$
בארץ

סבב מינויים: בכיר בסיסקו ויועץ של כחלון חצו את הקווים למיזם הסיבים

חברת IBC, שתקים את מיזם הסיבים האופטיים, מינתה את דני לאובר, שסיפק ייעוץ למיזם מטעם סיסקו, למנכ"ל זמני של הפרויקט. במקביל קובי שמש, יועצו לשעבר של השר שדחף את המיזם ופרש לפני שהמכרז הסתיים, מונה למנהל ההנדסה

אופיר דור 09:0312.09.13

חברת IBC, שתקים ותפעיל את מיזם הסיבים האופטיים על תשתיות חברת החשמל, החלה בסבב מינויים. החברה החליטה למנות אתמול את דני לאובר, לשעבר בכיר בסיסקו העולמית, לתפקיד המנכ"ל הזמני של הפרויקט. לאובר, שעזב את סיסקו לאחרונה, משמש כמנכ"ל ויה אירופה השבדית בישראל, כלומר כנציג של המשקיעה הגדולה ביותר בחברת IBC.

לאובר בעצם חוצה את הקווים לאחר שעד לפני חצי שנה שימש כמנהל פרויקטים מיוחדים בסיסקו העולמית, ובתפקידו זה ייעץ למיזם הסיבים האופטיים שבו סיסקו מוגדרת כספקית הציוד הטכנולוגי. בחצי השנה האחרונה פעל לאובר מטעם סיסקו העולמית באינטוסל, הסטארט־אפ הישראלי שנרכש בתחילת השנה תמורת כ־500 מיליון דולר.

 

במקביל ממנה חברת IBC את קובי שמש לתפקיד מנהל ההנדסה. שמש עבד בשנה וחצי האחרונות בחברת סלקום בתפקיד מנהל פיתוח טכנולוגי ועסקי בחטיבת ההנדסה, אך עד לאמצע 2012 שימש כיועץ המקצועי ההנדסי של שר התקשורת משה כחלון. כחלון היה זה שהוציא לדרך את מיזם הסיבים האופטיים בסוף 2011, ולכן גם כאן מדובר במי שחוצה את הקווים, ועובר מייעוץ לרגולטור שיזם את המכרז לחברה שזכתה בו.

 

פריסת הסיבים האופטיים פריסת הסיבים האופטיים צילום: יוסי וייס

 

כלפי שמש נמתחה בעבר ביקורת על כך שחצה את הקווים ממשרד התקשורת לחברה המפוקחת על ידיו, סלקום, ללא תקופת צינון. כעת ניתן להעלות את השאלה אם ראוי כי מי שהיה יועצו הבכיר של כחלון כשזה קידם את מכרז הסיבים, הופך לדמות מרכזית בו. לזכותו של שמש ייאמר כי כאשר הגישה קבוצת המשקיעים בראשות ויה אירופה את הצעתה למכרז וכאשר היא נבחרה, הוא כבר לא היה במשרד התקשורת.

 

חברת IBC, שקיבלה בחודש שעבר את הרישיון להקמת מיזם הסיבים האופטיים, היא למעשה מיזם משותף של חברת החשמל (40%) ושל קבוצת משקיעים בראשות ויה אירופה השבדית (60%). קבוצת המשקיעים כוללת מלבד החברה השבדית (30%) גם את החברות באטם, קבוצת רפק, טמרס אחזקות של פויו זבלדוביץ' וחברה בבעלות יהודה זיסאפל (7.5% כל אחת). ענקית התקשורת סיסקו אינה בעלת מניות במיזם ומוגדרת רק כספקית הציוד הטכנולוגי שלו. אולם גורמים הקשורים לפרויקט אמרו ל"כלכליסט" כי החברה האמריקאית לוקחת תפקיד מוביל בקבלת ההחלטות הקשורות אליו. ב־IBC דחו כל קשר בין הצטרפותו של לאובר לבין המעורבות של סיסקו בפרויקט.

 

סיסקו היא גם ספקית ציוד גדולה של קבוצת בזק וחברת HOT, בעלות תשתיות התקשורת הקיימות שעתידות להיפגע מכניסה של תשתית מתחרה. ב־HOT ובזק ניסו לגשש ולבדוק אם סיסקו מנסה להתחרות בהן. עם זאת נראה כי סיסקו העולמית מנסה לקדם את הפרויקט כפיילוט שיוכיח את יכולתה להקים מיזמי סיבים אופטיים ברמת מדינה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x