$
בארץ

נגב טקסטיל עדיין בסכנת סגירה

אחרי שבמפעל קיוו למענק מדינה, בסוף השבוע התברר כי המדינה מוכנה להעניק הלוואה בלבד בגובה 3 מיליון שקל

גיל קליאן 20:0917.08.13

למרות התקווה כי יאושר מענק מדינה - עתידו של מפעל נגב טקסטיל עדיין לא ברור. ביום חמישי אמר מנהל המפעל, אורי אדר, כי נמצא מתווה לפיו הבעלים של המפעל יזרים 700 אלף שקל ובמקביל משרדי האוצר והכלכלה יפעלו לאישור מענק של 3 מיליון שקל למפעל, אך עוד באותו יום פירסמו משרדי האוצר והכלכלה הבהרה כי הם מוכנים לסייע למפעל בהלוואה בלבד, ולא באמצעות מענק.

 

כעת אומר אדר כי הלוואה לא תמנע את סגירת מפעל הטקסטיל שמעסיק 42 עובדים. המפעל הפסיק לעבוד כבר ביום חמישי, ואם היום לא יגיעו הצדדים להסכמות חדשות, נראה כי המפעל יגיע לסוף דרכו.

 

מפעל נגב טקסטיל בשדרות מפעל נגב טקסטיל בשדרות צילום: אבי רוקח

 

נגב טקסטיל ביקש סיוע מדינה של 3 מיליון שקל על מנת לכסות את ההפסדים התפעוליים עד לחיבור המפעל לתשתית גז טבעי, מהלך שהיה אמור להפחית את הוצאות האנרגיה של המפעל ולהעביר אותו לרווחיות. מנגד טענו במשרד הכלכלה כי אין טעם להעניק כספי סיוע למפעל שכן אין לו אופק עסקי. דברים אלה נדחו על ידי אדר, שטען כי היועץ הכלכלי שנשלח למפעל על ידי משרד הכלכלה מצא כי יש אופק עסקי למפעל, וכי הנתונים שמצא תומכים בהענקת המענק.

 

הוצאות האנרגיה זינקו

 

לפני כשבועיים הציג מנהל המפעל אורי אדר את הנתונים הכספיים בדיון בוועדת העבודה של הכנסת. אדר סיפר כי "עד לאחרונה ההכנסות היו בסביבות ה־25 מיליון שקל בשנה, ואז התנהלנו באיזון או ברווחיות מסוימת. עם החשיפה הגדולה של מוצרי טקסטיל ליבוא, ירד המחזור ל-17-15 מיליון שקל בשנה. במקביל כל התשומות עלו. הייתי משלם 350 אלף שקל אנרגיה בחודש, והיום אני משלם 450 אלף שקל אנרגיה בחודש. מים שילמתי 110 אלף שקל, היום אני משלם 140 אלף שקל בחודש. היום אני מפסיד 250-200 אלף שקל בחודש תפעולית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x