תל אביב, חברת אתרים המנהלת את הטיילת, המרינה וחלקים נוספים של קו החוף, והחברה לפיתוח יפו העתיקה, המנהלת את החופים בשטחה של יפו.

 

מדובר ב-3 חברות שהיו עד כה בשליטה משותפת של העיריה ושל משרד התחבורה (במקרה של נמל תל אביב, בגלל תפקודו ההיסטורי של המתחם כנמל) או של העירייה ומשרד התיירות, במקרה של אתרים והחברה לפיתוח יפו העתיקה.

 

לפני כחצי שנה בחן "כלכליסט" את מבנה החברות הממשלתיות – בדיקה שהעלתה לא מעט כפילויות כדוגמת החברות שמנהלות את חופי תל אביב תוך מעורבות ממשלתית שהערך שלה אינו ברור. כשנשאלה אז רשות החברות על הכפילויות בניהול חופי תל אביב, ובכלל על הצורך במעורבות ממשלתית בחברות מוניציפאליות ענו ברשות החברות כי "מדיניות רשות החברות היא להעביר את אחזקות המדינה בחברות אלה לידי עיריית תל אביב, או כמהלך מקדים למזג את שלוש החברות לחברה אחת מבחינה ניהולית או תחזוקתית. המורכבות בעניין זכויות המקרקעין המצויות בתחום החברה יוצרות חסמים לא מעטים ליישום הרפורמה". כעת מיישמים ברשות את הדברים.

 

במסגרת המתווה המתגבש כעת, חברת אתרים תרכוש את אוצר מפעלי ים ואת החברה לפיתוח יפו. לאחר מכן תימכר אתרים לעיריית תל אביב כחברה מאוחדת בבעלות עירונית.

 

נמל תל אביב. עובר ל-100% בעלות עירונית נמל תל אביב. עובר ל-100% בעלות עירונית

 

עושים סדר גם בחלמיש

 

ברשות ניצלו את ההזדמנות גם לעשות סדר באחת החברות הרבות שעוסקות בדיור ציבורי: חברת חלמיש, שפעילותה מרוכזת בתל אביב. חברה זו תפורק או תימכר לעירייה, כך לפי הודעת רשות החברות מהיום. המתווה המסתמן הוא כי הפרויקטים של חלמיש יועברו לעמידר או עמיגור או שהחברה תימכר לעירית תל אביב.

 

בדיקת "כלכליסט" העלתה עוד שורה ארוכה של חברות שלא ברור מדוע המדינה עדיין מחזיקה בהן, כמו למשל קרנות ההשתלמות שהמדינה מחזיקה בשותפות עם ההסתדרות. במדינה מחזיקה שלא פחות מ-11 קרנות שונות, מקרן ההשתלמות לשופטים ועד קרן ההשתלמות למורים וגננות – כולן חברות עם פעילות כמעט זהה. גם כאן מעוניינת רשות החברות לצאת מהאחזקה ההיסטורית שלה בחברות אלה. דוגמה נוספת הן 5 חברות המפעילות מוסדות חינוך, כמו למשל הכפר הירוק. גם כאן לא ברור מדוע נדרשת מעורבות ממשלתית במוסדות אלה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x