$
רכב

משרד התחבורה יכיר בסאנרייז כיבואנית מכוניות בטר פלייס ללא הצגת הון עצמי

כך עולה מהחלטתו של ביהמ"ש מחוזי מרכז. משרד התחבורה יחויב לאשר את רישיון היבוא ל-350 רכבים שהעברתם ללקוחות נתקעה בשל הפירוק

זוהר שחר לוי ותומר הדר 19:4711.08.13

משרד התחבורה יכיר בקבוצת סאנרייז כיבואנית מכוניות בטר פלייס ללא כל צורך בהצגת הון עצמי, כך עולה מהחלטתו הערב (א') של שופט בית המשפט המחוזי מרכז, אילן שילה: "הכשלת עסקת המכר לרוכשים תהפוך את כלי הרכב שלהם לאבן שאין לה הופכין".

בשבועות האחרונים, מאז אישר בית המשפט את מכירת הפעילות והקניין הרוחני של בטר פלייס לקבוצת סאנרייז ובראשה יוסף אברמוביץ', צצו מכשולים שונים. לצד העיכוב בהעברת הכספים מצדה של סאנרייז, עלתה על סדר היום סוגיית היבוא של 350 רכבים של בטר פלייס הנמצאים במחסניה בישראל ובטורקיה, שהעברתם לידי הלקוחות נתקעה בשל הליכי הפירוק. במשרד התחבורה סירבו להכיר בסאנרייז כיבואנית הרכבים ובחודש שעבר חייב אותו בית המשפט לעשות כן.

 

מפרקי בטר פלייס, סיגל רוזן רכב ושאול קוטלר מפרקי בטר פלייס, סיגל רוזן רכב ושאול קוטלר צילום: עמית שעל

 

מנגד, נציגי הקבוצה, המיוצגים על ידי עו"ד דוד פורר, טענו כי אי מתן הרישיון פוגע ביכולתם להעביר את כספי המכירה שסוכמו עם המנהלים המיוחדים. בדיון מיוחד שהתקיים, אישר בית המשפט ארכה בהעברת הכספים וקבע כי מניין הימים לארכה ייספר מרגע מתן רישיון היבוא.

 

אולם, בשבוע שעבר פנו המנהלים המיוחדים של בטר פלייס סיגל רוזן רכב ושאול קוטלר לבית המשפט וביקשו לקיים דיון דחוף לאחר שמשרד התחבורה סירב, למרות החלטת בית המשפט, להכיר בסאנרייז כיבואנית והציג דרישות חדשות לצורך הרישיון, הון עצמי של 7 מיליון שקל והצגת הסכם בין הרוכשת לבין קרסו מוטרס. "דרישת משרד התחבורה", כתבו המנהלים המיוחדים לבית המשפט, "מתעלמת, הלכה למעשה, מהחלטות בית המשפט הנכבד ומעכבת את שחרור הרכבים ובכך מסכלת את השלמת הליך המכר".

 

בתגובה לבקשת המנהלים המיוחדים, טענו במשרד התחבורה כי בניגוד לטענות "עשה המשרד כל שבידו לסייע למפרקי החברה ולרוכשת לקדם את ענייני הפירוק והוצאת רישיון הייבוא, תוך שמירה על עניינם של רוכשי כלי הרכב החשמליים".

 

בתגובה, שהוגשה באמצעות עו"ד קרן יוסט מטעם הפרקליטות, צוין כי האחראים לעיכוב בהוצאת הרישיון הינם המנהלים המיוחדים והרוכשת משום ש"טרם המציאו את הדרוש, על פי חוק, לקבלת רישיון הייבוא, לרבות ערבות בנקאית, הוכחת הון עצמי, הבהרת מחוייבות ללקוחות קיימים ועתידיים ועוד". עוד הוסיפו כי "כבר בשלב מוקדם זה מתעוררים ספקות כבדים באשר ליציבות הרוכשת ורצינותה, דבר אשר מטיל בספק את יכולתה להוות כתובת לכל צרכי רוכשי כלי הרכב החשמליים בישראל".

 

לאחר שדן בטענות, פרסם הערב השופט שילה את החלטתו, ובה הוא מחייב את משרד התחבורה לאשר את רישיון היבוא לגבי אותם 350 רכבי בטר פלייס התקועים במחסנים. האישור, כך מצויין, יינתן ללא הון עצמי מצד סאנרייז, המייבאת את הרכבים באמצעות חברה נוספת בשם גרין אי.וי בע"מ.

 

"מדובר בהכרעה במסגרת פירוק", נכתב בהחלטה, "שבה עלי להביא בחשבון מכלול של שיקולים שביניהם טובת הנושים, ובכללם גם אותם נושים שרכשו מכוניות, ושהכשלת עיסקת המכר לרוכשים תהפוך את כלי הרכב שלהם לאבן שאין לה הופכין. אי מתן הרישיון הנדרש לשחרור כלי הרכב, יפגע קשות בקופת הפירוק, בנושים ובבעלי כלי הרכב הנוסעים כיום בכבישי הארץ".

 

לדברי השופט, אין מדובר ביבוא מתמשך ובכמויות ניכרות של כלי רכב "אלא בשחרור של כלי רכב שכבר יובאו ונמצאים בישראל, פרט לכמות של כ-67 כלי רכב שבטורקיה, שיבואם ארצה נעשה באישור משרד התחבורה שהעניק רישיון יבואן לחברה שבפירוק, וכי לא יובאו כלי רכב נוספים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x