$
בארץ

בי"ח הדסה: ההנהלה והאוצר הגישו הבקשה להקפאת הליכים

על פי הבקשה, עורך הדין של ההנהלה, ליפא מאיר, ישמש כנאמן מטעם בית המשפט למשך שלושה חודשים, במהלכם ייעשה ניסיון להגיע להסכם עם העובדים והספקים

מיקי פלד ושאול אמסטרדמסקי 15:5407.02.14

הנהלת הדסה הגישה היום (ו') אחר הצהריים את הבקשה להקפאת הליכים לבית החולים - שצבר גירעון של 1.3 מיליארד שקל. זאת לאחר שההנהלה לא הצליחה למצוא פתרון למבוי הסתום במו"מ מול ארגוני העובדים על קיצוצי שכר ופיטורים. במקביל, העובדים יקבלו ככל נראה ביום ראשון את המחצית השנייה של משכורת ינואר - דבר שימנע את הרחבת העיצומים בבית החולים.

 

על פי הבקשה, ימונה עורך הדין ליפא מאיר, המשמש כעורך הדין של הנהלת בית החולים, לנאמן מטעם בית המשפט למשך שלושה חודשים. בזמן זה, ייעשה ניסיון להגיע להסכם בינו ובין העובדים והספקים השונים, כולל בנק מזרחי, שיאפשר את יישום תוכנית ההבראה לבית החולים. במקביל, לאורך התקופה, המדינה וארגון נשות הדסה, הבעלים של בית החולים, יתחייבו להעביר כ-100 מיליון שקל כדי לסייע במימון ההוצאות, כולל תשלום 90% משכר העובדים. כך יוכלו העובדים לקבל בתחילת השבוע לפחות את מרבית מחצית שכר חודש ינואר שטרם שולם להם. כן תימנע השבתה מלאה של בית החולים שתוכננה ליום שני.

 

 

 

ביום ראשון יתבקש בית המשפט לדון בבקשה להקפאת הליכים. ככל הידוע, המדינה מעוניינת לסיים את התהליך בתוכנית הבראה ולא בפירוק בית החולים או במכירתו לגופים שונים (קופת חולים מאוחדת מעוניינת לרכוש את בית החולים הדסה הר הצופים וקופת חולים מכבי התעניינה בעבר להפוך את הדסה עין כרם לבית חולים אסותא).

 

בכיר באוצר אמר ל"כלכליסט" כי המשרד לא יתנגד לבקשת ההקפאה. לדבריו, "זו החלטה לא פשוטה שהיתה אילוץ כי נוצר כדור שלג מתגלגל שיכול היה לגרום לקריסה פיננסית של בית החולים".

 

אמנון ברוכיאן, יו"ר ועד עובדי המינהלה והמשק, התייחס לפנייה להקפאת הליכים ואמר כי "מלכתחילה, היה ברור שהמנכ"ל אביגדור קפלן חותר להביא את בית החולים להקפאת הליכים. הנפגעים העיקריים מכישלון ההנהלה, שלא הצליחה לגבש תוכנית הבראה לבית החולים, יהיו החולים המטופלים בהדסה, וכמובן העובדים הפשוטים שמבחינת המנכ"ל היו שקופים לאורך כל הדרך. הדסה, העורק הראשי של ירושלים, זקוק לחמצן ולסיוע, לא לצעדים חד צדדיים שעלולים להחמיר את המצב".

 

חשש מבקשת פירוק

 

בנוגע להעברת הכסף מצד המדינה ונשות הדסה - הסכום הכולל טרם נקבע סופית, אך בכל מקרה החלוקה תהיה 50%-50% בין תקציב המדינה לבין הארגון.

 

המדינה חתמה על הסכם המימון מול ארגון נשות הדסה כתנאי הכרחי להגשת את הבקשה להקפאת הליכים לבית המשפט. החשש העיקרי של המדינה היה מפני נושים של בית החולים - בנקים או ספקים - שיתבעו לפתוח בתהליך של פירוק בשביל להחזיר את החובות.  

 

הרופאים עדיין במתכונת שבת

  

רופאי הדסה הגישו אמש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בטענה כי הנהלה השתמשה ב-150 מיליון שקל של קרנות השתלמות מקצועית שהכספים בהן שייכים לרופאים. מדובר בככספים שהרופאים מפרישים מהכנסתם ומיועדים להשתתפות כנסים מקצועיים, השתלמויות וכדומה. בתביעה נכתב כי לא ברור האם הכספים נלקחו לאחרונה או לפני מספר שנים. התביעה נועדה בין השאר כדי להכין את הקרקע המשפטית לרגע בו הנהלת הדסה תגיש את הבקשה להקפאת הליכים, שכן במקרה ובית המשפט מאשר הקפאת הליכים לא ניתן להגיש תביעות חדשות. 

 

בית החולים הדסה בית החולים הדסה צילום: מיקי אלון

 

 

הרופאים מצדם ממשיכים זה היום הרביעי בעבודה במתכונת שבת, אך בפועל חלק גדול מהפעילות הרפואית מתבצעת, מלבד זו של מרפאות החוץ, ניתוחי הרפואה הפרטית וניתוחים לא דחופים. שאר עובדי בית החולים - בהם אחיות ועובדי מנהל ומשק - עשויים לשבות באופן מלא החל מיום שני אם לא יקבלו ביום ראשון את המחצית השנייה של שכר ינואר; עם זאת כאמור, ככל הנראה ההנהלה תשלם להם את מלוא המשכורת.

 

ביום ראשון בין השעות 12:00-10:00 יתקיימו אספות הסברה של האחיות ושל עובדי המנהל והמשק. בזמן קיום האספות, העובדים ישיבתו את פעילות בתי החולים ויעבדו במתכונת חירום בלבד. ההסתדרות הודיעה גם כי העובדים מתכננים בהמשך השבוע לקיים הפגנת ברחבי ירושלים. אפשרות נוספת היא לבקש שביתת סולידריות של מספר שעות גם בבתי חולים אחרים ברחבי הארץ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x