$
בארץ

ללא סיוע ממשלתי ייסגר מחר מפעל נגב טקסטיל

מפעל הטקסטיל משדרות ביקש סיוע חריג של 3 מיליון שקל כדי שיוכל לספוג הפסדים עד שיחובר לגז טבעי. משרד הכלכלה: האפשרויות לסייע לעובדים ולמפעל נבדקות מול ההנהלה והאוצר

גיל קליאן 08:4114.08.13

מחר אמור מפעל נגב טקסטיל משדרות לסגור את שעריו, ובממשלה עדיין אין הכרעה לגבי בקשת המפעל לקבל סיוע מיוחד של 3 מיליון שקל. המפעל מבקש את הסיוע המיוחד כדי לממן את ההפסדים הצפויים עד חיבור המפעל לרשת הגז הטבעי, שלהערכת המפעל צפוי להתבצע בתוך שנה, במקביל ליישום תוכנית הבראה. הדעות בממשלה חלוקות, וישנם גורמים הסבורים כי יש צורך להעניק למפעל את הסיוע על אף שמדובר בחריגה מהמסלול הקבוע בחוק לסיוע למפעלים.

 

לפני כשבועיים הציג מנהל המפעל אורי אדר את הנתונים הכספיים בדיון בוועדת העבודה של הכנסת. אדר סיפר כי "עד לאחרונה ההכנסות היו בסביבות ה־25 מיליון שקל בשנה, ואז התנהלנו באיזון או ברווחיות מסוימת. עם החשיפה הגדולה של מוצרי טקסטיל ליבוא ירד המחזור ל־15–17 מיליון שקל בשנה. במקביל כל התשומות עלו. הייתי משלם 350 אלף שקל אנרגיה בחודש, והיום אני משלם 450 אלף שקל אנרגיה בחודש. מים שילמתי 110 אלף שקל, היום אני משלם 140 אלף שקל בחודש. היום אני מפסיד 200–250 אלף שקל בחודש תפעולית".

 

פועלים בנגב טקסטיל פועלים בנגב טקסטיל צילום: גדי קבלו

 

בתגובה לבקשת הסיוע אמר נציג האוצר בדיון כי המדיניות היא לא לעזור נקודתית למפעלים. נציג משרד הכלכלה אמר כי למשרד לא הוצגה תוכנית שלפיה למפעל יש זכות קיום כלכלית.

 

אתמול אמר אדר כי השבוע ביקר במפעל יועץ נוסף מטעם משרד הכלכלה, שבחן שוב את התוכנית העסקית של המפעל. "אני מקווה שהצלחנו לשכנע אותו שהסיוע מוצדק, אני הרגשתי שכן", אמר. בעקבות הביקור נמסר ממשרד הכלכלה כי כל המידע הדרוש התקבל, וכי מגוון אפשרויות סיוע לעובדי המפעל ולהיתכנות לסייע לו לעבור את תקופת הביניים נבדקות עם הנהלת המפעל ומול האוצר.

 

בעבר העבירה הממשלה סיוע מיוחד למפעלים אף שלא עמדו בקריטריונים, כך למשל מפעל פרי גליל שקיבל מהמדינה 18 מיליון שקל במסלול סיוע מיוחד. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x