$
בארץ

"בית חולים אחד קרס, אז צריך להיכנס לקרביים של כולם?"

ועדת משרד הבריאות בראשות אבי גבאי שמונתה במטרה להמליץ למדינה איך לפקח טוב יותר על בתי החולים שאינם בבעלות המדינה מתקבלת באופן צונן בשערי צדק. בינתיים, עובדי הדסה מתכננים שורה של הפגנות במחאה על קיצוץ בשכרם בינואר

מיקי פלד 08:1917.02.14

אחיות ועובדי המינהל והמשק בבית החולים הדסה מתכננים לערוך היום שורה של הפגנות במחאה על כך שרובם לא קיבלו שכר מלא על עבודתם בינואר. אתמול העבירה הנהלת הדסה את המחצית השנייה של שכר ינואר לחשבונות הבנק של עובדיה, לפי המתווה המקוצץ שעליו הודיע מנכ"ל בית החולים אביגדור קפלן.

"האחיות כבר הלוו אלפי שקלים לבית החולים בתוכנית ההבראה של 2009, זה כסף שספק אם יחזור אי פעם. הקיצוץ הנוכחי הוא רק מקדמה על חשבון שכר פברואר, וספק אם גם הוא יחזור בזמן הקפאת ההליכים. זה כבר קיצוץ של 40%. אמרתי לקפלן שקודם כל נשלם את מלוא השכר של חודש ינואר ורק אחרי זה נשב למשא ומתן לגבי השאר", אמרה אתמול יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן ל"כלכליסט".

 

פרופ' יונתן הלוי, מנהל שערי צדק. "אין לי בעיה להציג דו"חות כספיים למשרד הבריאות, אבל אני לא בטוח שהוא יודע מה קורה גם בבתי החולים שבבעלותו" פרופ' יונתן הלוי, מנהל שערי צדק. "אין לי בעיה להציג דו"חות כספיים למשרד הבריאות, אבל אני לא בטוח שהוא יודע מה קורה גם בבתי החולים שבבעלותו" צילום: עטא עוויסאת

 

באיגרת ששלח קפלן לעובדים נכתב כי מי שמשתכר עד 10,000 שקל ברוטו יקבל את מלוא השכר, ולשאר העובדים ייערך קיצוץ דיפרנציאלי בהתאם לרמת השכר. על פניו העובדים המשתכרים עד 10,000 שקל בחודש אמורים להיות מרוצים, אך למעשה חלק גדול מהם גם לא יקבל את מלוא השכר, שכן בהתאם קפלן הודיע כי יקפיא כוננויות הניתנות לעובדי המינהל והמשק מתוקף ההסכם הקיבוצי.

 

ברקע, ל"כלכליסט" נודע כי השבוע תפנה הנהלת הדסה למנכ"ל הדסה לשעבר פרופ' שלמה מור יוסף בבקשה להתחיל משא ומתן לקיצוץ מוסכם בתנאי הפרישה שלו, הכוללים שכר של כ־75 אלף שקל בחודש עד גיל 67. על פי מקורות בבית החולים, השאיפה של הנהלת הדסה היא לקצץ את הסכום במחצית. מור יוסף פרש מהדסה ב־2011 וכיום הוא בן 63, כך שצפויות לו עוד ארבע שנים של תשלום חודשי, המתווסף על שכר של כ־60 אלף שקל מתפקידו הנוכחי כמנכ"ל ביטוח לאומי.

 

בסוף השבוע החליט משרד הבריאות על הקמת צוות חדש בראשות מנכ"ל בזק לשעבר אבי גבאי, שיחקור את הסיבות שהביאו למשבר בהדסה וימליץ על צעדים שיאפשרו למדינה לפקח טוב יותר על הנעשה בבתי חולים שאינם בבעלות המדינה או קופות החולים.

 

"משרד הבריאות לא ביקש לראות את הדו"חות הכספיים השוטפים של שערי צדק ואני לא חושב שהוא צריך לבקש", אמר אתמול ל"כלכליסט" פרופ' יונתן הלוי, מנהל בית החולים שערי צדק בירושלים, שבדומה להדסה הוא בית חולים בניהול עמותה שלא נסמך על תקצוב שוטף מהמדינה ולכן לא מחויב בדיווח כספי תקופתי למשרד הבריאות.

 

הלוי הוסיף עוד כי "אנחנו מפרסמים את הדו"חות הכספיים השנתיים שלנו באתר רשם העמותות. אין לי בעיה להציג אותם גם בפני מנכ"ל משרד הבריאות, אבל אני לא בטוח שהוא יודע מה קורה בתל השומר או באסף הרופא (בתי חולים בבעלות משרד הבריאות - מ"פ). אין ספק שמה שקרה בהדסה זה רעידת אדמה, אבל האם מפני שבית חולים אחד קרס צריך להיכנס לקרביים של כולם?".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x