$
בארץ

כץ: שדרוג נמל אשדוד - בתנאי שמחלקת הים תיתן שירותים גם לנמל שיוקם בעתיד

שר התחבורה דורש שהמחלקה תהפוך לחיצונית; על פי ההערכות, כץ ידרוש מתווה דומה גם בנמל חיפה

ליאור גוטמן 22:3125.07.13
שר התחבורה ישראל כץ מתנה את שדרוג נמל אשדוד הקיים בהפיכת מחלקת הים ליחידה חיצונית שתיתן שירותים לנמל ולנמל שיוקם בעתיד. כך אמר היום (ה') כץ במסגרת ועידת התשתיות שנערכה במתחם אווניו שבסמוך לנתב"ג. השדרוג כולל העמקת קו המים שצמוד לרציפים כך שהוא יוכל לקלוט אוניות גדולות במיוחד ובכך להתחרות בנמל החדש שמתוכנן לקום שם. על פי ההערכות כץ ידרוש מתווה דומה גם בנמל חיפה.

 

 

 

מחלקת הים בנמל אשדוד כוללת כ-85 עובדים והיא מעניקה שירותי ניתוב, גרירה ועגינה. לטענת כץ, מחלקת הים יכולה לתת שירותים לכל נמל בנפרד - חדש או ישן - ולכן יש לכוון אותה כך שתיתן שירותים גם לנמל החדש שיוקם. עוד אמר כץ שהוא מתנגד לתת בונוסים לעובדים או כל תמורה אחרת בטרם יישבו למו"מ ויסכימו לבניית הנמל החדש.

 

 

נמל אשדוד. העובדים יסכימו? נמל אשדוד. העובדים יסכימו? צילום: אוראל כהן

 

לדבריו, "אני מבטיח שרגע ההכרעה בנמלים יגיע. הרפורמה נדחתה לפחות ארבע שנים, אבל הוצאנו את המכרזים גם להקמה וגם להפעלה. כדי שלא יקרה כמו בפעם הקודמת,  שיקימו נמלים אבל שנוהלו על ידי אותם ועדים, אנחנו הופכים את היוצרות - הם יפסיקו לנהל את הנמלים, והתוצאות העסקיות של הנמלים ישתנו בגלל התחרות. תהיה תחרות גם בחיפה וגם באשדוד. נמל אחד ייבנה באופן ודאי לצורך התפתחות המשק הישראלי, ואת הנמל השני נצטרך כי יש חברות בינלאומיות שרוצות להפוך את ישראל למרכז תובלה בינלאומי. מלבד העובדה שיועסקו הרבה מאוד עובדים בעקבות המהלך, גם היבואנים והיצואנים הישראלים יוכלו להשתמש בקווים של החברות הבינלאומיות שישנעו סחורות ממזרח למערב", אמר.

 

כץ התייחס לדיווחים לפיהם עלות הקמת הקו הראשון של הרכבת בתל אביב צמחה במיליארדי שקלים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", לפני שנה מינתה רשות החברות הממשלתיות ועדת בדיקה לחברת נת"ע, שאחראית על הקמת מערך הרכבות בתל אביב, לאחר שביקורת חיצונית של חברת EGIS הצרפתית גילתה חריגה של מילארדי שקלים בתקציב ועיכוב של שנתיים לפחות בתאריך ההשקה, כלומר משנת 2017 לשנת 2019. מאז עדכנה EGIS את האומדנים והתקציב עלה מ-10.7 מיליארד שקל ל-14.3 מיליארד שקל, כאשר תאריך ההשקעה הרשמי טרם הוכרז והוא עלול להיקבע על שנת 2022. "עוד כשקיבלנו את ההחלטה על ביצוע פרויקט הרכבת הקלה בגוש דן כפרויקט ממשלתי, היה ברור לנו שאומדן התקציב הראשוני לא היה ריאלי, וכי בתוך זמן קצר יתקבל לוח הזמנים האמיתי להשלמתה", סיכם.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x