$
בארץ

צרות בכיל: עובדי מפעלי ים המלח הכריזו סכסוך עבודה

לטענת העובדים, תוכנית "גראונד זירו" שמקדמת ההנהלה, לשינוי אסטרטגי בקבוצה, תביא לפיטורים המוניים בכל מפעלי כיל שבדרום הארץ

גיל קליאן 11:3612.01.14

כילממשיכה להסתבך עם העובדים שלה. אחרי סכסוך העבודה המתמשך ברותם אמפרט, הבוקר (א') דווח כי ההסתדרות אישרה סכסוך עבודה במפעלי ים המלח. המשמעות – בעוד 14 יום יוכלו העובדים להתחיל בעיצומים או בשביתה.  

בבקשה התייחסו העובדים לתוכנית "גראונד זירו" שמקדמת ההנהלה, לשינוי אסטרטגי בקבוצה. לטענת העובדים, "עיקרי התוכנית - שינויים קיצוניים במצבת כוח העובדים במפעלים, במשמרות, במטות ועוד. משמעות הדבר חשש לפיטורים המוניים בכל מפעלי כיל שבדרום הארץ".

 

מאיר בביוף, יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב, ציין בהודעת העובדים כי "כל פגיעה בעובדי כיל היא פגיעה בנגב. לכן, מתוך דאגה לעתיד הנגב, עלינו להבטיח שלא יתרחשו במפעלים אלו פיטורים המוניים ובוודאי שללא תיאום עם ועדי העובדים והנציגות במפעלים. במידה וההנהלה תחליט לבצע את תכנית "גראונד זירו" כפי שהיא, כאשר הועדים וההסתדרות לא שותפים לקבלת ההחלטות ודבר לא נעשה בכדי לשתף אותם, אנחנו נאבק בהם בצורה הכי קשה שיש. נאגד את כל הועדים של כיל, את כל ועדי הדרום ונצא למאבק ברמה הלאומית בעניין".

 

מאיר בביוף, יו"ר מרחב הנגב של ההסתדרות מאיר בביוף, יו"ר מרחב הנגב של ההסתדרות

 

ארמונד לנקרי, יו"ר מועצת העובדים במפעלי ים המלח: "תוכנית "גראונד זירו" מדברת על בנייה מחדש של כל מפעלי כי"ל מתוך כוונה להפוך את החברה לרזה יותר כדי שיהיה יותר קל להעביר אותה לחו"ל או למכור אותה. כפי שנאבקנו במכירת החברה ל'פוטאש' לפני מספר חודשים נאבק במטרה הסמויה של ההנהלה".

 

בסוף השבוע הודיעו עובדי רותם אמפרט פעם נוספת על פיצוץ המו"מ מול ההנהלה, בשל דרישת ההנהלה לפיטורי 4 עובדים. זאת, בניגוד להסכמה קודמת של ההנהלה לבצע רק פרישה מוקדמת של עובדים מגיל מסוים ללא פיטורים.

 

הוועד דחה הסכמות מלפני כשבועיים בין ההסתדרות לחברה, לאחר שיו"ר ההסתדרות המיועד, אבי ניסנקורן, הגיע להסכמות עם ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל, על פרישה מוקדמת של עובדים במפעל ללא פיטורים. הוועד של רותם אמפרט דחה את ההסכם ודרש עוד כ-150 אלף שקל לעובד (מהחברה אמורים לפרוש במסגרת ההסכמות 115 עובדים), בנוסף לחבילת הפרישה. החבילה כוללת פרישה מוקדמת לפנסיה שהיא 21,000 שקל לעובד בחודש ומענקים של כ-800 אלף שקל, שעל פי הערכות בחברה מדובר על כ-2.6 מיליון שקל בממוצע לעובד.

 

בתגובה נמסר מכיל: "כיל, כמו כל חברות הדשנים בעולם, מתמודדת בשנה

האחרונה עם הירידה החדה במחירי הדשנים בשוקי העולם, דבר שמחייב אותה לבצע התאמות הכרחיות במבנה ההוצאות שלה – כפי שמחויבת כל חברה במצב דומה. בנוסף, כיל מתמודדת עם פגיעה קשה שנגרמה משורה של החלטות שקיבלה ממשלת ישראל – שהחמירו עוד יותר את תנאי הפעילות העסקית שלה בארץ – כמו הוצאת החברה מחוק עידוד השקעות הון; הכפלת התמלוגים; פרויקט קציר המלח. צירוף הנסיבות החיצוניות עם הנסיבות המקומיות מחייב את הנהלת החברה לבחון לעומק את הוצאותיה, כדי לעמוד בתחרות הקשה בשוקי העולם ולהבטיח את פרנסתם של רבבות בתי- אב בנגב. אין כל סיבה להכרזת הסכסוך, שכן לא בוצעו צעדים חד-צדדיים כלשהם על ידי ההנהלה, שמקפידה על קיום הסכם העבודה על כל סעיפיו. ההנהלה מצפה לגילוי של אחריות ולשיתוף פעולה מלא מצד מועצת העובדים בתקופה הלא פשוטה העומדת בפנינו".       

בטל שלח
    לכל התגובות
    x