$
משפט

קנס בן־אלמוות: ביהמ"ש דחה בקשת היורשים לפטור עיזבון מקנס של נפטר שהורשע בפלילים

הנפטר, שלמה ולד, הורשע בפרשת פסיפיקה בסדרת עבירות על חוק ני"ע לרבות מצגי שווא, זיוף תרמיתי ודיווח תוך מטרה להטעות ולהתעשר מהמעשים. יורשיו ידרשו לשלם את הקנס לאחר מותו

משה גורלי 08:2928.01.14
בית המשפט העליון דחה אתמול את ערעורו של עורך הדין ואיש העסקים שלמה ולד המנוח. השופט חאלד כבוב הרשיע את ולד בהסדר טיעון בפרשת פסיפיקה בסדרת עבירות על חוק ני"ע לרבות מצגי שווא, זיוף תרמיתי ודיווח תוך מטרה להטעות ולהתעשר מהמעשים. הוא גזר על ולד 17 חודשי מאסר בפועל וקנס של 500 אלף שקל או 18 חודשי מאסר נוספים תמורתם.

 

ולד נפטר בטרם החל לרצות את עונש המאסר, כשערעורו כבר הוגש. לאחר פטירתו תוקן גזר הדין כך שהתייחס לקנס בלבד, שהושת על בנו־יורשו של המנוח. הסנגורים, עורכי הדין מנחם רובינשטיין וארז אבואב, טענו, בין היתר, שהקנס אינו חל על עיזבון המערער. לשיטתם, נקבעה לצד הקנס חלופת מאסר, ולכן ולד היה יכול לבחור במאסר ולא לשלם, ומאחר שאפשרות זו כבר אינה על הפרק, ואי אפשר להכניס את העיזבון לכלא — דין הקנס להתבטל.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: אימג'בנק/thinkstock

 

המשנה לנשיא, השופטת מרים נאור, קיבלה את עמדת המדינה שיוצגה בידי עו"ד יעל ענתות: "דין הטענה שהקנס אינו חל על עיזבון המערער להידחות. קנס כספי המוטל על נאשם שהורשע אינו מתבטל עם מותו", כתבה נאור. החוק מגדיר "קנס שהטיל בית משפט" כחוב לאוצר המדינה. הליכי גבייה יינקטו לגבי "חוב שלא שולם במועדו", ומכאן שהחוב הוא חוב מרגע שהוטל, גם טרם הגיע מועד התשלום, ו"משהוטל הקנס הוא הופך חוב אזרחי למדינה, שפירעונו מוטל על עיזבון הנאשם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x